Originally Posted by
adov
Öncelikle değerli gözlemleriniz için teşekkür ederim.
Şu dedikleriniz benim kitaplardan öğrendiğim ile çatıştı.
benim öğrendiğim kadarı ile (sistemi bu öğretilere göre kurdum) az işlem çok kazanç, böylelikle yüksek profit factor.
Veri aralıkları konusunda haklısınız. 1dk larda nasıl 1 senelik geriye bakabiliyorsunuz. ?
Neden olmasın birbirimizi tamamlamış oluruz.
Evet kitaplarda çoğu zaman 3 ayda bir sınyal vesaire diye geçiyor çok işlemde malıyetlerden ötürü kötü vesaire şeklinde anlatılıp, ancak imkansızda degil deniyor.
Fakat benim şahsi deneyimlerim şunu söylüyor az işlemli sistemler daha uzun vadede kazanç saglayıp maxdd oranları yüksek çıkmakta getirileride nisbeten düşük çıkıyor. Herhangibir az sinyalli sistemle uzun vadede mutlaka getiri saglarsın ancak bu getiri faizin ne kadar üzerinde olacak bu tartısılır. 3 sene hiçbirşey kazanamadan ilerleyebiliyor az işlemli sistemler.
ileridede istatistiksel sapma boyutları çok fazla. örnegın 3 yıllık grafikte her yıl 15 bın ila 20 bın arasında üreten bir sistem 5. yılında -10,000 yapabılıyor.
çok işlemli sistemlerde ise bu boyut düşük örnegın 3 yıllıkta 20 ila 25 üretirken 5. yılında 17,000 üretiyor gibi düşünebilirsin.
kitaplar niye sürekli az sinyalden bahsettiklerini ben anlayamadım anlayan varsa anlatsın.
Yüksek profit factor işlem sayısıyla hesaplanmalı. tek başına anlamlı değildir.
Örnegın grafiğin başında Long açtırın bir şekilde Grafiğin tepesındede ŞORT açtırın sadece 2 sinyal olsun.
PF çok yüksek çıkacaktır ancak gerçekten gelecekte bu getiriyi yakalayabilecek mi ?
yada bu pf oranını koruyabılecek mı ?
Bizlerin en büyük problemı mevcut istatistiklerimizin gelecek senelerdede aynı ıstıkrarla devam edip edememesi.
Eğer bir sistemin istatistiklerinin gelecektede çalışacagından %99 eminsek kredi çekip girelim.
Yani mesele sistem tasarlamakta değil gelecekde istatistiklerini bozmayacak sistem tasarlamaktan geçiyor bence.
Veri konusunu tanışınca anlatırım.
Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer İmleri