Geçen gün karışık bir yazı yazmıştım Bist yıllık grafiklerine bakıldığında muhakkak yıl içinde ortalamasına değmiş...
Onun için çıkış ancak 2019 ocak ayında başlaması gerekiyor. Sağlıcakla...[/QUOTE]

Bu konuyu biraz daha açayım örneklerle..
2019 da eğer beklediğim çıkış başlarsa 2 şekilde devam edebilir ya 2009-10 arası gibi çok dik açılı veya 2003-06 arası daha az açılı bir çıkış... Benim beklentim uzun süren bir düşüş dalgası içinde bulunduğumuz için çıkışında daha yavaş olacağı yönünde..
Örnek 2019 da çıkış başladığını var sayarsak 2020 ye kadar 120bin seviyesi 3-5 aylık düzeltme 100bin civarına (böylece yine yıllık ortalamaya değmiş oluruz) 2021 de 140 bin yine 3-5 aylık düzeltme 120 bin e gibi ve son çıkış daha dik 2022 ye kadar 200bin gibi... Bu sefer ortalama çok aşağıda 120bin civarında kaldığı için sert düzeltme..
Bu yazdığım senaryonun gerçekleşmesi için en büyük şart paritenin eur/usd düşüş trendini kırması ve eur un güçlenmesi yani kardeşi dxy nin aşağıya gelmesi, 3-5 yıllık bir dönem doların dünyada gücünü kaybetmesi... Th de benimle aynı düşünüyor ama Fed henüz o sinyali vermedi...