UBS iyi tavsiyede bulunmuş.. Allah'tan kademeli alacak kadar tecrübeliyim.. Açıkça yazayım.. Portföyümün %70'i Akbank'da.. 8,25 TL den başladım almaya... 7,69 TL ortalamam var.. Kalan %30 unu ise 7,00 TL ye kadar kademelendirdim...
7,00 altı UBS in dediği gibi.... Olmaz mı? Elbette olur...
O DA UBS'İN OLSUN O ZAMAN!....
Olur ise de , bizim gibi ky cıyı;
"%25 enflasyon canavarının kol gezdiği Türk Ekonomisinde; TL'nin resmi olarak PUL statüsünden çok daha değersiz bir emtiaya; 6 TL ile 3 adet Patates, 5 TL ile 2 adet Soğan dahi alınamayan bir düzende; Mazotun 6TL olduğu, USD ın 5 TL olduğu; beyaz yahut sarı leblebinin bile geçen seneye göre %70 zamlandığı, kıymetsiz bir tek TL nin kaldığı bir ekonomik sistemde; elinde TL tutup; nereye yatırım yapsam da kurtulsam şundan denilen bir ortamda; fellik fellik TL SAT; kahve Al, yeşil mercimek AL, Patates AL, Soğan AL, Bakla AL; Buğday AL; Bakır AL, Altın Al, Gümüş AL, bezelye AL, da ne alırsan AL! tavsiyelerinin havalarda uçuştuğu bir zamanda;
BEDAVAYA TÜRK EKONOMİSİ ve BIST'İN TEK VE EN ÖNEMLİ MARKA DEĞERİ OLAN AKBANK SAHİBİ YAPAR..
Sonunda da "Allah razı olsun, UBS" deriz...
Lakin"Kazın ayağı o denli maalesef değil... UBS nereye ne tavsiyesi verdiği bellidir..
Bu sayfaları okuyanlarda en az benim kadar tecrübelidir...Bu yatırım şirketlerinin %90 YANLIŞ; %10 Doğru Tavsiyede bulunduklarını..
Not; UBS 'in tavsiyesi elbette profesyonel... 7 TL den 2018 Yılında 2 Ç de AKBANK'ı SAT diyor....
Lakin bu tavsiyeye uymadan önce;
2007 yılında (Global Kriz) 6,78 TL olarak alınıp, satılırken... (Tam 11 yıl önce;2007 Yılında neler yaptığımızı bir düşünelim?)
UBS KY cılara ne tavsiyesi veriyordu? diye kafamda deli sorular dönmüyor da değil, hani...
Ancak; Tavsiye tavsiyedir... Bu denli profesyonel şirketler saçmalamaz...
Karar "SİZ KÜÇÇÜK YATIRIMCILARIN...."
Hadsizlik yapmak istemem ama;
Bana da; sizlere "Bol Kazançlar..." dilemek düşer...
Yer İmleri