Ben borsa kötüdür kağıt alınmaz asla demem,kendim de yıllardır borsa yatırımcısıyım çok kağıt aldım sattım hala da aldığım kağıtlar var.Şimdi siz petkime güvenmişsiniz onu anladım.Arçeliği 10 dan aldım 1 yılda 1.6 ya düştü diye verdiğim 2008 örneği sizi tatmin etmedi onu da gördüm.Borsada benim aklım tek şeye çalışır ne yap et potföyün değerini artır.Bunu kim nasıl yaparsa borsada bence doğru yapmıştır saygı duyarım.Misal siz portföyünüze baktığınızda paranız arttı mı petkimi dün almakla iyi mi yaptınız ona siz karar vereceksiniz.Benim aklıma göre yanlış yaptınız neden çünkü paranız düne göre daha az artık.Yarın artar o zamanda dünkü hareketinize doğru derim.Ama dün almakla yanlış yaptınız çünkü petkim 9 dan 5 e düştü zarar ettiniz.Olay bu kadar basit.Ha bugün 5 den almak doğru mu bilemem sen alırmısın dersen almam.Yakın gelecekte kaos bekliyorum o kağıtlardan almam.2008 den beri bekliyormusun derseniz hayır defalarca kağıt aldım sattım döviz aldım sattım,faize para yatırdım.Para nerde fırsat varsa orda olmalı.Şu ara gayrımenkul sakat ,bluechip kağıtlar sakat.Bu benim aklım tabi.Okey oynuyoruz gibi düşünün herkes farklı taşları bekler farklı dizilimler yapmaya meyillidir bazen çift okey gelir bazen şanslısınızdır bazen değil , biraz da böyle düşünüyorum ben.Doğru hareketler yapıyormuyum benim tek kriterim vardır param artıyor mu azalıyor mu.Sizin paranız ne durumda siz önce ona bakın bence.Misal güneş sigorta yatırımcısıyım,ben dayanamayıp onda paçal yapıyorum.Neden yapıyorsun derseniz.Kağıdı 2005 de 1.60 dan aldım 2 den sattım.Geçen yıl 1.28 lerden aldım.2.10 lardan sattım.Kağıt 15 yıldır tl bazında aynı değerde ..3 ay önce dayanamadım gene 2li rakamlardan almaya başladım.Ben aldıkça düştü.Şimdi 1.49 paçal yapmaya devam ediyorum.Aksigorta 4.20 falan özsermayesi aksigortadan fazla olan güneş sigorta 1.49.Buna aklım ermiyor.Spek olduğuna inandığımdan ve suni olarak kağıdın baskılandığını düşündüğümden habire alıyorum son zamanlarda.Geçen yılki karın çoğu gitti ama inandığımdan devam ediyorum.Siz de petkime bu kadar inanıyorsanız elbette paçal da yapın alın da para sizin karar sizin.Benim misal güneşteki son kararım yanlışmış,geçen yılki kararım doğru çıktı bu yıl yanlış çıktı.Aynı kağıt kağıdın tüm rasyoları geçen yıldan iyi niye şimdi zarardayım cevabı var mı yok.İşte borsa böyle bir mecra ,uzun yazdım kusura bakmayın.

Yer İmleri