Sayfa 800/1024 ÝlkÝlk ... 300700750790798799800801802810850900 ... SonSon
Arama sonucu : 8190 madde; 6,393 - 6,400 arasý.

Konu: Dolarda Yükseliþ Kaçýnýlmaz

1.  Alýntý Originally Posted by ni.ko Yazýyý Oku
    GB’lerin %80’ine alýþ yaptýrma sorumluluðu firmada,
    fakat 180 günü dolan GB’nin alýþýnýn yapýlýp yapýlmadýðýný aracý banka kontrol etmekte mükellef ve dosya kapanmadýysa bildirim yapmakta.

DAB'a baðlandýðýnda GB'ye düþüm veya sisteme bilgi giriliyordur.
    Bu sayede bankalar takip yapýp gerekirse bildirim yapabiliyorlardýr diye düþünüyorum.
    Dövizi Türkiye'ye getirme zorunluluðuna tamam. Ama 2000'li yýllardaki gibi verimsiz bürokratik uygulamalar ters tepebilir. Döviz geldi mi geldi , yurt içinde mi yurt içinde bana bir daha sat bunu git devlet dairesine döviz alým dilekçesi ver, üstüne damga vergisini yapýþtýr derse bu olmaz. Gönüllü olarak döviz bozduran adamý dahi küstürür.Benden söylemesi.
    En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alýntý Originally Posted by BORA YAÞAR Yazýyý Oku
    Dedim ya...Olsa olsa yeni bir sýnýrlandýrmanýn ayak sesleri olabilir..

Benim firma (% 100 Fransýz) soruyor: Ben döviz girdimi genelde ithalat için kullanýyorum. Þimdi "sat-al" olayýndan (þu anki makas da düþünülecek olursa ) bir sürü zararým olacak. Bu son derece mantýksýz.

Sesim çýkmýyor.

Bakalým uygulama tebliði bazý sorunlara ve sorulara yanýt verecek þekilde düzenlenecek mi...
    Tam da benim dusundugum sey, doviz girdisi ile ithalat yapanlar zarar eder diyordum.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

3.  Alýntý Originally Posted by BORA YAÞAR Yazýyý Oku
    Dedim ya...Olsa olsa yeni bir sýnýrlandýrmanýn ayak sesleri olabilir..

Benim firma (% 100 Fransýz) soruyor: Ben döviz girdimi genelde ithalat için kullanýyorum. Þimdi "sat-al" olayýndan (þu anki makas da düþünülecek olursa ) bir sürü zararým olacak. Bu son derece mantýksýz.

Sesim çýkmýyor.

Bakalým uygulama tebliði bazý sorunlara ve sorulara yanýt verecek þekilde düzenlenecek mi...
    Kesinlikle, ben nereden bileceðim yine bir kur krizi veya politik kriz olmayýp makasýn 2TL'ye kadar açýlmayacaðýný. Sorun þu ki bu bence elde edilmesi planlanan kardan çok daha fazla zarar getirir. 1 senedir araþtýrýyorum görmüþsünüzdür , ürünlerim elektronik ürünler olduðu için ufak yani yükte hafif pahada aðar. Baþka ülkeden ihracat yapmamý nasýl engelleyecek?.
    En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin

4. Bugun bankada ufak bi isimi hallederken bireysele 50 li yaslarinda bi amca geldi vadelide parasi varmis. Neden dovize yatirmadiniz dedim bilemedim oglum bilsem yatirmaz miydim diyor . 50 bin lira kadar yatirmis . Cok gec sayilmaz dedim bu gidisle dahada yukselecek gibi dedim dayanamadi parayi dovize cevirdi bireyseldeki bayanin bakiþlarýndan kin nefret fýþkýrýyordu umarim doðru olaný yapmýþtir .

SM-G935F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alýntý Originally Posted by rxpu Yazýyý Oku
    Sn. elma bence olmaz. Zira bu benim gibi dövizi gönüllü olarak TL'ye çeviren ve döviz 10TL olsa bile bu tavrýndan vazgeçmeyecek birini bile gýcýk ediyorsa diðerleri çalmadan oynuyordur. Bunun çok açýk ve net þekilde zararý olacaktýr diye düþünüyorum.
    Döviz darlýðý baþlayýnca film makarasý geri sarmaya baþladý, eski uygulamalar yeni tedbir olarak tekrar gündeme alýndý. Bu tür zorlayýcý tedbirler uygulanmaz ise içinde bulunduðumuz koþullarda ihraç geliri dövizlerin çok büyük kýsmýnýn Türkiye'ye giriþi, dönüþü mümkün olmayacaktýr. Diyeceksiniz ki geçmiþte çare olmuþ mu ki günümüzde geliþen bankacýlýk ve finansal yöntemler sayesinde açýðý bulunamasýn. Hatýrlarsanýz eski TCMB baþkanlarýndan biri ülkenin adým adým kambiyo kontrol rejimine gittiðini görmekten üzüntüsünü dile getirmiþti. Bir tedbir bir süre sonra tek baþýna iþe yaramayacak, görülen açýklarý kapatmak için ilave tedbirler, ilave tedbirler derken bir bakmýþýz ki kontrol mekanizmasý tam devrede.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Dövizi, kýsýtlayýcý tedbirlerle tutmak, muhafaza etmek dünyada görülmüþ bir olgu deðil.

Bu mantýk, bir oðlanla çýktýðýnda kýzýna güvenmeyip de , "akþam 11 'i aþmak yok" demeye benziyor.

Bir sonraki aþama, kýzý eve hapsetmek.

Kambiyo rejiminin kýsýtlamalarý de olacak tabi.

Ama fazlasý, ihtiyaca göre olaný, kapitalist sisteminin özgürlükler temeline uymuyor.

Hele hele de bu ülkedeki çoðunluðu batýlý sermayedara ait þirketlerin patronlarýna ters geliyor.

Elde biraz yabancý sermayedar var. Onlarý kaçýrýrsýnýz.

"Bir yere gidemezler, ayaklarýný kýrarým" lafýný duyuyorum sanki...

7.  Alýntý Originally Posted by elma Yazýyý Oku
    Döviz darlýðý baþlayýnca film makarasý geri sarmaya baþladý, eski uygulamalar yeni tedbir olarak tekrar gündeme alýndý. Bu tür zorlayýcý tedbirler uygulanmaz ise içinde bulunduðumuz koþullarda ihraç geliri dövizlerin çok büyük kýsmýnýn Türkiye'ye giriþi, dönüþü mümkün olmayacaktýr. Diyeceksiniz ki geçmiþte çare olmuþ mu ki günümüzde geliþen bankacýlýk ve finansal yöntemler sayesinde açýðý bulunamasýn. Hatýrlarsanýz eski TCMB baþkanlarýndan biri ülkenin adým adým kambiyo kontrol rejimine gittiðini görmekten üzüntüsünü dile getirmiþti. Bir tedbir bir süre sonra tek baþýna iþe yaramayacak, görülen açýklarý kapatmak için ilave tedbirler, ilave tedbirler derken bir bakmýþýz ki kontrol mekanizmasý tam devrede.
    Tamam da acil servise kanamalý hasta geliyor doktor elinde bir mandal direk adamýn burnuna takýyor nefes alamasýn diye. Ýthalatçýya her türlü baskýyý yap, ciddi bir bürokrasi oluþtur. Ama ihracatçýya yüklenmek niye, kanamalý acil hastasýnýn burnunu týkamak niye?
    Yemin ediyorum 1-2 senedir araþtýrýyorum sizlerde þahitsiniz. Þu anda Dubai'de %6.5, Malta'dan %7.5 brüt vergi ile ürünümü ihraç etmem mümkün. Avusturya'dan dahi ürünümü Türkiye dýþý bir ülkeye ihraç edersem yýllýk 14.000 Euro vergi avantajý oluþuyor. Ýlk ihracatýmý 2004 yýlýnda Avusturya'dan Türkiye'ye yapmýþtým, sonra Türkiye'de iþçilik ucuz diye atölyeyi buraya taþýdým. Ama inanýlmaz þekilde þartlar yavaþ yavaþ tersine dönmeye baþladý.
    2000'li yýllarýn mantýðý ile artýk ülke yönetilemez.

Sayfa 800/1024 ÝlkÝlk ... 300700750790798799800801802810850900 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •