Sayfa 840/1023 İlkİlk ... 340740790830838839840841842850890940 ... SonSon
Arama sonucu : 8182 madde; 6,713 - 6,720 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

  1. 7 yıl aselsan da bir çok olay yaşadım.....gezide yavaş yavaş 12 den 6.xx lara düşmüştük.....
    seçimlerde,referandumlarda bir çok gel-dit yaşadık...
    aynı hissede 44.xx ......leride gördüm.
    bu gün bambaşka bir darbe idi.....
    özellikle ekonomi bakanı ile hızlanan bir dolar.....
    sular akar,yakar,yıkar durulur...
    dilerim vatandaşlar en az zararla atlatır...
    memleketin kaymağını yiyenler dolarları kusarsa da çok dert etmem...
    suçu ,günahı olmayanlar dilerim çok fazla etkilenmez..

  2. #6714
     Alıntı Originally Posted by SmuraY Yazıyı Oku
    Pazartesi bambaşka birgün olavilğr mi ? Bu kur artışının bankaların sermaye oranına etkisi, bu nedenle ve korku ile kredi veremeyenler, geri çağıranlar vs. olabilir mi ki böyle şeyler. O zaman gerçek kriz başlar işte.
    Yani hala kriz yok diyorsunuz ! Allah iyiliğinizi versin ...

  3. Reel sektörün net olarak bitmesinden bahsediyorum. Son cümleyi bırakın öncesi için ne diyorsunuz.

  4. Enflasyon hedefleri en az 8 yıldır tutmayan, fiyat istikrarına sıfır katkısı olan bir kurumun açık kalmasının anlam ve önemi var mı..

  5. #6717
    Malumun ilanı, bizim şirketlerin üçte biri batar bu gidişle.İnşaatçıların hepsi batar ,bu kurlarla ,bu faizle ne o evler yapılır ne de satılır geçmiş olsun.Pazartesi borsa takasından gelecek dün sattığım hisselerin parası ile üçe beşe bakmadan sabah dokuzda gram altına gireceğim de plan şaştı.Benim aklıma göre 220 den almak zorunda kalırım diye korkarken şimdi 240 250 allah ne verdiyse bize bir şekil yapacak gram gibi geliyor.Neyse farketmez bu kafalarla 2019 artık değişik bir yıl olur, dolar on üstü gramda 300 üstü falan artık mantıksız değil.Gidişat belli oldu rüzgara karşı işenmez.Bu işin sonu hem bizde hem dünyada karakolda biter.

  6. alıntı


    Aklı olan cenaze işine girer.
    Deli sayıda intiharlar, cinnetler, cinayetler olacak..
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

  7. #6719
     Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    Moral bozukluğundan ekrana bile bakamadım. Dolar 6.80 ni görmüş galiba bende en yüksek öyle görünüyor. Yani gün içi %24 pirim mi yaptı bir ara? Vayy be tarihi günler yaşıyoruz yaşayacağız.
    Vallahi de öyle , birde KENEF borsasında Aselsan bir günde %17 yaptı diye hava atanlar vardı ilahi sürahi.
    Bundan sonra Doların tek rakibi Ferrari diyecez !...

    https://www.youtube.com/watch?v=UJOlj86jZBA

  8.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Bloomberght dün akşam emekli asker çıkardıktan sonra zaten moku çıkmıştı şimdi BARIŞ lagaluga ile devam ediyor, damadın açıkladığı eylem planının ne kadar önemli olduğuna filan dem vuruyorlar karşısındaki adamla, dövizle iligili tek laf yok sıkıldım kapadım. Bu kafa ile yani devekuşu sendromu ile devam deniyor korkarım Pazartesi 7 li fiyatlarda bir Dolar kurunu kucağımız da bulacağız.
    Türkiye'ye sunulan iki seçenek var.

    Ya boyun eğecek, ya da gerçek ekonomik çıktısı ile uyumlu bir pozisyona dönecek.

    Bu politik bir seçim. Boyun eğip üretim çıktımız ile uyumlu olmayan bonfileyi yemek mi?

    Yoksa boyun eğmeyip refah seviyesini ve döviz kurunu üretim çıktısı ile uyumlu olan cari fazlanın oluşacağı noktaya çekmek mi?

    Halk 2. seçeneğe dayanabilirse en onurlu ve ileriye dönük çözüm aslında bu. Yanlız ikinci seçenek seçildiğinde benim korkum politikacıların belirli bir noktadan sonra halkın canının çok yanmaya başlamasıyla çark edip oy kaybettiklerini görüp tekrar taviz vermeleri. Ben o nedenle bu riskten dolayı girilen bu yolu tasvip etmiyorum.

    Ama gerçekten sonuna kadar gidilecekse, yani cari fazlanın oluşacağı kur seviyesine kadar sistem serbest dalgalanmaya bırakılacaksa ben varım. Ancak bu noktada da çözülmesi gereken önemli bir sorun var , bu adım kesinlikle enerji ile ilgili sorunlar çözüldükten sonra hızlandırılmalıydı. Zira enerji ithalatı sürdüğü sürece cari açığın herhangi bir üst kur değerinde dengelenememesi riski var.
    O nedenle bir an evvel enerji kısmını yurt içi kömür , barajlar ve kısmen rusya ile anlaşarak nükleerden sağlayacak şekilde düzenleyerek cari fazla dengesini zorlama macerasına atılabiliriz.
    Gazamız mübarek olsun.
    Merkez bu hafta müdahale etmez ise bu macera başlamış olabilir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Sayfa 840/1023 İlkİlk ... 340740790830838839840841842850890940 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •