Fonlamanin uzerine kac puan istemeli sizce 100-200k?
Fonlamanin uzerine kac puan istemeli sizce 100-200k?
Enflasyona gore isteyeceksin. Enflasyon oranin ortalama yuzde 40 uzerinde faiz vermeleri lazim eger gelismekte olan ulkeler ile esit seviyelerde olmak istiyorlarsa
Su anda enflasyon %17.9 ve vermeleri gereken oran %25 dir (Yuzde 40 a gore)
Bunun uzeri eksta olur.
Yine buradan yola cikarak eylul enflasyonu su rakamlari bulursa alinacak minimum oranlar soyle olmalidir.
%20 >>> %28
%21 >>> %28,4
%22 >>> 28.8
----------
Bu oranlar minumum olmali. Bunun uzerinde olanlar rekabetci oranlardir.
Yanlis yazmisim oranlari
21 de % 29.4
22 de %30.8
Kisaca enflasyondaki her 1 puanlik artisin mevduata yansimasi 1.4 puan olmalidir.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar NKolay Bono için yaptığım bileşik faiz hesabı sonuçlarını paylaşıyorum.
Öncelikle şu an %28 olan oranın tam mevduat karşılığı %26,526 (mevduat stopajı %5 devam ettiği müddetçe tabi)
Her 4 günde bir fon bozdurup tekrar alınacağını hesap ederekten yılı 364 gün olarak aldım (4'e bölünen en yakın sayı olması için)
Bu hesaba göre yıllık (364 günlük) bileşik faiz %30,33 yapıyor (mevduat karşılığı)
Her gün bozdurup yeniden alma imkanı olsaydı (ki haftasonu araya girdiği için mümkün değil) bu oran %30,36 oluyor
Bol kazançlar
Faizler yükselmesine yükseldi de yine de doların ateşini pek fazla düşüremedi, buradan dolar alıp faize koymak akıllıca olur mu diye düşünüyorum, tl faizini harcamak parayı eritecek, doların faizinden harcamak daha mantıklı gibi ama daha da düşer mi diye tereddütteyim.
Yeni hafta başlıyor.Bakalım gerçekten 30'lu oranlar görecek miyiz?Ama öyle şehir efsanesi oranlar olmasın...
Bir ayda nereden nereye?Geçen ay 19,50 zor almıştım şimdi 30 diyoruz...Resmen uçuyor ekonomi...![]()
Doktor değilim ama hastam çok.
ECZACI,ROMENCE ÇEVİRMEN,MOLDOVA UZMANI ve AŞIĞI
Bu arada, bu hafta dolarda 6 liranın altı gelmezse merkezdeki vatandaşların hepsi gider...Benden söylemesi.Saray medyası çoktan kuyularını kazmaya başladı.Yani bilal'e gün doğdu...Benden tam DESTEK...Yakışır o koltuğa yiğidim benim...![]()
Doktor değilim ama hastam çok.
ECZACI,ROMENCE ÇEVİRMEN,MOLDOVA UZMANI ve AŞIĞI
Yer İmleri