Sayfa 180/1023 İlkİlk ... 80130170178179180181182190230280680 ... SonSon
Arama sonucu : 8182 madde; 1,433 - 1,440 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. TR Ekonomisi her yıl 1-1,1 milyon kişiye iş imkanı sağlamalı ki ancak mevcut işsizliği koruyabilsin...
    TR Ekonomisini bir bisiklete benzetirsek en ufak bir yavaşlamada(düşük büyümede) işsizlik artıyor REİS İN KOLTUĞU SALLANIYOR...
    Bisikletin pedallarına biraz hızlı basarsan bu sefer motor su kaynatıyor (enflasyon+cari açık+kur zararından sakatlanan şirketler)
    Offff of
    Gel de çık işin içinden....

saygılar/başarılar
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

23 milyar açık hemide faiz dışı bu gelmis gecmis tek kalemde verilen en buyük acık benzine dikkat

Bu acığı benzindeki otv ike oynayarak azaltabikirker

4. Moody's, Türk bankaları uyardı:
    Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türk bankalarında sorunlu kredi miktarının Haziran'ın son haftasında sert artış kaydettiğine dikkat çekerek, sorunlu kredilerde ani artışın bankaların kredi notu açısından olumsuz olduğunu belirtti.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Güven endeksi artarken tüketim eğilimi azalması da ilginc

6.  Alıntı Originally Posted by Tengri Han Yazıyı Oku
    Bugün dolar borcu ödemesi olan bir şirketimiz daha ,bugünkü dolar kurları yüzden SAKATLANMIŞTIR...
    Sakatlanan şirket sayımız her geçen gün artmaktadır.

saygılar/başarılar
     Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    Moody's, Türk bankaları uyardı:
    Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türk bankalarında sorunlu kredi miktarının Haziran'ın son haftasında sert artış kaydettiğine dikkat çekerek, sorunlu kredilerde ani artışın bankaların kredi notu açısından olumsuz olduğunu belirtti.
    Hemen hergün yukardaki gönderimi paylaşıyorum...
    Bazılarınız bu adam ne üfürüyor diyor olabilir...
    Verilerle konuşmayı severim....
    Buyrun sizler için hazırladım....
    Hem tablosunu ,hemde grafiğini...
    Son 2 haftadaki takipteki kredilerin artışına dikkat buyururmusunuz?
    5 milyar tl...
    Evet biliyorum nominal rakamdan ziyade sorunlu kredilerin toplam krediler içindeki oranı önemli ama 5 milyar tl lik nominal artış takipteki kredilerin toplam içindeki oranını da zıplatır....
    İlerleyen haftaları pür dikkat izliyor olacağız..

Dip Bilgi:Veriler BBDK dan alınmıştır...

saygılar/başarılar

7.  Alıntı Originally Posted by asgaridr Yazıyı Oku
    Sayın thejackalav değişiklik yok değil mi?
    Dostum global piyasalarda gelişmeler düşündüğüm gibi devam ediyor. DOW, DAX sorunsuz, ancak euro/usd paritede henüz 1,17 üzeri teyid gelmiyor. Trump biraz daha kurcalamalı Benjamini değersizleştirmek için ama japonya gard almaya başladı (en fazla abd tahvili Çin ve japonyada 2,5 trilyon usd) japonya euro bölgesine yanaşıyor yavaş yavaş... Çin ne yapmalı? Takip edeceğiz. Kritik dönemler. Bol kazançlar
    hakuna matara....memento mori.

8. Bundan sonra takipteki (sorunlu) kredilerin oranının artması beklenir...
    Çünkü ekonomi ilerleyen aylarda daralacak/soğuyacak...
    Daralan ekonomi ile nakit akışı azalacak...(karlar düşecek)
    Azalan nakit akışı nedeniyle şirket işletme sermayesini(personel ücreti+elektirk+su vb) bile karşılayamaz hale gelmişken nasıl borcun ana para+faizini ödeyecek söylermisiniz?
    Özkaynaklarını satarak öder borcunu Sn Tengri Han dediğinizi duyar gibiyim....
    Doğru...
    Yerli ve milli şirketlerimiz haraç mezat fiyatlara bir bir yabancıların olur...

Çok Önemli Not:Ekonomi eğitim yoktur.Kıt kanaat ekonomi bilgisi olan bir mühendis olduğum gerçeği bilinmelidir...

saygılar/başarılar

Sayfa 180/1023 İlkİlk ... 80130170178179180181182190230280680 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •