Sayfa 70/1230 İlkİlk ... 20606869707172801201705701070 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 553 - 560 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Tofaşta iç piyasa %23 daralırken dış piyasa %12 civarı daralmış ancak ihracattan yırtmış.
    Şu anda 9,4 milyar gelirin 7,2 si ihracattan geliyor. Dolayısıla kabaca gelirin %76’s Türkiyeden şimdilik etkilenmiyor.

Maliyetim 24 civarı gelecek yıl bugün 28,5 olsa yüzde 18 enflasyonu kurtarıyor.

Üstüne ne kadar temettü dağıtırsa benim için kar aynı hesabı mevduatta yaptığımda yüzde 21 mevduat faizi alırsam ancak enflasyonu yenebiliyorum kar etmem içinse üstüne artış gerekiyor.

Mevduatla fark ise alınan riskte zira hisse geçen seneye göre %25 eksi’de tek yatırımım hisse olmadığı için bu riske belli oranda girmekte sakınca görmüyorum.

YTD değildir.

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Tercih sizin elbette ancak enflasyon oranında getiri için ben borsayı tercih etmem.Mevduata yatırırim demiyorum.Yüksek faiz yüksek kur yüksek enflasyon dengeleri değiştirdi.Fırsat görürsem ilk tercihim borsadır ama aldığım riske değmeli.Şirket sadece bilançodaki rakamlarla değil üretimdede pazardada büyümeli.Ben otomobil fabrikalarının kapasitelerini doldurduğunu üretim adetlerini arttıramadığı için yüksek büyüme rakamlarını yakalayamayacağını düşünüyorum.Ayrıca çok uluslu firmalar yeni modellerini fas gibi daha cazip ülkelere veriyorlar.Otomotiv sektöründe karlar her geçen gün düşüyor.Enflasyon rakamları malum üretici enflasyonu dahada yüksek böyle bir ortamda %20 civarı karların yükselmesi başarı sayılmaz.

SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by eren2008 Yazıyı Oku
    Tercih sizin elbette ancak enflasyon oranında getiri için ben borsayı tercih etmem.Mevduata yatırırim demiyorum.Yüksek faiz yüksek kur yüksek enflasyon dengeleri değiştirdi.Fırsat görürsem ilk tercihim borsadır ama aldığım riske değmeli.Şirket sadece bilançodaki rakamlarla değil üretimdede pazardada büyümeli.Ben otomobil fabrikalarının kapasitelerini doldurduğunu üretim adetlerini arttıramadığı için yüksek büyüme rakamlarını yakalayamayacağını düşünüyorum.Ayrıca çok uluslu firmalar yeni modellerini fas gibi daha cazip ülkelere veriyorlar.Otomotiv sektöründe karlar her geçen gün düşüyor.Enflasyon rakamları malum üretici enflasyonu dahada yüksek böyle bir ortamda %20 civarı karların yükselmesi başarı sayılmaz.

SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Bu görüşe katılmıyorum. Biz uzun vade yatırımcılar olarak en az 2-3 yıllık projeksiyonlarla yatırım yapmalıyız. Öyle yazmışsınız ki sanki %20 faiz, %20 kur artısı kalıcı olacak...olması imkansız demiyorum, ama şahsen %10 enflasyon, %10 faiz beklentisine göre projeksiyonlarımı yapıyorum.

Denebilir ki isler düzelince borsaya gelirim..o zaman da 6 dam alacağın hisseyi 10-11 tl den alırsın.

Tabii ki bu tercihler risk anlayışı ile şekilleniyor.eger riski dağıtılmış dengeli bir portföy yaparsanız, borsaya ayırdığınız kısım ile daha korkusuz işlem yapabilirsiniz...doların ya da altının ya da faizin yükselmesi üzmez beni mesela, orada da yatırımlarım var çünkü. Tahtiravalli oyunu gibi, hangisi yükselişinin sonuna geliyorsa ondan inmek, ( oranı düşürmek), hangisi dipte ise ona binmek( oranı arttırmak)...oyun kolay bence, sadece biraz pratik gerekiyor.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Ne geride kaldi?
    Hep bu soruyu sormak ve ona gore hareket etmek lazim.
    Geride kalan bir sure sonra arayi kapatiyor.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Pozisyon degisimlerini ortalik toz duman iken degil, sakin iken ve kademeli bir sekilde yapmak lazim.
    Syg,

5.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Ne geride kaldi?
    Hep bu soruyu sormak ve ona gore hareket etmek lazim.
    Geride kalan bir sure sonra arayi kapatiyor.
    Syg,
    Geride kalanlar faiz ve bist30-50 şahsi görüşüm[emoji106]

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Luck favors the brave.

Sans cesurlara guler.

Syg,

7. Herkese selamlar
    Ben devlette çalışan bir mühendisim. Yaşım 30. Yıllardır dolar alır satarım. Bu yıl borsayla tanıştım. Yılbaşından beri kendimce 10 hisseden oluşan bir portföy oluşturdum. Her ay azar azar alım yapıyorum. Temettü aldım, bedelsiz aldım ve bunları excelde kaydettim. Bir yandanda başka hisselerle al sat yapmaya çalıştım. Durum şu. Borsanın düzeltme zamanına denk geldiğim için al sattan zarar ettim. Fakat uzun vade portföyüm bu düşüşlere rağmen hala artıda. Bu bilincede buradaki değerli borsa yatırımcısı büyüklerimin sayesinde ulaştım. Sessiz takipçi olmamak adına yazıyorum
    Herkese hayırlı kazançlar

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Madencii Yazıyı Oku
    Herkese selamlar
    Ben devlette çalışan bir mühendisim. Yaşım 30. Yıllardır dolar alır satarım. Bu yıl borsayla tanıştım. Yılbaşından beri kendimce 10 hisseden oluşan bir portföy oluşturdum. Her ay azar azar alım yapıyorum. Temettü aldım, bedelsiz aldım ve bunları excelde kaydettim. Bir yandanda başka hisselerle al sat yapmaya çalıştım. Durum şu. Borsanın düzeltme zamanına denk geldiğim için al sattan zarar ettim. Fakat uzun vade portföyüm bu düşüşlere rağmen hala artıda. Bu bilincede buradaki değerli borsa yatırımcısı büyüklerimin sayesinde ulaştım. Sessiz takipçi olmamak adına yazıyorum
    Herkese hayırlı kazançlar
    Maden muhendisi misin?

Portfoyde neler var?

Syg,

Sayfa 70/1230 İlkİlk ... 20606869707172801201705701070 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz