Sayfa 170/1252 İlkİlk ... 701201601681691701711721802202706701170 ... SonSon
Arama sonucu : 10014 madde; 1,353 - 1,360 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by ersunan82 Yazıyı Oku
    çok da sayılmaz ama 120k $ ediyor elimdeki tl. ile şimdiki kurdan alınca.
    son abd tüfesi 2,9 sanırım

dolara 4,75 faiz alıp senelik bağlarsanız. (senelikte bu oranı bulabilir misiniz emin değilim):

yıllık %1,23 net reel dolar getiriniz olur.. o da ayda 123 usd demek. 590 tele.

ha ben abd enflasyonunu iplemem derseniz, yılda %4,13 net.. ayda 413 dolares. bugünün kuruyla ayda 2000 teleye yakın faiz alırsınız.

2.  Alıntı Originally Posted by ersunan82 Yazıyı Oku
    Tl bazında 8.200 faiz alırsin.3.200 nu ye 5.000 ekle anaparaya.korkma erimez..diğer türlü 120 bin dolar faizi 1800 tl civarı getirir..ihtiyaç azsa düşünülebilir ..

3.  Alıntı Originally Posted by ersunan82 Yazıyı Oku
     Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    son abd tüfesi 2,9 sanırım

dolara 4,75 faiz alıp senelik bağlarsanız. (senelikte bu oranı bulabilir misiniz emin değilim):

yıllık %1,23 net reel dolar getiriniz olur.. o da ayda 123 usd demek. 590 tele.

ha ben abd enflasyonunu iplemem derseniz, yılda %4,13 net.. ayda 413 dolares. bugünün kuruyla ayda 2000 teleye yakın faiz alırsınız.
    ABD'deki enflasyon verisi ile Türkiye'de harcanacak olan parayı eşleştirmek bana çok mantıklı gelmiyor. Öyle yıllar var ki döviz enflasyona karşı 10 sene her yıl %10 dayak yiyebiliyor. Ama öyle zamanlar var ki döviz kazancı enflasyonu ikiye katlayabiliyor.
    O nedenle dövize nereden ve hangi konjonktürde girildiği çok çok önemli.
    Ama yine de dövizde karar kılındıysa %7.5-8 yıllık getirisi olan eurobondlar çok daha iyi bir tercih. %4 anaparaya eklenir , diğer %4 harcanır. 120kUSD için kupon ödemeleri için büyük bir vergi çıkmaz. (yıllık 30kTL'ye kadar istisna var).
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    ABD'deki enflasyon verisi ile Türkiye'de harcanacak olan parayı eşleştirmek bana çok mantıklı gelmiyor. Öyle yıllar var ki döviz enflasyona karşı 10 sene her yıl %10 dayak yiyebiliyor. Ama öyle zamanlar var ki döviz kazancı enflasyonu ikiye katlayabiliyor.
    Ama yine de dövizde karar kılındıysa %7.5-8 yıllık getirisi olan eurobondlar çok daha iyi bir tercih. %4 anaparaya eklenir , diğer %4 harcanır. 120kUSD için kupon ödemeleri için büyük bir vergi çıkmaz. (yıllık 30kTL'ye kadar istisna var).
    Benim de orta vadede yapacagim budur, eurobond guzel bir alternatif.
    Once dolarlari biriktirmem lazim.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

5.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    tabi ki..
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    vergi hesaplaması nasıl yapılıyor sn rxpu?

9 haftadır devreden Süper Loto'da 6 bilen tek kişi çıkmış. Sık sık Ankara'ya çıkıyordu, bu defa farklı olsun diye Ankara'nın biraz dışına açılmış talihli.

7.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    tabi ki..

vergi hesaplaması nasıl yapılıyor sn rxpu?
    Eurobnd başlığında ve son olarak bu hafta Dowes başlığında detaylı örnekler paylaştık. Eurobond vergi mevzu dikkat ve biraz çalışma gerektiriyor.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Benim de orta vadede yapacagim budur, eurobond guzel bir alternatif.
    Once dolarlari biriktirmem lazim.
    Syg,
    Bence eurobond için sonbahardaki gelişmeleri izlemeli, küresel faizlerdeki yükselişin eurobond getirilerini çok daha yukarı taşıması kuvvetle muhtemel. Almanya'da bile ÜFE yıllıkta %3'e ulaşmış. Enflasyonda hızlanma AMB'nı da beklenenden daha erken faiz artışına zorlayacaktır.

Sayfa 170/1252 İlkİlk ... 701201601681691701711721802202706701170 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •