Sayfa 1224/1252 İlkİlk ... 224724112411741214122212231224122512261234 ... SonSon
Arama sonucu : 10014 madde; 9,785 - 9,792 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by Jordan Yazıyı Oku
    100k bölmeyi anladığım kadarıyla TMSF garantisi nedeniyle istiyorsunuz. Bildiğimden değil sadece tahmin olarak söylüyorum, bence TL mevduatı devlet bankaları bir şekilde öder. Yani en kötü ihtimalle devlet enflasyonu umursamaz para basar, onları bir şekilde fonlar. Asıl mesele döviz mevduat ödemesinde sorun yaşanır mı? Özetlersek bugünkü tek hesap mantığında, TMSF garantisi ile devlet bankasının arasında bir fark var mı emin değilim
    atilla yeşiladaya göre şuana kadar batan bankaların tamamında mudilerin parası garantiye bakılmaksızın ödenmiş yani endişe edecek birşey yok kanuna göre 100 ama pratikte tamamı ödeniyor öyle bir durum şuan çok zor bankalar sağlam.
    ?

Alıntı Originally Posted by yuji Yazıyı Oku
    Gıda fiyatlarındaki enflasyonun düşük çıkmasının gerekçesi olarak, bayram dolayısıyla fiyat toplama çalışmalarının ağustos ayının ilk yarısında yapılması gösteriliyormuş...yersen
    Hadi yedik diyelim, bu ağustos enflasyonunu eylül'e ötelemekten başka birşey değil
    Eylül'de duble enflasyon gelecek demek
    Bu öteleme onların mantığına göre devletin kar etmesi demek olabilir. 13 ündeki ppk ya daha düşük enflasyon ve faiz baskısı altında gidecekler. Ekim sonuna kadar süre kazanacaklar, bu arada bizim mevduatlara da daha düşük faiz verecekler. 🤔

3. ?

4.  Alıntı Originally Posted by Jordan Yazıyı Oku
    Bu öteleme onların mantığına göre devletin kar etmesi demek olabilir. 13 ündeki ppk ya daha düşük enflasyon ve faiz baskısı altında gidecekler. Ekim sonuna kadar süre kazanacaklar, bu arada bizim mevduatlara da daha düşük faiz verecekler. 🤔
    2 aydır aynı şeyi yaptılar. Bankalar yüzde 40 ile ihtiyaç dağıtırken biz yüzde 19-20 ile TCMB sayesinde fonlayıcı olduk. Beklenti yönetimi çok önemlidir. Fed mesela kararını günler öncesi belli eder piyasa beklentiyi satın alır. Maalesef Merkez Bankamız ne yapar ne eder bilinmez. Ben piyasanın önüne geçeceğini asla düşünmüyorum. Mümkün olduğu kadar geriden gelmeye devam edecek enflasyonu barutlayacaktır.

5.  Alıntı Originally Posted by fan Yazıyı Oku
    atilla yeşiladaya göre şuana kadar batan bankaların tamamında mudilerin parası garantiye bakılmaksızın ödenmiş yani endişe edecek birşey yok kanuna göre 100 ama pratikte tamamı ödeniyor öyle bir durum şuan çok zor bankalar sağlam.
    2001 likidite krizinde 23 banka sektöre elveda dedi. Bazılarının sahipleri bankaları hortumlamıştı. Mevduata devlet garantisi o dönem %100 idi. Bu yüzden parasını alamayan olmadı diye biliyorum.

Sonrasında %100 garanti değiştirildi ve 100bin TL üst sınırı konuldu devlet garantisinde. Ve bu garantiden sonra sektöre veda eden banka olmadı. Asyabank durumu var bir tek, o da fetö davasından tmsf'ye geçti.

Haliyle dediğiniz pratikte ödeniyor lafını hangi örneğe dayanarak yazdınız? Link vs. vererek aydınlatırsanız sevinirim.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

6.  Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    2001 likidite krizinde 23 banka sektöre elveda dedi. Bazılarının sahipleri bankaları hortumlamıştı. Mevduata devlet garantisi o dönem %100 idi. Bu yüzden parasını alamayan olmadı diye biliyorum.

Sonrasında %100 garanti değiştirildi ve 100bin TL üst sınırı konuldu devlet garantisinde. Ve bu garantiden sonra sektöre veda eden banka olmadı. Asyabank durumu var bir tek, o da fetö davasından tmsf'ye geçti.

Haliyle dediğiniz pratikte ödeniyor lafını hangi örneğe dayanarak yazdınız? Link vs. vererek aydınlatırsanız sevinirim.

siz parayı alana kadar dolar bazında 7-8 bin dolar bir meblağ elinize geçerse ne ala..

7.  Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku

ben demiyorum atilla yeşilada diyor belirttim.

https://www.youtube.com/watch?v=PCf-GgU5c3E
    ?

8.  Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku

http://cankaragozlu.blogcu.com/2001-...10-yil/6813010

Sayfa 1224/1252 İlkİlk ... 224724112411741214122212231224122512261234 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •