Sayfa 961/1000 İlkİlk ... 461861911951959960961962963971 ... SonSon
Arama sonucu : 7999 madde; 7,681 - 7,688 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    İSKİ benzini içti mi! Uçaktan 5 kat daha fazla yakan Clio

Sayıştay, İSKİ ye ait binek araçların, 100 km de ortalama 4-5 lt benzin tüketmesi gerekirken 63 lt tükettiğini saptadı. Yolcu başına düşen tüketim üzerinden hesaplanırsa, araçlar yolcu uçağından 5 kat daha fazla yakıyor.

http://www.patronlardunyasi.com/habe...araclar/212340
    Adamların kendi şahsi araçları su yakmıyor ya kardeşim. 🤣🤣🤣

SM-C9000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Gelecek gece alınan yol gibidir. Yol aldıkça aydınlanır. (T2)
    Buradaki paylaşımlarım yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Kendime faydam yok.

2.  Alıntı Originally Posted by ruzgar50 Yazıyı Oku
    Yada bizim bilmediğimiz bir dümen dönüyor ama bu dönen dümeni analiz edebilen veya anlayan yok heralde
    dümen ortada reyiz YARGIDA ŞEYİ ŞEY YAPARAK papazı saldı. şimdiki hamle menbiç olduğuna göre oradaki teröristlerle ilgilide abd ile ALANDA ŞEYİ ŞEY YAPARAK müsade etmelerinden korkuyorum. Papaz salınmadan önce meydanlarda eyyy abd eyyy trump buu fakirrr.........papazı alamazsınız diye fetvalar veriliyordu ama arka kapı siyasetini işletip yargıda şeyi şey yaparak papazı saldılar. Bunda hemfikirmiyiz..... Şimdi de meydanlarda menbiçteki teröristlerle ilgili abd ye eyyy abd eyyy trump deniliyor. Menbiç meselesinde de arka kapı siyasetini çalıştırıyorlarsa korkarım yarın şeyi şey yaparlarsa şehitlerimizin kemiklerini sızlatırlar.

Alıntı Originally Posted by SmuraY Yazıyı Oku
    Valla 5 i kırdığından sizde çok ortalarda yoktunuz. Millet sizi dinleseydi 4.90 üzeri yoktu 4.60 tan alanlar 6,50 - 7 den sattı paraları eziyor belki ama sizi dinleyenler ellerinde TL USD tekrar 4,50 olur mu diye bekliyor.
    Yok benim anlamadığım sanki dolar yatırımcısı zararda millet 2,80 den almış 3,50 den almış 4 ten almış 4,50 den almış 7 ler görülmüş satmışsa satmış bekliyorsa bekliyor sanki alanın elinde kalmış gibi yorumlar. Burada ben hatırlıyorum 4.10 - 4.90 arası gezecek yok şöyle yok böyle ayına kalmadan 5 i kırdı USD 6, 7 gitti şimdi 5 olsa ne olacak ki enflasyon olmuş 25% ineceği belli değil bu kura yansımayacak dimi yabancılar enayi.
    Kaybolur sonra 5,80 oldu mu yine yanılsama fiyatları diye dönerler. İnsanın yaptığı tahmin bu kadar şaşar mı
    Bu arada yanlış anlaşılmasın kimseye dolarını sat veya al demiyorum ama güncel algı yönetimlerine kurbanda gitmeyin.

Resim arşıvimde kalmış, hafızaları tazeliyelimm..

4. TCMB rezevleri 2,4milyar dolar artmış, demek ki bir miktar dolar girişi var.

Artık eurobond'lardan mı geldi, sendikasyonlardan mı, yastık altına kaçan dolar mı piyasaya dönüyor yoksa net hata noksan denilen kaynağı belirsiz milyar dolarlar mı hücum etti. Bunu ayıklayabileceğimiz verilere ulaşamıyorum.

Fakat yabancı hala dibs almamış, yani adam dolarını getirip bozdurup, TL olarak repo yapmamış, tahvil almamış. Demek ki yabancı hala riskli görüyor bu işlemi.

Yabancı bir ara 35 milyar dolarlık dibs'e sahipti. Bu hafta sadece 2,5 milyon dolarlık alım yapmış. TL bir nedenden cazip değil bu adamlara.

Fakat dolar verip senelik %7,5 dolar faizi almayı tercih etmişler, yani ödenmemesi en zor olan hazine garantili eurobond'u almış. Devlet garantisi en büyük garanti sonuçta.

Bu adam neden TL 'ye geçmeyi tercih etmiyor, garanti işlemi tercih ediyor. İyi düşünmek lazım.

Gelelim BDDK verilerine
    Önceki hafta 888milyon dolar olan döviz bazlı takipteki alacaklar 1234milyon dolara çıkmış. Artış çok fazla. Bu miktar 5 ay önce 25 milyon dolardı. Batık sayılabilecek krediler yani. Sanırım bu batık krediler yabancıları TL'ye geçmekten korkutuyor.

BBVA 2 gün önce en kötüsü geride kaldı demişti.

Ben bekliyorum ki bir kurum açıklama yaptığında sebepleri sıralamalı. İşte şundan bundan dolayı diye. Yoksa bir anlamı yok. Rabo bank dolarda 3,60 beklerken 7,20'yi gördük.

Mesela fitch ve moody's raporlarında detaylı olarak anlatılır bu konular. Adam der şu sebepten şu olabilir, bunlardan dolayı risk arttı ya da düştü diye açık açık yazar.

O yüzden dolarda yukarı ya da aşağı hedef veren ve sebebini yazmayan kurumların açıklamaları yok hükmündedir.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

5. Suan kesin olarak sunu yazabiliriz: Turkiye, Iran yaptirimlarindan muaf tutulacak.

Ikinci olarak, Suudi Arabistan'da bir darbe olabilir. Gecen hafta Londra'da surgunde yasayan Ahmet bin Abdulaziz Riyad'a gonderildi.

Bence Turk ekonomisi, onumuzde olacak ciddi bir turbulansa karsi korunakli hale getirildi.
    Yaaa iste bunlari onceden dogru tahmin edecen, yogusam nasil para kazancan? Borsalar beklentiyi alir, gerceklesince satar.

Ilk tahmin tuttu, gecti gitti. Sinci ikinci tahmine gore bir senaryo yazip, strateji kuracan...

Onceden bilinir yani, cok kolay...

Ahmed bin Abdulaziz'le ilgili su bilgileri de vereyim, bu da benden size ciddi bir kiyak ossun.

Bu adam uzun yillar icisleri bakanligi yapti. Suud'un petrol bolgesi, doguda Bahreyn'e yakin, sinirdadir. Bahreyn nufusu % 70Sii, % 30 Sunnidir. Fakat yonetim Suud destekli Sunnilerin elindedir. Suud'un petrol bolgesi tam buraya sinirdir. Suud'un petrol bolgeleri uzerinde ise 3 milyon Sii yasar, Sunni yok sayilir. Suud nufusunun 33 milyonu Sunni, 3 milyonu Siidir.

Ahmed bin Abdulziz icisleri bkni olmadan once Suud'un Siilrin ysadigi petrol bolgelerinden sorumlu icisleri bakn yrdimcisiydi...
    @erefefik

6. En dogrusu soyle: Borsalar beklentiyi de alir-satar, gerceklesince de alir-satar...)))))))))))
    @erefefik

7. Son 2 haber kaldi
    Halkb atilla
    Sonra hizlica 6 uzerine yerel e dogru .
    Ne dedim fed zirvalarindan dxy den medet ummayin
    Trump secimi kaybederse dolar globalde tecavüzden kurtulur.
    Abd secimi cok onemli
    Bizim ekonomi bitik halde son 2 haber bekleniyor
    Sonrası kaldiimiz yerde devam

8. Sinci abiler boyle katilimin yuksek oldugu basliklarda manupulasyon yapiliyor. Kuzular gelip buralarda sizin kafanizi karistiriyorlar.

Bence bizim moruk'lan, urolet ozman'i moderator yapmak lazim. Bunnar asagida tarim bolumunde, "davvik ciftligi ve maliyeti" bolumunde fealiyet gostertiyorrlar. Bunnar forumda iyi bir duzen saglayabilirler. Bunnara bir de son zemanlarda koray katilmis.

Iyi cocuklar bunnar...Ben kefilim...)))))))))
    @erefefik

Sayfa 961/1000 İlkİlk ... 461861911951959960961962963971 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •