Sayfa 357/808 İlkİlk ... 257307347355356357358359367407457 ... SonSon
Arama sonucu : 6461 madde; 2,849 - 2,856 arası.

Konu: BUCIM - Bursa Çimento

1. aslında kar beklenti kadar (en azından benim beklentim kadar) geldi. Fakat çelik olmasa bucim'in bişi yapacağı yok allahtan çelik var da kağıt kar görüyor.
    Burada döviz pozisyonuna dikkat çekeceğim. %10 yükselişte 12 milyon kambiyo karı gelecek. Kur yaklaşık yüzde 30 yükseldiği için 30 milyon kambiyo karı düşünülebilir. Tabi Eylül sonuna kadar ne olur kurlar bilinemez. Şimdiki durum böyle. Ayrıca, Cemtaşın da yabancı para pozisyonu çok çok fazla. Oradan da kambiyo karının da etkisiyle deli dehşet bir net kar katkısı beklenebilir.
    Dolar almak mı yoksa bizim yerimize dolar almış aynı zamanda kar eden ve ucuz olan bir şirket almak mı )))

Bilançosu ilk çeyrekten daha iyi. Çimento satışları faaliyet karı artmış. Ama hazır betonda boşa kürek çekmişler. Satışları ilk çeyreğe göre az düşmüş ve faaliyt karı yapamamış hazır betondan. Bedavaya çalışmış hazır betoncular. Bir de personel sayısı azalmış.

Tuhaf hisse vesselam.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye/İstanbul
    Gönderi
    4,108
    Bursa çimento nun 2018 yılı 6 aylık konsolide net dönem karı 48.874.494 ₺ 2017 6 aylık 30.891.743 ₺
    Hiç bir şey göründüğü gibi değildir...

3.  Alıntı Originally Posted by carkos Yazıyı Oku
    Bursa çimento nun 2018 yılı 6 aylık konsolide net dönem karı 48.874.494 ₺ 2017 6 aylık 30.891.743 ₺
    Eeee duymayan kalmadi...) İT nin cikmasina izin verecegini mi saniyorsun 120 milyonda gelse hava hoşşşş

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye/İstanbul
    Gönderi
    4,108
     Alıntı Originally Posted by whiningman Yazıyı Oku
    Eeee duymayan kalmadi...) İT nin cikmasina izin verecegini mi saniyorsun 120 milyonda gelse hava hoşşşş
    Öyle bir beklentim yok [emoji4] kendi bilir bu fiyatlar dan zor mal gelir[emoji4]
    Hiç bir şey göründüğü gibi değildir...

5. Aynı operasyonları tek bu hissede yapmıyorlar.Ekranda gördüğünüz tüm çimento hisselerinde varlar.Bunu böyle düşünmezseniz doğruyu bulamazsınız.Benim anlamadığım bu işlere bağladıkları paranın maliyetini nereden çıkartıyorlar onu çok merak içindeyim.Hele fonlama maliyetini dolar-tl olarak düşünürsen külliyen zarar.Bunu nasıl telafi ettiklerini bilen varsa anlatsın lütfen.

Bir de bir şirket sahibi olup ya da büyük ortaklardan biri olup bununla beraber hareket edenlere Allah akıl fikir versin.Benim şirketim olsa yakınından bile geçirmem.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

6.  Alıntı Originally Posted by sulzer Yazıyı Oku
    aslında böyle zamanları iyi kullanırdı büyük ortak fakat vardır bir bildigi..
     Alıntı Originally Posted by carkos Yazıyı Oku
     Alıntı Originally Posted by carkos Yazıyı Oku
    Öyle bir beklentim yok [emoji4] kendi bilir bu fiyatlar dan zor mal gelir[emoji4]
    bildigi kar açıklanmasını bekliyormuş..

******** bucım ve büyük ortaklar şirket sanki zarar açıkladı battı..:bravo

eski hamam eski tas: kendi çalıp kendi oynasın:
    bir kerde şirkete ve hisselerine sahip çıkın ne kazanıyorsunuz.. hisseye sahip çıkmamakla..
    Son düzenleme : sulzer; 17-08-2018 saat: 12:18.
    ZIR-DELİ Y.T.D

7.  Alıntı Originally Posted by sulzer Yazıyı Oku
    bildigi kar açıklanmasını bekliyormuş..

******** bucım ve büyük ortaklar şirket sanki zarar açıkladı battı..:bravo

eski hamam eski tas: kendi çalıp kendi oynasın:
    bir kerde şirkete ve hisselerine sahip çıkın ne kazanıyorsunuz.. hisseye sahip çıkmamakla..
    İlahi Sulzer...Ne kazanacak ?olabildiğince tencerenin dibini kalaylayıp ilerde güzel bir satış zorunluluğuna kuvvetli ve marjı açık bir kar yapma olasılığı kazanıyor

8.  Alıntı Originally Posted by whiningman Yazıyı Oku
    İlahi Sulzer...Ne kazanacak ?olabildiğince tencerenin dibini kalaylayıp ilerde güzel bir satış zorunluluğuna kuvvetli ve marjı açık bir kar yapma olasılığı kazanıyor
    Harbiden ne tencereymiş kalayla kalayla bitmedi.Ha tabii kalaylamanın hatırı sayılır bir miktarı da yatırımcıdan.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

Sayfa 357/808 İlkİlk ... 257307347355356357358359367407457 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •