Sayfa 950/1252 İlkİlk ... 45085090094094894995095195296010001050 ... SonSon
Arama sonucu : 10014 madde; 7,593 - 7,600 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. TCMB; konut endeksinde baz yılı olarak 2010, TÜFE'de ise 2003 olarak almış. TÜFE baz yılını 2010 olarak alıp yaptığım hesaplara göre Haziran sonu itibariyle son 8.5 yılda Türkiye genelinde konutun nominal getirisi %150 civarı olurken reel getirisi %26'dır. Yaşadığımız kur şoku ile reel getirinin daha aşağı gittiğini düşünmekteyim. Bu arada, son 8.5 yılda 2010 baz alarak hesaplandığında hayat pahalılığı 100 birimden 205 birime çıkarak %105'lik bir artış sergilemiş. Bu süreçte dolar ise %207'lik bir artış sergilemiş.

NOT: Ekonomi, işletme vs gibi bir bölümden mezun olmadım. Hesaplarımda yanlışlık olma ihtimalini göz ardı etmeyelim.
    Saygılar.

2.  Alıntı Originally Posted by Purplee Yazıyı Oku
    Olan oldu bahri bey. Kaybedenlerdeniz TL mevduatçıları olarak. Tüketmeyip gelecek için tasarruf yapanlar cezalandırıldı. Üzgünüz ama faydasız.
    6 tl den şu aşamada cesaret edip dolar alamam. Siz bir ara aldınız sonra sattınız takip ediyordum. Çok riskli idi. 5.33'den bir miktar alıp aynı gün korkudan 5.36'dan bozdum ben de. Bir karar çıkar dolar olur tekrar 4.80 tl, olmaz demeyelim. Bir karar çıkar dolar olur 9 tl. Sepet yapmanın ne kadar önemli olduğunu anlamış olduk. Tecrübe oldu. Faiz veya dolar birisi fırlarsa diğerindeki kaybı çok rahat telafi ediyor Türkiye'de %50 %50 dağıttımız zaman.
    Bazı şeyler biraz daha stabil olsun (ümit ediyorum ki olur yoksa son çok kötü). Kademe kademe dolar almayı düşünüyorum.
    Evet kazanmasak da kaybetmezdik en azından. Ben bu sepet fikrine oldum olası karşıydım. Doğru olduğunu bildiğimi %100 yapma taraftarıydım. Ancak bu sefer ters tepti.

Gerçi dolarcılara bakarsanız onların da çoğu %100 dolarda. Dolar düştüğünde de onlara %100 zarar oluyor. Ancak yine de %100 dolarda kalıyorlar gelecekte toplamda daha kazançlı olacaklarını düşünerek.

Esasında doğru olan mevcut duruma ve olasılıklara bakarak kısa orta uzun vade için değişken oranlarda TL ve dolar tutarak oranları da piyasadaki gelişmelere bağlı olarak sürekli güncellemek olmalı. Ancak kısa vadedeki değişimler de genelde önceden bilinemediği için orada iş biraz kumara giriyor veya traderlığa giriyor diyelim hadi.

Gördüğüm kadarıyla dolarcı arkadaşlarda da çok fazla al sat yapanlar yok. Genel dolarcı kitle tüm parasıyla dolar alıp hepsini her zaman dolar tutma taraftarı gibi görünüyor. Örnek olarak dolar 8 olacak 10 olacak diyen çok, ama dolar 6.5 olduğunda hepsini satarım 6 olduğunda hepsini tekrar alırım diyen yok. Herkes her yaptığını yazmıyor olabilir tabi ama hatırladığım kadarıyla Ahme geçen kriz haftasında al sat yaparak iyi kar yaptığını yazmıştı. Onun dışındaki arkadaşlar çıksa da düşse de satmayıp tutuyor gibi görünüyor. Buradan hareketle doların 1 hafta sonra 1 ay sonra ne olacağını öngörmekten ziyade, eninde sonunda TL'nin beter olacağını öngörerek büyük resme bakmayı tercih ediyorlar gibi görünüyor. Yanlışım varsa düzeltirler, okuduklarımdan anladığımı yazmaya çalıştım.

Pazartesi,??piyasalar....
    -Erken çekilen emekli maaşları yendi..
    -Emekli bayram ikramiyesi, kurbana, toruna,borca harcandı..
    -Fabrikalar üretimi durdurdu. Tüm ülkede 1 haftalık muazzam kayıp oluştu..
    -Geçen hafta cuma batacak olan ,batışını pazartesiye erteledi..
    -Bodrumda batmakta olan Cafe, bayramcılara 18 TL den çay satarak günü/ayı kurtardı..
    -Kredi kartlarında son kalan limitler, balıkçıda kebapçıda harcandı..
    -Emisyon 20 milyar TL genişledi.. Enflasyon ve dövizde yeni yükselişlere sebep olundu..
    -Borçla alınan ve ödemesi yapılmamış BMW,Mers,Volvo araç kuyrukları Bodrum'da 3-4 km'ye ulaştı...

-Katar ve Rusya ile yerli para ile ticaretinin boş işler olduğu görüldü..

Enflasyonun , %78.8 olduğu da açıklandı..(maalesef yabancı açıkladı)

Ve CUMA günü, hutbede Diyanetin hazırladığı metni okuyan imamlar
    Yedi düvele karşı savaş veriyoruz bu sefer ekonomi ile vuruyorlar...
    Diyerek, Suçu başkasında, Yedi Düvel'de aramaya koyuldular...

Çılgınca Ülke kaynaklarını Tüketen AKP iktidarı ve
    Borçla sürekli düzenini devam ettireceğini sanan Halkımızın
    sonunun ne olacağını hepimiz merak etmekteyiz..

4.  Alıntı Originally Posted by keremalkm Yazıyı Oku
    -Bodrumda batmakta olan Cafe, bayramcılara 18 TL den çay satarak günü/ayı kurtardı..
    -Emisyon 20 milyar TL genişledi.. Enflasyon ve dövizde yeni yükselişlere sebep olundu..
    -Borçla alınan ve ödemesi yapılmamış BMW,Mers,Volvo araç kuyrukları Bodrum'da 3-4 km'ye ulaştı...

ve gelecekte olanlari bilmemize ragmen halen bir umut tl mevduatta beklemekteyiz
    Bazen dusunuyorumda..
    akp li olmasakta akp iktidarina en cok yardim eden kim biliyor musunuz ?

TL MEVDUATCILARI...

Bildigin adamlarin harcamalarini dusuk faiz ile finanse ediyoruz..

Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    Bayramda dolaştığım eş dostun %80 i akp liydi. Ve gayet eğitimli ancak maaşlı çalışan insanlar. Alayı da gidişattan memnun ve trump ın bize açtığı savaş yüzünden ekonominin bu halde olduğundan ama rte nin bu durumu çözeceğinden emin..

Kıssadan hisse bi 20 yıl daha bu iktidar değişmez ve bu ekonomi düzelmez..

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Problemi inkar fazındayız. Gerçeklerle yüzleşmenin bir önceki aşaması. İnanın birileri evet bir problem var ve çözeceğiz dese dibi bulduk diyecem ama inkar aşaması devam ettiği sürece çözüm fazına geçemeyeceğiz

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    O egeli ben değilim

Alıntı Originally Posted by keremalkm Yazıyı Oku

Enflasyon kısmı hikaye sayın jon dowes yazmıştı sanırım. Biz hiç mi katma değer üretmiyoruzda dolar oranında enflasyon yükselecek. Evet yüksek enflasyon olacak ama 78 rakamı sallama.

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    O egeli ben değilim

Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    ve gelecekte olanlari bilmemize ragmen halen bir umut tl mevduatta beklemekteyiz
    Bazen dusunuyorumda..
    akp li olmasakta akp iktidarina en cok yardim eden kim biliyor musunuz ?

TL MEVDUATCILARI...

Bildigin adamlarin harcamalarini dusuk faiz ile finanse ediyoruz..
    Sistem tasarruf edeni soymak üzerine kurulmuş.!!
    Millete din iman satarak.!!!
    Hanları hamamları götürdüler.!!
    Bunlar vatandaşı kekledikçe oyları tavan yaptı.!!
    Vatandaşın gerçek enflasyonu nu rafa kaldırıp,
    Düzmece enflasyon rakamlarıyla.!!
    Negatif faiz + orta vadeli çakma planlarla dövizi patlatıp
    TL mevduatçının parasını çaldılar.!!
    Hırsızı daha tanıyamadınız mı????
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

8. Döviz kurlarının bir anda bu kadar çıkacağını kimse beklemiyordu herhalde, tl. de kalanlar bundan sonra nasıl bir yol izlemeli acaba? dolar daha fazla çıkmaz, hatta biraz düşer diyerek mevduata devam mı etsek? yoksa günlük faize geçip buralardan bir miktar dolar alıp sonra da düştükçe almaya devam mı etsek?

Sayfa 950/1252 İlkİlk ... 45085090094094894995095195296010001050 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •