Artan

286,25 9.99 18:10
36,84 9.97 18:10
21,06 9.97 18:10
23,86 9.95 18:10
11,49 9.95 18:10
Artan Hisseler

Azalan

23,76 -10 18:10
127,80 -10 18:10
42,32 -10 18:10
24,30 -10 18:10
9.982,50 -9.99 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

22.096.596.064,35 18:10
15.225.828.909,20 18:10
10.879.942.918,56 18:10
9.534.644.097,80 18:10
8.698.068.214,00 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 8252 madde; 1 - 8 arası.

Konu: HALK Cafe - I

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    TR'de en iyi, en profesyonel yönetilen bankalar özel bankalardır. Bunların arasında en üst sırada GARAN AKBNK ISCTR yer alır ve yıllık net kârları aktiflerinin %2'si kadardır, öte yandan HALKB'nin aktif kârlılığı %1.3 gibidir ve özel bankalarınkinden 3 te 1 oranında daha düşüktür, bu durum bankanın profesyonelce yönetilmemesinden kaynaklanıyor.
    Trendciğim, geçen gün de bu konuyu tartışmıştık seninle; bu tür şirketlerin amacı kâr elde etmek değildir...Bak Kılıçdaroğlu ne diyor: "Vergisini, SGK primini ödeyen yani kamuya borcu olmayan şirketlere '1 yıl vadeli ve faizsiz' kredi vereceğiz"

Nerden verecek bunu, cebinden mi ?...

Yani bu düzen değişmez sv. kardeşim...Demirel de aynısını yaptı, Özal da, Erdoğan da...İnce gelirse O da yapacak...
    Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...

Alıntı Originally Posted by yetkisiz Yazıyı Oku
    Trendciğim, geçen gün de bu konuyu tartışmıştık seninle; bu tür şirketlerin amacı kâr elde etmek değildir...Bak Kılıçdaroğlu ne diyor: "Vergisini, SGK primini ödeyen yani kamuya borcu olmayan şirketlere '1 yıl vadeli ve faizsiz' kredi vereceğiz"

Yani bu düzen değişmez sv. kardeşim...Demirel de aynısını yaptı, Özal da, Erdoğan da...İnce gelirse O da yapacak...
    Kk nin soylemi kotu degil ki. Tam tersine tesvik edici. Diyor ki vergine ve prim odemene ne kadar sadik olursan ben sana o kadar yardim edecegim. Bu sekilde kayit disilik azalir ve sirketler dahs cok istihdam saglarlar. Avrupa da bir cok ulkede bu tarz tesvikler veriliyor. Kazan kazan.

Mesela ben Malta da yasiyorum. Buradan ornek vereyim. Yabanci biri burada sirket actiginda devlet yuzde 35 yerine yuzde 5 vergi oluyor. Sirket sahibi malta da yasamayacak ve sirket malta vatandaslarina hizmet vermeyecek.

Boylelikle sirket istihdam sagliyor, faaliyet gosteriyor ve az da olsa vergi oduyor. Eger bu tesvik olmasa bu sirket buraya gelmeyecekti.

En son calistigim sirketin 60o calisani vardi. 600 kisi icin ayda sadece 100 bin euro civarinda sigorta primi oduyor sirket.

600 kisi gelir vergisi olarak ayda 200 250 bin euro civari gelir vergisi oduyor.

Sirkette yillik karinin yuzde 5 ini vergi olarak oduyor.

Goruyorsunuz vergi tesvigi aslinda devlete ne kadar kar saglamis.

Vergi geliri yukseltilerek degil tam tersine azaltilarak yapilir.

SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alıntı Originally Posted by yetkisiz Yazıyı Oku

Haklısın Yetkisizcim. O zaman bu tür şirketlerin/bankaların halka açılması abestir çünkü bu şirketlerin vizyonu iş dünyasının temel prensibi ile taban tabana zıt. Amacı kâr elde etmek olmayan, elde ettiği kârı maksimize etmeye çalışmayan bir şirketin borsa ile işi olmamalı, halka açık olmamalı.
    26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den aldığım AKBNK'ları 11 Aralık'ta 69.25 den verdim. 2.5 ayda %12 kar elde ettim. Artık ful nakitteyim.

4.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Haklısın Yetkisizcim. O zaman bu tür şirketlerin/bankaların halka açılması abestir çünkü bu şirketlerin vizyonu iş dünyasının temel prensibi ile taban tabana zıt. Amacı kâr elde etmek olmayan, elde ettiği kârı maksimize etmeye çalışmayan bir şirketin borsa ile işi olmamalı, halka açık olmamalı.
    Halka açık bir şirketin hissedarlarının temel beklentisi yatırım yaptığı şirketin, elde ettiği kârı "hakkaniyete uygun" bir şekilde paylaşması olmalıdır...Bizim borsamızda bu tip şirket yok denecek kadar az maalesef...
    Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...

5.  Alıntı Originally Posted by yetkisiz Yazıyı Oku
    Halka açık bir şirketin hissedarlarının temel beklentisi yatırım yaptığı şirketin, elde ettiği kârı "hakkaniyete uygun" bir şekilde paylaşması olmalıdır...Bizim borsamızda bu tip şirket yok denecek kadar az maalesef...
    Yetkisizcim, "hakkaniyet" ucu açık bir kavramdır, bireyler arasında farklı bir anlam taşıyabilir, bir şirketin elde ettiği kârın nasıl paylaşılacağına Yönetim karar veriyor, yönetimi de hissedarlar atıyor, artık hisse geri alımı mı yaparlar çoğunu temettü olarak mı öderler yoksa bedelsiz yaparak ödenmiş sermayeyi artırıp mali bünyeyi mi güçlendirirler veya da şirketin büyümesi pazar payını artırması için yatırım yapma cihetine mi giderler işte buna YK karar veriyor. Öte yandan halka açık olan bir şirketin en temel amacı kâr elde edip bu kârı maksimize etmeye çalışmak olmalıdır. Evrensel kural böyle diyor.
    26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den aldığım AKBNK'ları 11 Aralık'ta 69.25 den verdim. 2.5 ayda %12 kar elde ettim. Artık ful nakitteyim.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •