Sn.SadeceGrafik Türkiye'nin sorunu eğitim değildir.. ELimizde çok fazla mühendis, dr, avukat, mimar, teknisyen olduğunu düşünüyorum. Fazlası ile...

Bizde sorun bu mevcut eğitimli kişilerin kendi meslek alanlarında çalıştırıp, iş gücüne katamamamızdır...

Bu işte; siyasi politikalar ile olur...

Türkiye de temel sorun,

Türkiye'de ortalama bir mesleğe sahip olup ta ortalama bir gelir düzeyine sahip, ortalama kişilerin siyaset ile uğraşmamasıdır...

Genelde ya çok alt gelir gruplarından, yada çok üst gelir gruplarından, siyasi düşünce olarakta çok keskin marjinal aşırı sağ yada çok keskin aşırı sol görüşlü kişilerin siyasete hakim olmasından kaynaklanıyor.....

Bu sosyolojik profillerde başa gelince aşırı uçlu siyaset politikaları ile ülkeyi hem ekonomik hem siyasi hem askeri hem hukuki olarak geriyor...

Yoksa Türkiye'de çok ciddi bir mühendis, dr, avukat, mimar, hakim, savcı , teknisyen açığı olduğunu düşünmüyorum.

Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
İTÜ, KTÜ ve YTÜ gibi üniversiteler teknik üniversitelerdi ve en çok patent buradan geliyordu. İTÜ kimleri mezun etmedi ki? En kıymetli mühendisler ve teknisyenler bu teknik üniversitelerden çıkardı. Buraları sosyal bölümler açarak çöp ettiler.

Geçen televizyon seyrediyorum. Bu tipleri gördüm ümidimi kaybettim. YTÜ de normalde sadece mühendis, teknisyen veya mimar yetişirdi. Felsefe bölümünün işi ne? Yıldız Teknik Üniversitesi adı üstünde tekniktir. Hangi iyi aile çoçuğu bu teknik üniversitelerde sosyal bölümler açtıysa vatan hainidir. Aynı şekilde İTÜ ve KTÜ de de sosyal bölümler açılmış. Tam bir kahpelik ve kepazelik. Bizim teknisyene ve mühendise ihtiyacımız var. Goygoycu zaten çok Türkiye de. Fazlasına gerek yok.