Sayfa 26/1023 İlkİlk ... 1624252627283676126526 ... SonSon
Arama sonucu : 8182 madde; 201 - 208 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
     Alıntı Originally Posted by Moruk Yazıyı Oku
    Hocam siz eski bankaciyim demiştiniz elbet benden iyi bilirsinizde çin in rakibi ihracat piyasası için konusursak taşeroncu Laos Vietnam Malay birmanya india gibi yerlerse ve Bunlari kur oyunları ile yenecegi planiyla parasini degersizlestiriyosa. Ona başarılar diliyorum . o durumda Hammurabi kuralları geçerli olur
    dostum çinin ciddi oranda batıya ihracatı var..özellişkle amerikaya...abd nin karın ağrısa burdan.düşük yuan ABD nin pazarınıda tehdit eder.....Çin ABD deki kayıplarını türkiye, rusya, hindistan,doğu avrupa ülkelerinde telafi etmek isteyecek...güçlü abd doları karşısında şansını yükseltmek için yuanı düşürecek el mahkum....ABD de buna karşılık bu ülkeler üzerindeki finansal varlıklarını geri çekmeye çalışacak.......sonrada beşlki süpriz bir devalüasyon yada anlaşma
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sayın dostum dediğin bana mantıklı gelmedi
    Neden
    Çin burdaki (Tr) , abd pazarını kapmiyo
    Burda mevcut pazarından daha az kazanıyor
    Daha doğrusu daha az Kazanmaya razı ediliyor
    Her neyse
    Her durumda bizi etkiler
    Çin abd nin değil biz gibi ülkelerin rakibi
    En azından şu an için öyle

3. Buradaki olay yuanin devalue olma riski. Ondan dolayı hafta içi yuan devalue olmayacak diye çin açıklama yapınca em ler 5 gün ralli yaptı dolar karsi ama tek sıkıntı devalüasyon yapacak olan ülke göstere göstere yapmaz bir sabah kalkarsın patlamış gitmiş. Ozaman yuan grafiğini hatmetmek farz oldu

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
     Alıntı Originally Posted by Moruk Yazıyı Oku
    Sayın dostum dediğin bana mantıklı gelmedi
    Neden
    Çin burdaki (Tr) , abd pazarını kapmiyo
    Burda mevcut pazarından daha az kazanıyor
    Daha doğrusu daha az Kazanmaya razı ediliyor
    Her neyse
    Her durumda bizi etkiler
    Çin abd nin değil biz gibi ülkelerin rakibi
    En azından şu an için öyle
    yok abd nin teknoloji firmalarının ciddi satışları var.....sadece uzak doğuda 50-60 milyar dolarlık teknoloji ürünü satıyor.....bunu direk abd üzerinden yapmadığı için genelde genel resimde yer almıyor..ama artık firmalarını abd ye istiyor..burdan üretip satacak..dertleri bu.Abd kendi iç pazarında da kendi mallarını satma derdinde...Gümrük tarifelerininde nedeni bu..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
    kim ne derse desin trump akıllı adam...bence abd doğru yolda

Alıntı Originally Posted by stonhand Yazıyı Oku
    Buradaki olay yuanin devalue olma riski. Ondan dolayı hafta içi yuan devalue olmayacak diye çin açıklama yapınca em ler 5 gün ralli yaptı dolar karsi ama tek sıkıntı devalüasyon yapacak olan ülke göstere göstere yapmaz bir sabah kalkarsın patlamış gitmiş. Ozaman yuan grafiğini hatmetmek farz oldu
    Yuan Tl gibi bi para birimi değil üstat
    Dev bi ülke düşün
    Ülkede dolaşımda değil ama stokta abd den fazla dolar ve iç dolasimindan fazla yani yuandan fazlada gene dolar var
    Öyle sürprizler hiç iyi olmaz bi sabah uyandin yuan sobeledi, develue dedi filan
    Alıştırarak söyleyip develue edebilir anca

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
    önce abd yi dünyanın petrol ihrac eden konumuna getirdiler..şimdide gümrük duvarı ile yurt dışındaki firmalarını abd ye çekiyorlar....dış ticaret açığını kapatmak için üretimi yurt içine kaydırma derdindeler.

8.  Alıntı Originally Posted by Moruk Yazıyı Oku
    Yuan Tl gibi bi para birimi değil üstat
    Dev bi ülke düşün
    Ülkede dolaşımda değil ama stokta abd den fazla dolar ve iç dolasimindan fazla yani yuandan fazlada gene dolar var
    Öyle sürprizler hiç iyi olmaz bi sabah uyandin yuan sobeledi, develue dedi filan
    Alıştırarak söyleyip develue edebilir anca
    Bir kaç gündür bu çin bizi neden ilgilendiriyor diye düşünüp duruyordum ama sonunda jeton düştü. Yuan aylikda çanağı yapmış ama hem aylikda hemde haftalikda kulp yok. Kulp işini tamamlarsa dediğiniz hesap tirim tirim bu yukarı sarar peşinden de en leri çeker ama kulp yaparken em ler dolara karşı değer kazanmaya devam eder.
    Yuan boyun bölgesini kırarken shortta yakalanmamak lazım.
    Uyarı için tesekkurler.

Sayfa 26/1023 İlkİlk ... 1624252627283676126526 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •