Sayfa 96/350 İlkİlk ... 46869495969798106146196 ... SonSon
Arama sonucu : 2798 madde; 761 - 768 arası.

Konu: Sistem Karşılaştırma 2

1.  Alıntı Originally Posted by cashhflow Yazıyı Oku
    Yüzde 33 getiri mi 50k puan mı? Hocam %33 lük getiri bir günde de çıkabilir. 50k puan 1 ayda bence çok uçuk.
    performansın puan cinsinden ölçülmesinı yanıltıcı buluyorum. özellikle de tüm yılları kapsayan bir backtest yapıyorsanız. gerçek performans sadece yüzde ile ölçülebilir.
    50k sizde %kaça tekabül eder?

2.  Alıntı Originally Posted by Orhan AKDOĞAN Yazıyı Oku
    performansın puan cinsinden ölçülmesinı yanıltıcı buluyorum. özellikle de tüm yılları kapsayan bir backtest yapıyorsanız. gerçek performans sadece yüzde ile ölçülebilir.
    50k sizde %kaça tekabül eder?
    Kabaca benim için %200-250 brüt. Bence de yüzdesel ölçüm daha iyi tabi ki.

3.  Alıntı Originally Posted by cashhflow Yazıyı Oku
    WilliamınR sini tomanın üst tarafına denk getirebilen oldu mu ?

Tiberius Hocam benim peşinden koştuğum formül bu muydu? Değilse hiç problem değil özelden gönderebilirsiniz
    Yoğun gündemim nedeniyle bir kaç ay foruma ne yazabilicem ne de okuyabilicem.

Formul atmadım, sadece kurgudan bahsettim.
    Kurgu tek başına yeterli olmaz, içini kaliteli genlerle doldurmak gerekiyor.

Bir kaç ay sonra döndüğümde (emekli olduğumda);
    Detection : bulma
    Estimation : belirleme
    Modulation : z-transform ile (t --> w) zaman domaininden frekans domainine geçerek kaliteli gen yapma konseplerini anlatacağım.

şimdilik kalın sağlıcakla.
    vahap beyaz, ahmet çakar ....

4.  Alıntı Originally Posted by Tiberius Yazıyı Oku
    Yoğun gündemim nedeniyle bir kaç ay foruma ne yazabilicem ne de okuyabilicem.

Formul atmadım, sadece kurgudan bahsettim.
    Kurgu tek başına yeterli olmaz, içini kaliteli genlerle doldurmak gerekiyor.

Bir kaç ay sonra döndüğümde (emekli olduğumda);
    Detection : bulma
    Estimation : belirleme
    Modulation : z-transform ile (t --> w) zaman domaininden frekans domainine geçerek kaliteli gen yapma konseplerini anlatacağım.

şimdilik kalın sağlıcakla.
    Z transform tuyosu bile yeterli ustad. Tiberius dondugunde ben de z normal dagilim tablosunu nasil kullandigimi, anlatacagim. Var mi baska sistem ortaya koyan

SM-A310F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5. filtre diye bi kavram var. sistemin diğer şartları gerçekleşsede filtrenin söylediği alanda pozisyona girmek yada sadece longlar belli bir bölgede shortlar diğer bölgede girmek gibi .
    Mesela çok klasik olarak 5 dk lık verilerde çalışan sisteminiz var short/long poz alıyosunuz . ek bir şart koyuyorsunuz saatlik veriden 50 bar MA nın 200 bar MA ile karşılaştırmasına bakıyosunuz . MA50 yukarıda ise sadece long aşağıda ise short poz açıyosunuz .
    bu çok bilinen kullanılan bir yöntem. gizli saklı bi durumu yok. arada 1-2 fırsat kaçsada sistemin karakterine bağlı olarak testereden kaçmanıza yardım ediyo sharpe rasyosunu yükseltiyo, drawdown seviyelerini süresini düzeltiyor.
    Muhtemelen esrarengiz sihirli formül gibi gelebilir ilk farkettiğinizde.

bunun dışında son 3-5 gündür değişik bir hava var forumda , isviçreli bankacılar genler , tuhaf laf salatası tanımlar falan . Böyle zamanlarda cüzdana ve uçkura sahip çıkmak lazım, büyülü fasulye tohumu satın almaya çalışmamak lazım. Uyarı amaçlı gerekli gördüm

ha birde repaint falan geçmiş yine . bir ukalalık daha yapmadan edemeyeceğim, indikator bitmiş barda hesaplanır , bar tamamlanırken , az bişey kalmışken falan olmaz tamamı yanlışa sevkeder ayrıca backtestlerde "geleceğe bakma" sebebiyle çok tatlı sonuçlar verip gerçek hayatta kayaya tostlatır. bar devam ederken sadece fiyat takip edilir. nutcracker yazmış zaten.

6.  Alıntı Originally Posted by kenten Yazıyı Oku
    filtre diye bi kavram var. sistemin diğer şartları gerçekleşsede filtrenin söylediği alanda pozisyona girmek yada sadece longlar belli bir bölgede shortlar diğer bölgede girmek gibi .
    Mesela çok klasik olarak 5 dk lık verilerde çalışan sisteminiz var short/long poz alıyosunuz . ek bir şart koyuyorsunuz saatlik veriden 50 bar MA nın 200 bar MA ile karşılaştırmasına bakıyosunuz . MA50 yukarıda ise sadece long aşağıda ise short poz açıyosunuz .
    bu çok bilinen kullanılan bir yöntem. gizli saklı bi durumu yok. arada 1-2 fırsat kaçsada sistemin karakterine bağlı olarak testereden kaçmanıza yardım ediyo sharpe rasyosunu yükseltiyo, drawdown seviyelerini süresini düzeltiyor.
    Muhtemelen esrarengiz sihirli formül gibi gelebilir ilk farkettiğinizde.

bunun dışında son 3-5 gündür değişik bir hava var forumda , isviçreli bankacılar genler , tuhaf laf salatası tanımlar falan . Böyle zamanlarda cüzdana ve uçkura sahip çıkmak lazım, büyülü fasulye tohumu satın almaya çalışmamak lazım. Uyarı amaçlı gerekli gördüm

ha birde repaint falan geçmiş yine . bir ukalalık daha yapmadan edemeyeceğim, indikator bitmiş barda hesaplanır , bar tamamlanırken , az bişey kalmışken falan olmaz tamamı yanlışa sevkeder ayrıca backtestlerde "geleceğe bakma" sebebiyle çok tatlı sonuçlar verip gerçek hayatta kayaya tostlatır. bar devam ederken sadece fiyat takip edilir. nutcracker yazmış zaten.
    Plaza dili olmazsa olmaz bizim mahallede.
    https://youtu.be/nhumx8Ii5qs
    Hedefin yok ise yardım edecek rüzgarı bulamazsın.

7.  Alıntı Originally Posted by KOSA Yazıyı Oku
    Plaza dili olmazsa olmaz bizim mahallede.
    https://youtu.be/nhumx8Ii5qs
    müthiş olmuş tam ortadakı beni temsil ediyor. :D
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

8. ters sistem ile düz sistemi harmanlamak lazım gibi görünüyor ancak geçişi neyin yapacagı asıl soru işareti olan kısım.

burada düz calıssın burada ters calıssın ??? geçişi yapan ne
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

Sayfa 96/350 İlkİlk ... 46869495969798106146196 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •