Sayfa 367/1024 İlkİlk ... 267317357365366367368369377417467867 ... SonSon
Arama sonucu : 8190 madde; 2,929 - 2,936 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. 27.8.2018 tcmb fonlama verileri.

Bugün likidite açığı tekrar cumhuriyet tarihi rekoru kırdı. 158.95 milyar TL.

Tcmb repo ihalesi açmadı ama 152.8 milyar TL'sini %19.25 faiz uygulayarak kotasyon repo ile kapattı.

6.5 milyar TL BIST gecelik repo ile kapatıldı.

Ağırlıklı ortalama fonlama faizi %18.92 oldu. Bayramdan önce AOFM %19.25 idi. Bayram öncesine göre BIST gecelik fonlama faizinin tcmb'nin faizinin altında kalması nedeniyle hafif te olsa parasal gevşeme oluştu.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Bir iktisatçı bir de Mehmet Ağa ayrı ayrı Göremeye gitmişler peri bacalarını görmeye. İktisatçı lüks bir butik otele gitmiş, Mehmet Ağa da bir pansiyona yerleşmiş. Peribacalarını gezmişler ilginç ilginç doğal şekiller fotoğraf çekilmişler. Ertesi gün Mehmet Ağa; şu balona bineyim de yeryüzüne gökten bir bakayım kah çıkarım gökyüzüne seyredeyim alemi hesabı.. İktisatçı da giymiş Nike eşofmanları güneş gözlüğü kolunda pedometre nabız ölçer, sabah serinliğinde bir 6 km. koşayım demiş.

Mehmet Ağa balona binerken hava sakinken bindikten kısa bir süre sonra rüzgar çıkmış, almış balonu takribi 30-40 mt. yükseklikte sürüklemeye başlamış panik içinde balonu indirmeyi de bilmiyor.

Mehmet Ağa bi bakmış aşağıda biri koşuyor fosforlu eşofmanıyla hemen görmüş, seslenmiş;

-Bilader ben nerdeyim?

İstifini bozmadan yerdeki durmuş kafayı yukarı kaldırmış balonda bir adam..
    -Balondasııın..demiş.

Mehmet Ağa;
    -Bilader sen iktisatçı mısın??
    Adam şaşırmış;
    -Evet...nerden anladın?

Mehmet Ağa cevap vermiş;
    -Söylediğin çok doğru kesinlikle..lakin bir b..ka yaramıyor da ondan....demiş.

Sözüm meclisten dışarı iktisatçıları çok severim..ufaklık doğru dürüst bi yer tutturamayınca Gazi iktisada soktum ;-)

http://www.milliyet.com.tr/2001/04/01/yazar/pulur.html

3.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    banka 6.20 alış 6.30 satış makas kapanmış demek ki buraları normal görüyorlar
     Alıntı Originally Posted by NYIT Yazıyı Oku
    INGBANK FX 4 kuruş makas vardı ben sat-al yaptım...şu an 2 krş makas..
    Evet dediğin doğru “ buraları normal görüyorlar”
    Bu siteden takip ediyorum makasları. Piyasalar kapalıyken de açıkken de güncel rakamları gösteriyor. Bugün Odeabank'ta makas çok uygundu. ING de iyiydi diğerlerine göre. Bir de katılım bankalarında çok dar makaslar var.

https://finanswebde.com/doviz/USD

4.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    bayramda doların yükselmediğini görünce 30 ağustosu 29 ekimle birleştireceklermiş deniyor.
    Hahaaaaa😁😁😁

5.  Alıntı Originally Posted by MedwiG Yazıyı Oku
    *merkez bankası 6 ay vadeli tl uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesinde tekliflerin ortalama fiyatı 6,71372
    Yani 6.71 demek ki 7 yi de kabullenmişler. Gelin adam gibi bir teklif verin düz 10 ve katları olarak gitsin😊

6. 1 ay önce aldığım $ 4.85 tl di.
    Bu ay aldığım $ 6.20 tl...
    😱😄😁

güncelleme bildiriyoru
    9 tl lik 18 lik damacana 10.50 kuruş olmuş
    bir halt olacağı yok.

8.  Alıntı Originally Posted by strongarm Yazıyı Oku
    çıkmaya başladı bile,gençler üç kuruşa talim ederken emekli anası babası onunla kıyaslarsak kral gibi yaşıyor. bu durum aile çatışmalarını doğuruyor.çocuk sürekli ailesinden isteklerde bulunuyor mesela evlenecek her bi haltı ailelere yıkıyorlar. çatışmalar gittikçe artıyor. bugün bir çok emekli çalışanlardan çok para alıyor inanılmaz ama GERÇEK !bu durum sürdürülemez.üstüne utanmadan emekliye iktamiye veriyorlar. gençler kafayı yiyor.
    Bu görüşünüze katılmıyorum. Emekli dediğiniz insanların çalışma koşullarını bilmiyorsunuz, görmediniz veya görmek istemediniz. Şimdi ki gençler aynı şartlarda çalışmayacağı gibi, iş beğenmiyorlar. Sistemin hatası olarak, yanlış eğitimin sonucu gençler beceriksiz duruma düşürüldüler. 1960- 1990 arası çalışanlar mesai diye bir şey olmazdı. İş bitince mesai biterdi. Bir lokma bir hırka ücrete çalışılır, 30 yıl çalışan memur ancak bir arsa alabilirdi.
    Sonra emekliye verilen maaş ortalaması ( tüm emeklileri harmanlarsak ) 1600 tl. dir. Üst düzey bürokrat emeklileri saymaz isek , gerisi asgari ücret seviyesindedir. Çalışırken kesilen primleri bankaya faize, yada dolara yatırsalar şimdi zaten o parayı yine alırlar. Sorun emekliye verilen maaş değil. Adı üstünde emekli ( emek vermiş ) . Hak etmeden ( hiç bir prim ödemeden ) maaşa bağlananlara bakacaksınız. Suriyelisinden, pakistanlısına kadar tüm göçmenleri SGK havuzundan fonlarsanız elbette SGK açık verir.
    Gençlerimize marka merakını bırakmalarını, okurken bile yaz tatilinde çalışmayı ve tasarruf etmeyi öğretmeliyiz. Ben yazın ayakkabı boyacılığı, inşaatlarda soğuk demircilik, şehir parkında garsonluk vb. çalışırdım. Sonra , tarla kiralayarak ; bamya, tütün vb. yetiştirerek , tavuk yetiştiriciliği bile yaptım. En son memur oldum. 5 yıldır emekliyim. Halen finans işiyle paramı katlamaya çalışıyorum. Birileri bana çalış demiyor. Kafede nargile çeken benim maaşıma yorum yapamaz.

Sayfa 367/1024 İlkİlk ... 267317357365366367368369377417467867 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •