Sayfa 24/350 İlkİlk ... 1422232425263474124 ... SonSon
Arama sonucu : 2796 madde; 185 - 192 arası.

Konu: Sistem Karşılaştırma 2

  1. Kıymetli Abilerim Selamlar,

    Ben hisse yatırımcısıyım, VOIP ile işim oyle cok sıkı fıkı değil cunku iş yogun takip edemiyorum. ama alım satım noktalarında hem işten dolayı yetişemiyorum hemde irade gosteremiyorum, surdan doner, burdan çıkar , dur sunuda kırsın alayım vs derken olan oluyor zaten...

    Bu gibi durumlar için slow trade edecek, 240 dk yada daha altı ile bakacak bir sistem için nasıl bir mantık izlesem guzel bir ilerleme kaydederim.. Sadece mantık olarak da soylereniz çok sevinirim, detail code talep etmiyorum.

    BIST100 den seçeceğim kagıtlarımı mumkun oldugunca..

    Teşekkürler...

  2. #186
    son 12 günlük işlemler nasıl ?
    Ateşleri ateşlere katarak gel.. denizleri denizlere katarak...

  3.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    son 12 günlük işlemler nasıl ?
    Testere halinde . Ayın 9 undan sonra Max dd tekrar yeniledi ben de. Nisan sonu Mayıs başında aldığımız puanı da yedi.
    bang bang you shot me down..

  4. batma üzereyim umuttan bahsedemez oldum.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

  5. #189
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İSTANBUL
    Yaş
    47
    Gönderi
    9,242
    gerçek mi yoksa şaka mı yapıyorsun erhan kardeş? çok kafa yordun sistem işine böyle söylüyor olman garip geldi...

     Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    batma üzereyim umuttan bahsedemez oldum.
    ÜYELİK : KASIM 2006

  6. Kimsenin çok da şaka yapacak durumu kaldığını düşünmüyorum. İyi bir dönemi geçmişte hiç olmadığı kadar kötü bir dönem takip ediyor ve sabırları tüketiyor.

    Oldukça somut 2 örnek vermek istiyorum.

    1 milyon civarı bir sermaye ile işlem yaptığımız 6-7 kişilik ortak bir grubumuz vardı 1 ay öncesine kadar. En fazla 2 kaldıraçla işlem yapıyor ve sadece 1 arkadaşımız yönetiyordu portföyü. 50 den fazla sistemi bir arada kullanıyor ve hepsinin en az 10 yıllık performanslarının ortalamalarını biliyorduk. Beklentimiz de cok ucuk kaçık şeyler değildi aslında kaldıraçsız yıllık yuzde 20-30 arası yani 2 kaldıraçla yuzde yıllık 40-60 getiri beklentimiz vardı geçmiş testlerden yola çıkarak. 2 senelik süreç harfiyen sisteme uyularak bittiğinde getirimiz yuzde 30 dan biraz fazlaydı. yani yıllık yuzde 15 civarı kazanç başta sistemi kullanan arakadaşımızı psikolojik olarak yıprattı ve ara vermek durumunda kaldık.

    Diğer somut örnek ise getirilerini beğendiğim bir arkadaşımdan bir sistem satın aldım oldukça yakın geçmişte, biraz da ideale geçiş yapmak için bahane olur diye düşündüm. sistem ayın 9 undan bu yana yeni maxdd yaptı ve kaybettirmeye de devam ediyor. Robota bağlamadığım için zarar etmedim,henüz gözlem aşamasındayım sadece, belki de kullanmayabilirim.

    Hem genel olarak 2 senedir piyasanın zorluğu hem de ayın 9 u sonrası ekstra zorluğu sistemcileri ciddi şekilde yıprattı malesef.

  7.  Alıntı Originally Posted by TÜRKOĞLU Yazıyı Oku
    gerçek mi yoksa şaka mı yapıyorsun erhan kardeş? çok kafa yordun sistem işine böyle söylüyor olman garip geldi...
    sıkıldım ya sürekli sermaye aynı yerde ine çıka bir hal oldu tamam diom artık bu sermayeyı koru ustune ekle.

    1 ay geçiyor aynı yere iniyom 3 ayda cıkıom 1 ayda gerı ınıyorum.

    sistemi açıp kapatsam herhalde milyarlarca para kazanacaktım.

    Psikolojı bırakmadı son 2 haftada iyice yordu artık 2 gün kazanıp bır gunde verıyoruz fılan bunaldım yıllardır bu işin içinde okadar gelişme yarattım okadar tecrübe kazandım.

    psikolojık olarka yıprattı. sistemin batırma ihtimali imkansıza yakın en fazla geçici erimeler yasıyorum bugundan daha kötü erimeler yasadım hepsınden rahatlıkla cıkıyorum. ama totale baksam gerçek hesap kz eğrim büyük zigzaglarla yukarı assaga bantta hareket edip duruyor. rsi indikatorunun buyuk halini düşün.

    ama üstüne koyma yok bütün parayı aracı kuruma kazanıverdım şöyle bır bakıyorumda 1 daire parası komısyona gıtmış.

    seneler bazında gerçek hesap kz soyle resımle ozetleyeyım.

    Kz eğrisindende görüleceği üzere neredeyse kayıplarımın büyük bir kısmı tamamiyle aynı olaylar sebebiyle oldu hepsini yazamadım ama 5 6 tane vardır gaplı acılıslar örnegın berixt, rusya ucak krızı cumhurbaşkanlıgı seçimi genel seçim koalısyon ıhtımallerı darbe vesaire gibi bu tarz ne kadar sert gaplı olay varsa 5 taneyse mesela 1 inden karla filan cıkabıldım. kayıplarım bu tarz olaylar sebebıyle cok oldu ardından manuel toplarmalaya calısmalar ıyıce batırdı.

    Motive edebileceğim bir durum göremiyorum kendımı motıve edememeye basladım.

    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

  8. hayal gücümün yüksekliğiyle övünürüm artık ne türetsem diye hayal bile edemez oldum.

    Anlık işlem yapıyor sinyal vermeden hemen önecsinde emir gönderiyor ve sinyali alışımla beraber yaktırıyorum kayma maliyetlerim ciddi oranda azaldı.

    buradakı kımsenın cesaret edemyeceği kadar fazla işlem acan sistem kullanıyorum. ciddi bir komısyon indirimi aldım çok ciddi işlem sayım var. böylece sistemin kz eğrisini olabildiğince stabil hale getirdim.

    Sistemin çok stabil ve zigzagsız kz eğrisi sebebiyle otomatık kaldıraç ayarlayabilen ve sermayeyi birleştirip kaldıraç ayarlayan sistem kullanabildim.

    sermaye birleştirme ile getiriyi katlatarak ve otomatık kaldıraç ayarlama ile batma ihtimalimi 0 a çektim. kz eğrisi çok stabil olmazsa kar birleştirme yani oto kaldıraç sistemi berbat calısıyor. ancak cok işlemli ve stabil kar eğrili bir sistemde mukemmel sonuçlar doguruyor sermaye birleştirme. böyle bir sistem tasarlamış olduk aynı zamanda kayma malıyetlerım aşırı derecede düşük.

    ancak su gapler ürettiğimiz tüm karı sadece bir günde dibe vurdurdur ardından gelen psıkolojık sinir bozuklugu ve manuele kaçma eğilimleri dahada dibe vurdurdu akıllanıp tekrar sısteme baglayıp yenıden kar ettik derken yeni bir büyük gap daha üstelik sermaye katlanarak artmış ve kaldıraç oranı otomatık yüksek seviyede iken bir darbe daha 1 günde tüm kazanç yine yok oldu.

    idda ediyorum buradakı klasık sıstemcılerın cok uzerınde gelişmiş sistemim var yani teknık olarak gelişmiş kz olarak değil bildiğim kadarıyla anlık işlem açabilen robotcu sayısı zaten çok az sinyal yanmadan kademeleri hesaplayıp önceden emir göndererek kayma maliyetini 0 -25 puan arasında tutabilen robotcuda herhalde aramızda yok. otomatık sermaye kontrolu yapıp kaldıracı otomatık belırlyen bir sistem kullananda yok.

    aylık 50 ve üzeri işlem acabilen bir sistem kullananda yok zaten yukarda bahsettiğim şartlar yoksa 50 işlemli sistem intahar demek.

    eee ne kaldı abi daha ne hayal edebilirim. kz eğrisi için bir strateji daha belirledim. ancak oda hiç beklemediğim sonuçlar türetti.

    Hayal edilebilecek herşeyi yaptım diyebilirim artık düşünecek hayal edilebilecek strateji kurulabılecek ne kaldı ?

    Aklımda fikir bile yok düşünme yeteneğimi kaybettim motivasyonsuzluk sebebiyle açıp kodları dahi kurcalayamaz oldum.

    ben ekrana bakıyorum ekran bana bakıyor daha ne yapabılırım ???

    senelerdir zaten denemedık b*k bırakmadım bir sürü indikatoru birbiri çine sokmaları onun egrisi al buraa hepsalat şuraya sok buraya sok akla hayale sıgmayacak değişik değişik kesişimlermi arasın ne ararsan bir çok sey denedım.

    Ben iyi bir temel analizciyimdir. BU sure zarfında temel analızle hisse çıkarmayada devam ettim. O tarafta yatırımım olmadıgı için elimden kayıp giden kazançların haddi hesabı yok. hisse senedi dersin kaldıraç yok birşey yok dersin az kazanırsın dersin. Ama hiçte öyle değil en az %500 prim yapacak hisseleri buluyordum.

    Yani kabaca bunalttı beni psikolojık olarak cok yıprattı zırt bırt GAPli hareketlerden bezdim artık...

    Hala devam ediyorum bırsey kapattıgım yok. belkı bu sene sonuna kadarda gidecek ama tükenmişlik sendoromum had safhada.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

Sayfa 24/350 İlkİlk ... 1422232425263474124 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •