Sayfa 768/1032 İlkİlk ... 268668718758766767768769770778818868 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 6,137 - 6,144 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1.  Alıntı Originally Posted by agha Yazıyı Oku
    Ama devlet bankası olan VakıfB iyi kar ediyor...
    HALKB'ye oranla VAKBN'nin kârlılığı daha iyi. Aslında bu 2 bankanın da halka açık olması yanlıştır çünkü tamamen hükümetin kontrolünde olan bankalar bunlar, yönetimi hükümet atıyor, stratejiyi hükümet belirliyor, yeri geldi mi "amacımız kâr elde etmek değildir" diyebiliyorlar, bildiğin arpalık işte, borsada işlem gören bir şirket için bunlar doğru politika değildir, halka açık olan bir şirket profesyonelce ve bağımsızca yönetilip kârını maksimize etmeye çalışmalıdır.
    3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.

2.  Alıntı Originally Posted by MrSun Yazıyı Oku
    Sn TH bu arada siz alınca Fener in grafiğine baktım, ilgimi çekti...
    Dibine ulaşmış gözüküyor ama 7-8tl arağında görüşüm 6-7 ay yani bu sezonun sonuna kadar dip çalışması yapacak gibi...
    Sağlıcakla...
    Eyvallah Sun. Hisse 5 ayda TL bazında en tepeden %70 düştüğünde BİST'e ayırdığım risk sermayemin %5'ini FENER'e koydum. Spekülatif bir yatırım yaptığımın farkındayım. Ben de Fener'deki dip çalışmasının henüz sona ermediğini düşünüyorum.
    3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.

3.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    HALKB'ye oranla VAKBN'nin kârlılığı daha iyi. Aslında bu 2 bankanın da halka açık olması yanlıştır çünkü tamamen hükümetin kontrolünde olan bankalar bunlar, yönetimi hükümet atıyor, stratejiyi hükümet belirliyor, yeri geldi mi "amacımız kâr elde etmek değildir" diyebiliyorlar, bildiğin arpalık işte, borsada işlem gören bir şirket için bunlar doğru politika değildir, halka açık olan bir şirket profesyonelce ve bağımsızca yönetilip kârını maksimize etmeye çalışmalıdır.
    P.tesi halkb'nin açılışta boşluk yaparak gitmesi iyi midir yoksa kötü müdür?

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    eline sağlık Sun kardeşim, 2021'de dolar 3.75 olacak diyorsun, neden olmasın? Dolar âşıkları bundan hiç hoşlanmayacak. Benim gibi yatçılar bilir, teknenin karinasında (bordanın su altındaki kısmı) delikler oluşuyorsa ve bu delikler gitgide büyüyorsa o tekne batmaya başlar. Adına ABD denilen devasa geminin karinasındaki deliklerin hem sayısı sürekli artıyor hem de mevcut delikler büyüyor ama gelgelelim tekne batacağı yerde daha hızlı gidiyor. Burada bir terslik var, ya karinada delik melik yok, ya da bir illüzyonla karşı karşıyayız. ABD bütçe ofisinin yayınladığı raporları okuyan birisiyim. Adamlar bilanço kurnazlığı yapıp her yıl 500 milyar dolar gibi bir borcu veya yükümlülüğü off balance sheet yapıyorlar yani bilanço dışı tutuyorlar. Bu kurnazlığı herkes yemez. Mesela 30 eylülde sona ermiş olan 2017-2018 mali yılında adamlar 800 milyar dolarlık bir bütçe açığı açıkladılar ama gerçek rakam 1.3 trilyon dolar. Aradaki 500 milyar doları bilanço dışı tutmuşlar. Önümüzdeki yıllarda 2015 e kadar her yıl 1.5 trilyon dolarlık bir bütçe açığı olacak. ABD dev adımlarla borç batağına sürükleniyor. Böyle bir ortamda doların dayak yemesi gerekir.
    Sn TH yatmadan önce çok çok uzun vade usd beklentim... Herkese tekrar iyi geceler...
    ''Yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür. Gerçeklerle ilgisi yoktur''
    ''Tek gerçek BeşiktAŞK''

5. Sayın th ben sizide diğer yorum yazanlarıda okurum ben al sat ve ao düşürerek ao baya indirdim sizi tenzi ederim lakin burda baya çekip çıkarma var ky yatırımcılar umarım dandik yazıları dikkate almamaştır herkez hedef belirler ordan satar ben belirledim zamanı gelince yazacam sımdi hisse asagi yukari gitsin gelsin 14 ay olmuş bekliyorum kimseyi etiilemem şurdan al burdan sat diye ky arkadaslara tavsiyem kimseni yazisindan etkilenmeyin rica ediyorum zira sonunda aileye bile yansiyan sorunlariniz olur herkeze bol kazanç dilerim..

6. Spot dolar kuru 7 tl ye çıktığında, reel TL değeri 0.50 ye inmişti. Bunun anlamı, reel kurun yani normal şartlarda dolar kurunun olması gereken seviyenin 3.5 tl olduğudur. İçinden geçtiğimiz resesyonvari ortamı da denkleme kattığımda, dolar kurunun reel'in %30 gibi üstünde olmasını doğal karşılarım yani 4.5 tl lere çıkışı normal karşılarım, dolar-tl kurunda 4.5 tl nin üstü orta vade bazında bana göre köpüktür.

7.  Alıntı Originally Posted by agha Yazıyı Oku
    P.tesi halkb'nin açılışta boşluk yaparak gitmesi iyi midir yoksa kötü müdür?
    bu hissenin çok kısa vade bazlı hareketleri tam bir muamma, her türlü hareketi çekebilir ve bu hareketlerin hiç birinden anlamlı bir sonuç çıkarılamaz, tahtada çok miktarda "profesyonel büyük oyuncu" mevcut, kendi hesabına işlem yapan (buna Proprietary Trading deniyor) aracı kurumlar da bunların en başında yer alıyor, bu oyuncuların 1 nolu amacı diğer büyük oyuncuların/aracı kurumların cebinden parasını almaktır, o yüzden tahtada her türlü feyk veya reel türden hareket beklenmelidir ve bunlardan bir anlam çıkarmaya çalışılmamalıdır.

8.  Alıntı Originally Posted by MrSun Yazıyı Oku
    Sn TH yatmadan önce çok çok uzun vade usd beklentim...
    2025'te 12.5 tl olacak diyorsun Sun. "Olamaz, mümkün değil" diyemeyiz ancak benim tahminim bu yönde değil. 2025 yılında ABD kamu borcu eyaletlerin ve belediyelerin de borcu dahil %150'yi aşacak. Şu anda "sadece federal" kamu borcu/GSMH oranı %106. Eyaletlerin ve belediyelerin borcunu da katarsan bu oran %120 dir. İşte şu anda %120 olan bu oran 7 yıl sonra %150'yi aşacak. Ha bu oran piyasada resesyon olmaması durumunda ortaya çıkacak rakamdır, eğer bir de ciddi bir resesyon olursa işte o zaman seyreyle gümbürtüyü. Böyle bir ekonominin para birimi nasıl değer kazanabilir? Hele hele TR'nin kamu borcunun yıllık GSMH'ye oranı %30 bile değil iken.

Sayfa 768/1032 İlkİlk ... 268668718758766767768769770778818868 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •