Sayfa 221/883 İlkİlk ... 121171211219220221222223231271321721 ... SonSon
Arama sonucu : 7062 madde; 1,761 - 1,768 arası.

Konu: VESBE - Vestel Beyaz Eşya

1. Sayın Scrat , bizimde gönlümüzden geçen fiyat tabiki 20 tl ve üstü .... Yani iyi piyasa koşullarında 20 tl ve üstü olması gerekiyor...
    Şu anda şu piyasada bile , bence 6 aylık bilanço beklentisi ile 12-14 tl olması gerekiyor , çünkü 2018 karı en az 1.8-2 tl ve hatta devreye giren fabrika faaliyetiyle 2 tl üstü potansiyel kar yazabileceğini umuyorum....
    bu durumda yıllardır 6 F/K oranıyla ucuz fiyatlanan VESBE en az 12 tl üstü olmalıki bu çarpanlara kavuşsun..... bu çarpanlar yine ARCLK in yarısı.... Zaten şu anda VESTL in alımları devam ettiği taktirde , daha iyi seviyelere yol alabileceğimizi umuyorum .....

Yine umutla beklentim , VESTL borsada kelepir fiyatlanan VESBE yi toplayıp, layık fiyatlara taşıyıp , sonrasında uygun piyasa şartlarında 2019-2020 de borsadan topladığı senetlerin bir kısmını yabancı yatırımcılara arz edebilir.... Bu şekildede VESTL e fonlama ve kaynak yaratabilir..... Bu olasılığın güçlü olduğuna inanıyorum ..... o yüzdende hedefim hep 2020 diye belirtiyorum.....

---------------------------------
    yatırım tavsiyesi değildir.....

genel para girişi / para çıkışı

3. Ben dayanamadım malın yarısını okuttum. Pişman olacam muhtemelen ama çok düşen kağıtlar beni cezbetti.

LG-H860 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4. Demekki her gün pozisyon artıran ben ve arkadaşlarım... forumdaki arkadaşlar bir bir dökülmüş gibi gözüküyor. umarım herkese hayırlı olur ne diyelim....

5. Biri şöyle demişti; giden kağıt gitmeye , duran kağıt durmaya devam eder. Çok düştü diye değiştirmek genelde düşüşün devamı ve geri dönüşün zayıflığı ile pişman etti beni hep .. çok sığ bir senet değilse ne boşuna düşer ne boşuna çıkar ...beklemeye devam ama 15 i geçerse dayanabilir miyim [emoji849][emoji849][emoji849][emoji849]

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

6.  Alıntı Originally Posted by Lonely_Trader Yazıyı Oku
    Demekki her gün pozisyon artıran ben ve arkadaşlarım... forumdaki arkadaşlar bir bir dökülmüş gibi gözüküyor. umarım herkese hayırlı olur ne diyelim....
    Çok küçük yatırımcı malını kolay kaptırır doğaldır. Bu fiyatlar onları tatmin eder ben 60000 lot buralardan satmak için toplamadım. Sizinde dediğiniz gibi 2020 ye kadar tutma niyetindeyim. Temettü bana yeter yıllık o arada hedefim olan 22 tl hızlı gelirse 2019 mayisa kadar tutar temettü ve 26 tl olmasını beklerim. Sonrası o zamanki haberlere yatırımlara göre şekillenir. Şu dönemde bu kağıttan başka güvenli bir kağıt göremedim. Mağduriyet veya yatirimciya zarar ettirmemiş. Arsa gibi al üzerine yat. Fikirlerim beni bağlar. Yatırım yapacaklar iyi araştırsın yatırım tavsiyesi değildir.

7. pazartesiyi merakla bekliyorum dogrusu

8.  Alıntı Originally Posted by meteor053 Yazıyı Oku
    Çok küçük yatırımcı malını kolay kaptırır doğaldır. Bu fiyatlar onları tatmin eder ben 60000 lot buralardan satmak için toplamadım. Sizinde dediğiniz gibi 2020 ye kadar tutma niyetindeyim. Temettü bana yeter yıllık o arada hedefim olan 22 tl hızlı gelirse 2019 mayisa kadar tutar temettü ve 26 tl olmasını beklerim. Sonrası o zamanki haberlere yatırımlara göre şekillenir. Şu dönemde bu kağıttan başka güvenli bir kağıt göremedim. Mağduriyet veya yatirimciya zarar ettirmemiş. Arsa gibi al üzerine yat. Fikirlerim beni bağlar. Yatırım yapacaklar iyi araştırsın yatırım tavsiyesi değildir.

Her yıl temettüyü alıp , hisse fiyatının layık olduğu değere geldiğini görene kadar beklerim , bu konuda aynı düşüncedeyiz , zaten bunu her yazımda paylaşıyorum . 25 yıllık borsa tecrübemde hep şunu gördüm , bir senet toplanana kadar öldürülür , yatırımcı bezdirilir , son kalanlarda %30-50 kar ettik diye satar çıkar , pozisyonları toplayanlarda alır götürür....

VESBE içinde Beyaz Eşya sektörü Türkiye nin iddialı olduğu sektörlerden biri , VESTL de en büyük ihracatçılardan. İçinde bulunduğumuz ülkemize has kriz zamanlarında en güvenli liman , %70 ihracat yapan bir şirket olduğuna göre , iç piyasa daralsa bile , bunu bugünkü kurlarla çok rahat ihracatıyla fazlasıyla değerlendirecektir, üstüne bitmiş olan ve faaliyete geçmiş yeni bir yatırımımız söz konusu ve bunun ciro ve karlılıkta yaratacağı potansiyeli bu 6 aylık dönemde göreceğiz.... ilk çeyrek muhteşem geldi , 2. çeyrekde yine artan ciro ve daha iyi bir karlılıkla gelirse , şu an ilave bir yatırıma daha başladığını , ve muhtemelen seneyede bunu devreye sokacağını hesaba katarsak , VESBE nin bugünkü fiyatları gerçekten kelepir olduğunu düşünüyorum..... Bence yolun daha çok başındayız gibime geliyor.....

benimde bugün itibariyle 92000 lot civarı pozisyonum oldu... hedeflediğim değerleri bekleyeceğim .... daha bu hafta yeni hesap açan birine 7000 lot aldırdım . Geçen hafta iftarda karşılaştığım bir arkadaşımın arkadaşı 500.000 tl lik Aselsan almış halka arzdan , bana danıştılar ..... Aynen şu örneği verdim ; Aselsanı arzdan 21.35 tl den aldın , yılda şu anda ortalama 1 - 1.2 tl kar ediyor .... Bu konuşmayı yaptığım gün VESBE 10.50 idi ve ona VESBE 10.50 tl ve geçen sene 1.65 tl kar etti , bu sene en az 1.80-2 tl kar etmesini bekliyorum.... Sence hangisi daha mantıklı yatırım dedim ... başkada birşey demedim Şu anda yine 100.000 lot tan fazla aldırdığım asker arkadaşım , çevresinde tanıdıklarınada aldırdı , yani VESBE nin kelepirliğini hep İstanbuldaki daire nin kira getirisi ve VESBE nin yıllık temettü verimi ile örnekleyince borsadan anlamayana bile cazip geliyor... Kısacası VESBE yi alanlar bizler gibi bilinçli yatırımcılar , ve böyle bir şirketin gerçekte iyi bir borsa ortamında(yani 2019 de yükselmiş bir borsada) olması gereken fiyat aralığı 16-24 tl arası ....... şu an bulunduğu fiyat aralığı oldukça kelepir...... ve bence geçtiğimiz haftalarda 9.20 lere borsanın düşüşü ile dahada aşağılara düşürüp belkide bizleri çığrından çıkartmak istiyorlardı , ama aşağı geldikçe bizlerinde ne derece alımlarda ısrarlı olduğunu ve pozisyon aldığımızı görünce vazgeçtiler..... 9.20-9.50 arasından 30.000 lotu sadece ben almıştım.... vede herkese kelepir alın demiştim çevreme..... şu anda çevremde alamamış ve yükseldi diye bekleyen yeni yatırımcılarda mevcut, olası düşüşte alım yapmayı istiyorlar.... Bu haftayı merakla bekliyor olacağız.... Deniz yatırımın son gün alış maaliyetleri artık 10.90 lara yaklaştı..... Tahminimce bu haftada borsada yön aşağıyken , VESBE de emeklilik fonlarından çözülen mallar , VESTL in hanesine indirilcektir diye düşünüyorum .... Bayramdan ve seçimden sonra güçlü bir trendle karşılaşmayı umuyorum , umarım gerçekleştirir ve PATRON artık bizleri ödüllendirir diye bekliyorum ....

-------------------------------------------
    Yatırım tavsiyesi değildir

Sayfa 221/883 İlkİlk ... 121171211219220221222223231271321721 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •