Sayfa 258/1032 İlkİlk ... 158208248256257258259260268308358758 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 2,057 - 2,064 arası.

Konu: HALK Cafe - I

Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Halka arz rakamlarindan gorulecegi uzere bireysel yatirimcilar yani ky dedigimiz kesim bu halka arza yogun ilgo gostermis, ozellikle yabanci kurumlar cok isteksiz kalmislar. Bu da hissenin yukselme potansiyelini etkiliyor. Bence halka arz yanlis zamanda yapildi, belki de hic yapilmamaliydi.

Hisse kisa surede 46 tl yi gordu. Aslinda bir nevi Pgsus gibi olabilir diye dusunuyorum. O da 45 tl den yedire yedire 10 tl ye dusmus ve uzun yillar almisti eski seviyelerini gormesi

SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Pegi havacilik. Cok fazla problem cikti orda. Rus ucagi dusuruldu, Rus turistler yasaklandi, havayollarina ABD kisitlamasi geldi, vs. Yani mesakatli bir surec.

Aselsan hakkinda fazla bilgim yok, ama hatirladigim kadariyla yabanci olmadan gidiyordu zaten gideceginde. Yani bizim buyukleri de kucumsememek lazim.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
     Alıntı Originally Posted by Soul Eater Yazıyı Oku
    Aynen öyle Turgut abim. İşte o yüzden geçmiş verilerini incelediniz mi dedim sayın TH'ye. Hisseyi hiç tanımadığı belli
    evet kardeşim yılların aselcisi olarak daha çok şey yazarımda gerek yok....Aseli tanımayan dışardan pahalı der durur....ki bu normal ve anlaşılır bir durum.Yabancıu payı herzaman düşük olmuştur zaten..
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    yalnız aselsan genelde 14-20 fk lar arasında fiyatlanır...yanlış hatırlamıyorsam...yani öyle çok da pahalı değil..bu sektöre göre tabi....yurt dışındaki muadilleri ile kıyaslamak yanlış olur.çünkü orda ki şirketlerin ciddi rakipleri var..aselsan burda tekel..birde müşterisi direk TSK..yani ordumuz...zaten sahibi de TSK Güçlendirme Vakfı.
    Ellerinde ASELS olanlara bol kazançlar diliyorum. Mevcut seviyelerden alım yapmak bana uymaz. Eğer olur da 10 tl ye yaklaşırsa o zaman düşünürüm.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

4. [QUOTE=alenichev;2260745]
     Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Aynen oyle. Ben biraz alcak gonullu davranip oyle soyledim [emoji3]

Acikcasi aselsanda ki algi ekonomin disinda vatan millet sevdasi uzerine kurulmus ve cok yanlis. Piyasa nedir. Piyasa cansiz, mantiksal ve simarik bir seydir. Senin milli dusuncelerini seyine bile takmaz. Ulkemiz de boyle yonetildi yillarca ve ekonomik olarak durumuz ortada. Hep ayni laflari isittik. Dis mihrak spekulasyon. Bir kez olsun dikkate almadilar piyasayi. Not indirimleri geldi ve dalga gectiler ama insanlar o notlara gore yatirim yapiyorlar bu ulkeye. Halkbankin geldigi nokta ortada. Millet devlet bankasi dedigi ama bu bankaya en buyuk zarari da su anda devleti yonetenler verdi. Devlet halk icin mi var yoksa halk devlet icin mi. Insanlar artik bu sorulari sormali.
    dört dörtlük bir yorum olmuş
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
    Ellerinde ASELS olanlara bol kazançlar diliyorum. Mevcut seviyelerden alım yapmak bana uymaz. Eğer olur da 10 tl ye yaklaşırsa o zaman düşünürüm.
    ben alın diye yazmadım zaten..borsada dibinde dibi vardır...fakat asel şu haliyle uv olarak pahalı durmuyor onu demek istedim...

6.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    benim asıl merak ettiğim konu asel bu halka arzı neden yaptı? zira aselin bilançosuna göre devede kulak bir para bence...burda ne amaçladılar anlayamadım?
    Bu halka arzdan gelen 140Mx21.3=3 milyar tl az paramı yahu? HALKB'nin piyasa değerinin 3 te 1 i ediyor.

Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Pegi havacilik. Cok fazla problem cikti orda. Rus ucagi dusuruldu, Rus turistler yasaklandi, havayollarina ABD kisitlamasi geldi, vs. Yani mesakatli bir surec.

Aselsan hakkinda fazla bilgim yok, ama hatirladigim kadariyla yabanci olmadan gidiyordu zaten gideceginde. Yani bizim buyukleri de kucumsememek lazim.
    Ne diyor bir ingiliz. Whatever will be, will be.

Bir sey olacagi varsa olur. Bunu engelleyemezsin. Bana gore Aselsanin cok fazla bir hikayesi yok. Eger bu sirket Abd borsasinda islem gorseydi fiyati surekli artar ve inanilmaz rakamlara gelebilirdi. Aselsan bir yil oncesinde kadar insanlarin her ay alip koseye attigi ve bakmadigi bir hisse idi ama spekulatorlerin -burada kastim hukumet, joleli- sayesinde inanilmaz fiyat hareketlerinin oldugu bir hisseye donustu.

SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
    Bu halka arzdan gelen 140Mx21.3=3 milyar tl az paramı yahu?
    bence az ..aselin şu anda 20 milyarlık sparişi var.....madem yapacaktı en az 200 M yapmalıydı....büyük projeler için...sadece altay tankı içindeki payı herbir tank için 4,5 milyon USD..aynı zamanda GSM sektöründeki ve optik sistemlerdeki,yapay zeka çalışmaları ,hisar, milgem vs..vs..birçok projesi var.....çok para lazım çok

Sayfa 258/1032 İlkİlk ... 158208248256257258259260268308358758 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •