Ali koc her zaman yaninda guvenilir bir ekiple yol alir wkibinde boyle curuk elma istemez....bu pankart isi bence tutar espiriyi abartmadan nazik ve kibarca....
Ali koc her zaman yaninda guvenilir bir ekiple yol alir wkibinde boyle curuk elma istemez....bu pankart isi bence tutar espiriyi abartmadan nazik ve kibarca....
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
Değerli keko, dünkü kapanışı nasıl yorumlarsınız?
Teşekkürler...
dipten çıkışın ilk işaretleri olarak algılıyorum...ağırlıklı ortalaması olan 4,70 in üzerinde 4,75 te kapattı...bu ilk olumlu işaret bana göre bu hissenin güçlendiğini ve artık çıkışına devam edeceğinin işaretlerini üretiyor...endeks yatayda olduğu zaman dahi çok aşırı düşmüş kaliteli hisselere talep gelebilmektedir...
nasıl ki hızlı çıkışların inişi de hızlı oluyorsa (ki datagate bunu yaşamıştır ) yine hızlı düşüşlerin de yine hızlı çıkışları olacaktır....hissenin temelinde bizim bildiğimiz bir bozulma yok...sattığı ürünler döviz bazlıdır (cep telefonu ve tablet ve bilgisayar aksamları ) döviz çıktığında bunların da fiyatı yükselir ,bu yükseliş ilk etapta talebi kısar ama daha sonra tüketiciler fiyatlara alışır ve erteledikleri ihtiyaçlarını alırlar...
tıpkı sigaraya zam geldiğinde bir çok tüketici artık sigara içmeyeceğiz deyip aradan bir kaç gün geçmeden içmeye devam etmeleri gibidir...o yüzden de döviz yükselişinin olumsuz etkileri geçicidir..
türkiyenin ekonomik ortamı çok da iyi değildir insanların gelirleri düşmektedir asıl satışları etkileyecek olan bu ortamdır ama buda bence geçicidir ve zamanla ekonomi oturacaktır...datagate ve indiks bilgisayarın da endeksin düzelmesi ile birlikte endeksten daha iyi bir performans sergileyerek çıkmasını bekliyorum..
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
datagateyi etkileyecek faktörler ,dövizin yükselmesi ,ekonomik kriz vede türktelekom ile yaptıkları disbütörlük anlaşmasının devam edip etmeyeceği veya bu kapsamın artıp artmayacağıdır...ilk ikisi geçici etki yapar sonuncusu ise etkisi kalıcıdır ve büyüktür...mesela disbötürlük anlaşması biterse kötü etkilenir ama bu disbötörlük anlaşmasının kapsamı 16 ilden diyelim ki 81 ile çıkarsa o vakit de çok çok olumlu etkilenir...o vakit belki de hissenin yeni zirveleri 16 tl ler değil de 25-30 lar olur...
geçen gün türk telekom yetkililerine bir email gönderdim bana cevap olarak ticari sırdır söyleyemeyiz dediler...o meailimi burada paylaşırım...
Merhaba Hasan Bey,
Mailiniz için teşekkür ederiz. Datagate Bilgisayar Malzemeleri Ticaret A.Ş.’de şirketimiz tedarikçilerinden yalnızca birisidir. Şirketimizin tüm tedarikçileri ile yaptığı işbirlikleri ve ticari anlaşmalar iki şirket arasında ticari sır niteliğini taşımaktadır. Bu sebeple söz konusu şirket ile olan iş birliğimizin detaylarını paylaşamıyoruz.
Teşekkürler,
İyi günler,
From: hasan yaman <keko283@hotmail.com>
Sent: 05 Haziran 2018 Salı 16:42
To: TT Investor Relations <investorrelations@turktelekom.com.tr>
Subject: bir kaç soru
sayın türk telekom yetkilileri size bir yatırımcı olarak bir kaç soru sormak istiyorum...
1-datagate ile olan ticari ilişkiniz nedir ve bunun kapsamı ne kadardır
2-datagate ile olan ticari ilişkinizin size faydası var mı ? bu işbirliğinden memnun musunuz ?
3-datagate ile olan ticari işbirliğinizi geliştirmeyi düşünür müsünüz ?? düşünürseniz bunun kapsamı ne olabilir ??
4- datagate ile işbirliği yapmadan başka alternatifler geliştiremez misiniz ??
vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekür ediyorum..
link bilgisayar şu anda %13 artıda ve agresif çıkıyor...onun da zirvesine baktım tıpkı datagate gibi 17,5 ları görmüş bir hisse...umarım bu alış dalgası datagate ve indekse de gelir...
Sevgili Keko, nickin gibi kekosun.buradakiler de senden medet umurak fikir istiyorlar senden.Seni tanimam etmem ancak Turk Telekom'a attigin mail yatirim ve sektor adina birsey bilmedigini gosteriyor.
Yer İmleri