Sayfa 80/682 İlkİlk ... 3070787980818290130180580 ... SonSon
Arama sonucu : 5454 madde; 633 - 640 arası.

Konu: ISBTR - İş Bankası B

1.  Alıntı Originally Posted by Bankers Yazıyı Oku
    Sizin yorumlarınız operasyonel yorumlar gibi. Açın bakın tdtk�ya karın ne kadarı aktarılmış, ne aktarılması gerekiyormuş. Esas sözleşmede kurucu hisselere karın %10�unun ödeneceği o zaman da yazılı, vasiyet de ona göre yazılmış, vasiyette %28 vs. yazmıyor.
    Operasyonel den kastiniz nedir anlamadım ama? Vasiyette sözleşme değişmesin gibi bir madde yok diye bikiyorum, hisseleri oranında karpayi almasıni vasiyet ettiğini düşünüyorum. hissedarlar oyçokluğuyla sözleşme değişikliği yapabilirler, Atatürk un 28% hisse payı sahibinin, azinlikta olmasına rağmen Ataturk un vasiyeti vasıtasıyla sözleşme değişikliğine engel olması gibi bir durum olamaz. Karın dağıtım oranının imtiyazlı hisselere avantaj sağlaması daha likit halka açık hisselerin cazibesini yitirmesine sebep olacağı için cogunluk olan banka yönetiminin imtiyazlı hisselere temettü kısıtlaması getirmesini anlayabiliyorum..

Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    ---------------
    Paylaştıklarım bildiğimi düşündüklerim ve fikirlerimdir. Hiç bir paylaşımım yatırım tavsiyesi değildir. Saygılarımla

2.  Alıntı Originally Posted by Hitit Yazıyı Oku
    hahi ya nasıl hesap yaptın? Kuruculara %10 verince c deki temettüyü düşüreceğine göre hesaplamışsın! Bunu arttırabilirde! Düşürebilirde .Hiçbir kurumsal büyük bir bankanın imtiyazlı yada kurucu hissesi borsada işlem görmez.Hazineye geçince anlarsın nasıl olacağını
    Temettü artırmak banka için sermaye kaybı demek, sermaye kiralayarak kar eden bir kuruluşun bunu tercih etmeyecegini düşünerek bu yorumu yaptım. İmtiyazlı ve kurucu hisselerin halka açık olmasının ben de mantıklı olduğunu düşünmüyorum ama oy çoğunluğu banka sandığı ve imtiyazlı ve kurucu hissesi olmayan İSCTR sahiplerindeyse geri çağırmak için pek de bir neden olduğunu düşünüyorum.

---------------
    Paylaştıklarım bildiğimi düşündüklerim ve fikirlerimdir. Hiç bir paylaşımım yatırım tavsiyesi değildir. Saygılarımla

3.  Alıntı Originally Posted by kirk7 Yazıyı Oku
    Operasyonel den kastiniz nedir anlamadım ama? Vasiyette sözleşme değişmesin gibi bir madde yok diye bikiyorum, hisseleri oranında karpayi almasıni vasiyet ettiğini düşünüyorum. hissedarlar oyçokluğuyla sözleşme değişikliği yapabilirler, Atatürk un 28% hisse payı sahibinin, azinlikta olmasına rağmen Ataturk un vasiyeti vasıtasıyla sözleşme değişikliğine engel olması gibi bir durum olamaz. Karın dağıtım oranının imtiyazlı hisselere avantaj sağlaması daha likit halka açık hisselerin cazibesini yitirmesine sebep olacağı için cogunluk olan banka yönetiminin imtiyazlı hisselere temettü kısıtlaması getirmesini anlayabiliyorum..

o senin düşüncen sadece.Bundan sonra karşısında sağır sultan olmayacak.Bu konunun vasiyetle alakası yok sen konuları çarpıtıyorsun.İlk kanun kurucularda kısıtlama yapılarak çiğnenmiş bu ttk yasasına göre.İkincisi ise ilgili kurumlara bu nedenden eksik temettü gitmiş yıllarca.Senin kafa buna basmıyor.Olması gereken tüm hisse tertiplerine olması gereken temettünün verilmesi yok öyle ona fazla vereyim diğerinden kısayım mantığı.

4.  Alıntı Originally Posted by kirk7 Yazıyı Oku
    Temettü artırmak banka için sermaye kaybı demek, sermaye kiralayarak kar eden bir kuruluşun bunu tercih etmeyecegini düşünerek bu yorumu yaptım. İmtiyazlı ve kurucu hisselerin halka açık olmasının ben de mantıklı olduğunu düşünmüyorum ama oy çoğunluğu banka sandığı ve imtiyazlı ve kurucu hissesi olmayan İSCTR sahiplerindeyse geri çağırmak için pek de bir neden olduğunu düşünüyorum.

İşte bundan sonra karşısında devlet olacak ve kanunlara uymak zorunda kalacak.ttk ya!!!! garanti ve akbank ta yapsaydı kısıtlasaydı neden ödediki bir dünya para imtiyazlı hisselerine? Çünki yasal olmazdı.Ayrıca kurucu hisseleri çok ayrı oy hakkı yok sadece ttk ya göre kar'ın %10 kuruculara aittir.Bu nedendirki onlardan habersiz böyle bir işlem dahi yapılamaz.Kurucu hissesinin diğer özelliği sözleşme esasına dayalıdır.<Yani tek taraflı fesih olamaz yada tek taraflı değişiklik yapılamaz.

5.  Alıntı Originally Posted by kirk7 Yazıyı Oku

Yorumunuzun neresini düzelteyim bilemiyorum. İlk olarak genel kurul dilediği gibi imtiyazlı hisselerde değişiklik yapamaz. İmtiyazlı hisse sahiplerinin de toplanıp bu yönde bir karar vermesi gerekir, aksi halde bu karar yoklukla butlandır. Atatürk vasiyetinde hisse senetleri, şimdiki gibi, İş Bankası tarafından nemalandırılacaktır, her sene nemadan mütebaki miktar yarı yarıya, Türk Tarih ve Dil kurumlarına tahsis edilecektir demiş. ‘Şimdiki gibi’ diyor yani. Hisseler oranında kar payı alsın diyorsunuz, hissenin alacağı kar payo için kısıtlama konmasını da normal karşılıyorsunuz. Hem Atatürk’ün vasiyetini yok ettirmeyiz denip hem de vasiyete kısıtlama koyulmasına göz yumulması oksimoron yaratıyor.

6. Ana sözleşmede aksine bir hüküm veya kurucu intifa hakkı sahiplerinden her birinin muvafakati bulunmadıkça ve karşılıklı anlaşma sağlanmadıkça, şirket genel kurulu ana sözleşmeyi tek taraflı değiştirerek, kurucu intifa senedi sahiplerinin haklarını onların aleyhine değiştiremez. Bir başka ifadeyle, kurucu intifa senetlerinin sahiplerine sağladığı haklar, şirket genel kurulunun alacağı kararlarla ihlal edilemez; bunlara tanınan haklar, rızaları olmadıkça ellerinden geri alınamaz, sınırlandırılamaz ve kaldırılamaz. Kurucu intifa senedi sahiplerinin onayı alınmadan bahsi geçen senetlerle ilgili olarak yapılan her türlü engelleme, sınırlandırma ya da kaldırma yoklukla butlandır.

İş Bankası gibi bir kurumun imtiyazlı ve kurucu hisseleri kaldırması kurumsal yönetim ilkeleri gereği zorunluluktur.

7.  Alıntı Originally Posted by Hitit Yazıyı Oku
    o senin düşüncen sadece.Bundan sonra karşısında sağır sultan olmayacak.Bu konunun vasiyetle alakası yok sen konuları çarpıtıyorsun.İlk kanun kurucularda kısıtlama yapılarak çiğnenmiş bu ttk yasasına göre.İkincisi ise ilgili kurumlara bu nedenden eksik temettü gitmiş yıllarca.Senin kafa buna basmıyor.Olması gereken tüm hisse tertiplerine olması gereken temettünün verilmesi yok öyle ona fazla vereyim diğerinden kısayım mantığı.
    Sayın Hitit, yazdığım her şey benim düşüncem tabi ki de. Lütfen "kafan basmıyor" gibi hakaretamiz ifadeler kullanmayın. İlgili TTK madde ve bunlarla çelişen uygulamaları tarihleriyle işaret ederseniz incelemek isterim.

---------------

8.  Alıntı Originally Posted by kirk7 Yazıyı Oku
    Kurucu hisselere ödenen temettunun kisitlanmasinin mantığı daha likit isctr hisselerinin temettü oranını artırarak yatırımcı cazibesini artırmak.

TDK ve TTK ya sahip oldukları Atatürk paylarindaki İSCTR hisse paylari üzerinden temettunun 28% ine hak kazanıyor zaten..

Mirasa 604 adet Atatürk’ün kurucu payıda dahildir.
    %28 ilk hisse den TDK ve TTK dan temettü gitmesi 604 adet kuruculardan temettü gitmemesini temize çıkarmaz.

İkinci olarak kuculara dağıtılmayan temettünü c hissesine dağıtılmaz , dağıtılamaz.

Son olarak Akbank ve garanti mal bankalar kurucu hisselerin hakkını veriyor ama iş bankası profesyonel bu yüzden yatırımcı cazibesini artırıyor.

Dünyanın hiç bir yerinde böyle adaletsizlik olmaz.
    Elimde ki pay bankayı kuran pay kurucu bu demek!
    Banka kuruyorsun karşılığında bir EFT ücreti kadar bile verilmiyor.
    Böyle bir adeletsizliği hiç bir akıl hiç bir gerekçe savunamaz!

Sayfa 80/682 İlkİlk ... 3070787980818290130180580 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •