Abd ortalama her 9 yilda bir resesyona girer. (2 yillik 10 yillik tahvil arasi 30 baz puan)
Son resesyon 2008 yilinda yasandi
ABD kapasitesinin uzerinde buyumeye basladi ve faizleri yukari ittiriyor
Istihdam oranlari mukemmel
Hane halki tasarruflari azaldi ve tuketim harcamalari artti
2020 den once resesyon beklemiyorum.
Gelecek yil 3 degil 2 ve 2020 de de 1 faiz artirimlari yapmalarini bekliyorum.
Bir de size sorayim
Aranizda miles and smiles platinium ya da prive kullanan var mi, varsa memnun mu
Ve bir diger sey olarak MILES AND SMILES ELITE PLUS statusune sahip olaniniz var mi?
tşk..
ağustostaki rsi
son 8-9 yıldır hiç görülmemiş.
95 e dayandı galiba.
son 30 lara düştüğünde
1 yıl once
3,40 mış tepki vermiş rsi 80 üstü.
$ 4 olmuş
rsi sakinlemiş 80lerden tekrar 30 civarı
$ da 3,80 e çekilmiş.
burası enteresan olmuş
$ 20 kuruş düşüyor ama rsi 80 den 30 lara kadar düşmüş.
seçim kararı alınınca
30 da 95 e aralıksız
3.80 den 7,20 ye .
dün gece şöyle birşey yazmıştım
biad yok akıl düşünce var hür irade var ama adam bidon olmakta ısrar ediyor diye
çok geçmeden başlıga bidonlar üşüştü (ön görüş dedikleri bu olsa gerek)
şimdi yüzde 20 elektirik dogalgaz zam yapılmış gıda ya yaklaşık yüzde 40 vs vs
bunlara yapılan zam ne olacak diye düşünmüyor bura ya gelmiş milletin kenardaki döviz kaybına gülüyor
bak bidon kardeşim sen boşver milletin kenardaki dövizine ne oldugunu bugün düşer yarın cıkar sana da giren cıkan olmaz
sen ay sonu ödeyecegin faturanın 2,3 faizli kredi kartının market alış verişinin derdine düş kısacası sana girenin derdin de ol
burdakiler öyle ve ya böyle yükünü tutmuş sen kendi derdine yan belki anlarsın diye açıklamalı yazdım
Tanıdığım en iyi ekonomi uzmanı ,teknik analizci,CDS,FED,MB,faizler,bilançolar,endeksler vs. en iyi takip eden bizim manavdır. Domatesin etiketi halen 9 TL dir ve manavın yanıldığına şahit olmadım. Ne zaman ki etiketi 5 TL yapar o zaman çıkar doların gerçek değeri 5 TL dir derim.
Yer İmleri