Sayfa 193/1024 İlkİlk ... 93143183191192193194195203243293693 ... SonSon
Arama sonucu : 8190 madde; 1,537 - 1,544 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by ozannn Yazıyı Oku
    Bugün işlerim nedeni ile ekrana bakamadım.Bist neden düştü,?Bilgisi olan yazarsa memnun olurum.Selamlar.
    Swap daralmis yüzde 5o den 25 e
    Yabancı tl bulup döviz alamıyomus
    Nakite tl dönme için hisse senedi satiyomus
    Ama hersey kontrol altındaymis
    Yapısal reform ronesans varmış
    Kulislerde yazanlardan sizin sorunuza cevap olabilecekler
    Tek tek yada bütün bütün buyrun alın kullanın
    Umarim uygun cvp oldu

2.  Alıntı Originally Posted by ozannn Yazıyı Oku
    Bugün işlerim nedeni ile ekrana bakamadım.Bist neden düştü,?Bilgisi olan yazarsa memnun olurum.Selamlar.
    Ozanım hisseyi satan 9 gün tatilden ve yüzde 28 faiz oranından dolayı faize koştu, millet fazie koşunca dolar da bistle beraber düştü.olayın özeti bu.yarın bist ve dolar ikilisi yine düşmeye devam

YTD

3. "Herif" borsada döviz bozup aldığı hisseleri satıyor. 932 milyon TL lik hisseyi sattı son 2 günde. Dolar bazında hisselerin satış fiyatını da göz önüne alırsak %4-5 kar etmiş gözüküyor. Ancak elinde 914milyonTl lik daha hisse var ve bunları alırken ki dolar bozum maliyeti 5,40 lar.

Örneğin tofaş'ta maliyeti 21,3, şu anki fiyatı 20,32'ye düşürdü. %5 buradan zarar var, 20,30 lu fiyatlardan satarsa dolar bozum maliyeti 5,15 lere geriler.

Eğer bu "herif" yarın bugünkü kapanış fiyatlarının altında satıma devam ederse zararına mal satıyor hale gelir. O zaman şöyle bir geriye çekilmek lazım. Zira mal alımından pişman olmuş piyasadan kaçıyor diye düşünürüm.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    Dün gece tecrübelere dayanarak borsa ve bono piyasası bu swap işinden dayak yer demiştim.....Bakalım öngörümüz ne kadar tutacak!!!!!!!!!!!!!
    Eğer swap aynen devam ederse endex 73000 falan orada sağlam bir MA var 90K daki MA destek işlevini yitirdi, bono tarafıda aynen yukarı devam eder...Swap yabancının TL ye erişim olduğu için USDTRY yi borsayı bonoyu herşeyi etkiliyor....Oraya erişim ne kadar zor olursa tüm piyasa sağlam dayak yer............

İlerleyen zaman bakalım ne getirip ne götürecek!!!!

ABDHazine Bakanı : ABD Türkiye’ye daha fazla yaptırımlara hazirlaniyor .

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

Alıntı Originally Posted by MedwiG Yazıyı Oku
    ABDHazine Bakanı : ABD Türkiye’ye daha fazla yaptırımlara hazirlaniyor .

Açıklama sonrası Türkiye ETF -3.25%’e kadar geriledi

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

TL gün içi kazanımını geri verdi ..

8. Şimdilik sadece sopa gösteriliyor, birde gerçekten yaptırım uygulansa gerisini siz düşünün...

Sayfa 193/1024 İlkİlk ... 93143183191192193194195203243293693 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •