Arama sonucu : 8190 madde; 1 - 8 arasý.

Konu: Dolarda Yükseliþ Kaçýnýlmaz

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alýntý Originally Posted by NYIT Yazýyý Oku
    Ekonomi Profesörü Hurþit Güneþ:"Önüme çýkan soruyor? Dolar kaç olursa kriz çýkar? '4 lira' diyorum. 'O daha önceydi, þimdi 6,5 TL' diyorlar. O zaman da 'demek ki krize gireli bayaðý olmuþ' diyorum"
    Çok büyük badire atlattýk deniyor ama pek daha bir þeyin atlatýldýðýna dair bir iþaret yok. 6.5TL hala milyonlarca iþsiz yaratabilecek bir seviye. Millet daha farkýna varmadý, 1-2 ay içinde ciddi bir resesyon ve bunu takip eden slumpflasyon olasýlýðý var. Benim tahminlerime göre bu millet ekonomik krizler ardýndan stagflasyon yaþadý ama sanýrým hiç bu denli sert bir slumpflasyon yaþamadý.

Bu açýdan bu bir ilk olacak.
    En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alýntý Originally Posted by rxpu Yazýyý Oku
    Çok büyük badire atlattýk deniyor ama pek daha bir þeyin atlatýldýðýna dair bir iþaret yok. 6.5TL hala milyonlarca iþsiz yaratabilecek bir seviye. Millet daha farkýna varmadý, 1-2 ay içinde ciddi bir resesyon ve bunu takip eden slumpflasyon olasýlýðý var. Benim tahminlerime göre bu millet ekonomik krizler ardýndan stagflasyon yaþadý ama sanýrým hiç bu denli sert bir slumpflasyon yaþamadý.

Bu açýdan bu bir ilk olacak.
    Slumpflasyon (Enflasyonla birlikte küçülme); Enflasyonun olduðu bir ülkede ayný zamanda ekonominin küçülmesi durumunu ifade etmek için kullanýlan bir tabirdir.

Bilmeyenler için paylaþayým dedim. Beteri gördük sanýyorlar ama son 16 yýlýn yetmeleri daha BETERÝN ne olduðunu görmedi merak etmesinler umutabi `nin sözlerine biraz kulak versinler BETERÝ dibine, köküne kadar tadacaklar ..

Alýntý Originally Posted by umutabi Yazýyý Oku
    Slumpflasyon (Enflasyonla birlikte küçülme); Enflasyonun olduðu bir ülkede ayný zamanda ekonominin küçülmesi durumunu ifade etmek için kullanýlan bir tabirdir.

Bilmeyenler için paylaþayým dedim. Beteri gördük sanýyorlar ama son 16 yýlýn yetmeleri daha BETERÝN ne olduðunu görmedi merak etmesinler umutabi `nin sözlerine biraz kulak versinler BETERÝ dibine, köküne kadar tadacaklar ..
    Aslýnda beter diye bir þey yok yarattýðý üretim çýktýsý ile uyumlu refah var. Hak edilen refaha doðru bir dengelenme oluyorsa buna olumsuz bakabilir miyiz?.
    Asgari ücretli iþçinin üretebildiði katma deðer ve ürünün ihracat fiyatý 1.7$/kg ise asgari ücretin bu fiyat ile uyumlu olan bir seviyeye doðru dengelenmesi (örneðin 100$) üzücü bir þey midir?

Bence tam tersine sevindiricidir, zira ürettiði çýktý ile uyumlu gelir iþsizliði düþürebilir.

Derler ya her þerde bir hayýr vardýr. Ýþte tam da öyle.
    En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •