Originally Posted by
Bankers
Sizin yorumlarınız operasyonel yorumlar gibi. Açın bakın tdtk�ya karın ne kadarı aktarılmış, ne aktarılması gerekiyormuş. Esas sözleşmede kurucu hisselere karın %10�unun ödeneceği o zaman da yazılı, vasiyet de ona göre yazılmış, vasiyette %28 vs. yazmıyor.
Operasyonel den kastiniz nedir anlamadım ama? Vasiyette sözleşme değişmesin gibi bir madde yok diye bikiyorum, hisseleri oranında karpayi almasıni vasiyet ettiğini düşünüyorum. hissedarlar oyçokluğuyla sözleşme değişikliği yapabilirler, Atatürk un 28% hisse payı sahibinin, azinlikta olmasına rağmen Ataturk un vasiyeti vasıtasıyla sözleşme değişikliğine engel olması gibi bir durum olamaz. Karın dağıtım oranının imtiyazlı hisselere avantaj sağlaması daha likit halka açık hisselerin cazibesini yitirmesine sebep olacağı için cogunluk olan banka yönetiminin imtiyazlı hisselere temettü kısıtlaması getirmesini anlayabiliyorum..
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
---------------
Paylaştıklarım bildiğimi düşündüklerim ve fikirlerimdir. Hiç bir paylaşımım yatırım tavsiyesi değildir. Saygılarımla
Yer İmleri