Sayfa 615/777 İlkİlk ... 115515565605613614615616617625665715 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 4,913 - 4,920 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

Alıntı Originally Posted by asgaridr Yazıyı Oku
    Enki dostum bu büyüme ile Avrupa da faiz artışını mario amca gitmeden yapabilir mi sence?
    Walla bana göre faiz artışı yapmaları çok zor..Ben QE'ler bitip para azaldıkça bölgede sıkıntılar başlıyacak şeklinde düşünüyorum..bir nevi yukarıdaki grafikte bu durumu yansıtıyor olabilir..sonuç olarak ben FED'in yolundan gidebileceklerini düşünmüyorum..

Yanılabilirim ama olsa olsa BOJ'un yolundan gider ECB..

Erdoğan: Bizim IMF ile şu an herhangi bir işimiz olamaz
    Şimdi olamaz, sonra olabilü..

Çalışın, çalışın..

Bloomberght: Noorcm Yurtiçi Piyasalar Satış Müdürü Mert Yılmaz, "Kurun ilerleyen dönemde daha da aşağı geleceğini tahmin ediyorum" dedi

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Walla bana göre faiz artışı yapmaları çok zor..Ben QE'ler bitip para azaldıkça bölgede sıkıntılar başlıyacak şeklinde düşünüyorum..bir nevi yukarıdaki grafikte bu durumu yansıtıyor olabilir..sonuç olarak ben FED'in yolundan gidebileceklerini düşünmüyorum..

Yanılabilirim ama olsa olsa BOJ'un yolundan gider ECB..
    Bir kaç önemli konu daha var ama sırf İtalya bile ECB'nin faiz artışı konusunda FED'i takip edemeyeceğinin göstergesi bence..

Son İtalyan hükümetinin yüzde 2,4 bütçe açığı tasarısı bile sıkıntılara yol açıyor..normalde limit AB yasalarına göre yüzde 3..

Aynı sebeple bugün İtalyan bankaları diğer AB hisselerine göre daha çok satıldı..

Italy's banks were among the heaviest fallers across Europe: UniCredit fell 3.2 per cent, UBI Banca dropped 3.7 per cent and Intesa Sanpaolo declined 2.7 per cent.
    Çünki halazırda İtalyan bankalarının NPL (kötü kredi) oranı çok yüksek ve İtalya kamu borcunun büyük bir çoğunluğu bu bankalarda..dolayısıyla her faiz arttırımı, yada yükselecek faizler önce İtalyan banklarını vurur..İtalyanın kamu borcunun GSMH ya oranının %130'un üzerinde olduğunu hatırlatalım..

IMF/Lagarde: Ufukta risk bulutları dolaşıyor

……

Lagarde, küresel ekonomiye yönelik tehditleri alarm verdiğini, risklerin gerçekleşmeye başladığını ve küresel ekonomik büyümenin yavaşladığını söyledi. Lagarde, "Küresel değer zincirlerinin kırılması, gelişmiş ekonomiler de dahil olmak üzere birçok ülke üzerinde yıkıcı bir etkiye sahip olabilir" dedi.
    Bunlar genelde kibarca uyarırlar ama bu sefer ciddi uyarıda bulunmuş kanımca..gerçi daha çok ticaret kısıtlamaları üzerinden yapmış açıklamalarını ama bence diğer risklerle beraber ele almak lazım konuyu..

Geldiği seviyeye ile birlikte, yeryüzünde borçlanmaların daha çok dolarla yapıldığı düşünülünce..risk algısı nisbetinde(hele ani kırılmalarda) dolar güvenli liman olur, unutmamak lazımdır..

6. İtalya tarafında sıkıntılar var gibi duruyor..
    Özellikle yine bankacılık tarafı..

Bu sabah biraz borsadaki kağıtları kurcaladım..
    Çoğu bitik vaziyette..
    Oyuncu falan kalmamış yada küstürülmüş ..
    Kademeler komedi ..

Belli başlı bir kaç kağıt dışında diğerleri tamamen sürünmede..

Dolar tarafında yüzde 2-3 aşşa yukarı hareketler devam ediyor..
    Rahip bırakılacak bırakılmayacak tartışması devam ediyor..

Bence bu işin sonlandırılması lazım..
    Elimizde tutmanın bir manası kalmadı artık..

Zamanında bir pazarlık şansımız vardı ama sanırım artık o işde de yüzümüze kapandı kapı..
    Yani önce siz bi salın sonra bakarız a geldi olay..

Rahip salınırsa sakinleriz biraz..

rahipin salınmadığı kasım ayında trump un kazandığı iran baskısının arttığı üzerinde birde yerel seçimler dolayısı ile hayt huyt un olabileceği eklenirse şenlik li bir sonbahar kış bizi bekler derim..

elektrik ve doğalgaz zamlarını vatandaş bu sene çok acı hissedecek..

dolar ve faiz dalgasının reel hayata yansımalarını iliklerimize kadar hissedeceğiz..

7.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Bir kaç önemli konu daha var ama sırf İtalya bile ECB'nin faiz artışı konusunda FED'i takip edemeyeceğinin göstergesi bence..

Son İtalyan hükümetinin yüzde 2,4 bütçe açığı tasarısı bile sıkıntılara yol açıyor..normalde limit AB yasalarına göre yüzde 3..

Aynı sebeple bugün İtalyan bankaları diğer AB hisselerine göre daha çok satıldı..

Çünki halazırda İtalyan bankalarının NPL (kötü kredi) oranı çok yüksek ve İtalya kamu borcunun büyük bir çoğunluğu bu bankalarda..dolayısıyla her faiz arttırımı, yada yükselecek faizler önce İtalyan banklarını vurur..İtalyanın kamu borcunun GSMH ya oranının %130'un üzerinde olduğunu hatırlatalım..
    2019 için Fransa 2,8 % acık öngörüyor ama 3 veya ustüne cıkma olasılıgı yüksek... Peki AB teknokratlardan itiraz varmı ... burda iki belirgin cephe var... kaldı ki almanya'da bile son anketlerde afd sag popülist parti ikinci konuma geçti, kriz resesyon ciddi anlamda başladıgında tsunami olur oyları..

Alıntı Originally Posted by kutsi Yazıyı Oku
    2019 için Fransa 2,8 % acık öngörüyor ama 3 veya ustüne cıkma olasılıgı yüksek... Peki AB teknokratlardan itiraz varmı ... burda iki belirgin cephe var... kaldı ki almanya'da bile son anketlerde afd sag popülist parti ikinci konuma geçti, kriz resesyon ciddi anlamda başladıgında tsunami olur oyları..
    Sanırım konu İtalya'nın borç oranının büyüklüğünden kaynaklanıyor..borcu düşürebilmek için daha az bütçe açığı vermeli..

Sayfa 615/777 İlkİlk ... 115515565605613614615616617625665715 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •