Neyse , sayın 666 konuyu fazla uzatmak istemiyorum, ne önemi var dediğiniz konu en önemli can alıcı noktadır, ve düşünülmesi gerekende neyi amaçladığıdır, muhtemel öyle bir olayada bana ne diyebiliyorsan cevap yazmana gerek yok,
Neyi amaclamis peki ki? Acik acik yaz cekinme bir defada. Yoksa her 2 ayda bir gidip geliyorsun aynisiyla.
Th yıl sonu beklentin nedir hulkda? 5.68.5.90 alımlarla ao baya aşaği cektim senin şu hani sevmediğin ao yı düşürme işine yanaşmadiğın şeyi risk alıp yaptım ilk atağında geldi bile istediğim yere bu kadar bekletti 14 ay oldu herhalde bir hissede aylarca hatta yıllarca zararda beklerim de kar kısmına gelirsek daha çıkacak diye diye bir thy modeli yaşarmiyızı düşünmeye başladım neyi hesap etmek gerek bekledigimiz süredeki faiz kaybını kur kaybınımı yoksa tamah edip bu kar bana yeterimi ?
Çorbayı bilmemde para geldikçe aldım bir th kadar degil belki lot sayım th nin alim yerine gelirse bunca zaman kaybım faiz kaybım döviz kaybım çıkar 13-15 yada daha üzeri rakam ise rahatlatır bir rahip haberi ile neler yaptı kıpraşmadım bile al sat için bu hareketleri 10 üzerinde yapsın göreyim hakan atilla haberi ve ofac bilmecesi çözuldügü an neler yapar kim bilir uzuncu olduk takasdaki citi doce miktarları yukarı giderse izlerim ardından kimsenin yorumuna kulak asmam algı pisikoloji çelik gibi oldu umarım herkez kazanır
bankacılık sektöründeki en büyük engel halkbank davası kesinlikle. ha rahibi bıraktık o iş tamam diye düşünen varsa derim ki kurtlarla arkadaş ol ama sakın baltayı elinden bırakma...
abd ve özellikle trump dengesiz bir lider ve daha önemlisi abd'de bakanlıklar ve mahkemeler gerçek anlamda bağımsız. benzer ambargo delme cezaları gerçekten halkbank boyutunda bir yapı için çok ürkütücü...
bakın öz kaynaklar 28 milyar tl. yani sadece 1 milyar dolar bile ceza yenilse öz sermayenin 4/1'i eriyor. ha sermaye arttırılır denilebilir ama hangi yatırımcı yatırıma,büyümeye değil cezaya gidecek bir bedelliye katılır??
tüm bankacılık sistemi için risk yaratan durum ise olası bir cezaya verilecek ödemiyorum gibi bir tepkiden geliyor ki o da uluslar arası sermayeye erişimimizin engellemesine kadar gidiyor.
aman satın,kaçın diye bir öneri değil bu yazdıklarım.sadece temkini elden bırakmayın uyarısı.bol şans...
biliyorsunuz ya işte yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir falan...filan...
Yer İmleri