Sayfa 1577/7020 İlkİlk ... 57710771477152715671575157615771578157915871627167720772577 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 12,609 - 12,616 arası.

Konu: Sanat Mozaik

1. Ingiliz heavy metal grubu Iron Maiden, 22 Agustos 1992'de Donington Festivali'nde 68.500 kisi onunde verdigi konser sirasinda kaydedilen konser albumu Live at Donington'i 8 Kasim 1993'de EMI etiketiyle piyasaya surdu.

2. Pierce Brosnan, Sophie Marceau, Robert Carlyle'nin rol aldigi, 19.James Bond filmi Dunya Yetmez (The World Is Not Enough - Il mondo non basta) 8 Kasim 1999'da Hollywood, California'da gosterime girdi.

3. Cocuk edebiyatinin Fransiz yazari Pierre Bottero'nun olum yildonumu (8 Kasim 2009)

"Edwin Til'Illan'la kilici elindeyken karsi karsiya gelmek, kendini silahsizken ac bir cayir kaplaninin penceleri arasina atmakla aynidir.'Bu, ne dedigini bilmeyen uzmanlarin lafidir. Ac bir kaplani alt edebilirsiniz!" Ewilan

"Ben diger dunyayi inceledim. Yuzyillar boyunca savaslarla parcalanmis. Insanlar birbirlerini olduruyor, kurmak icin yillarini verdiklerini bir gunde yok ediyor... Size, boyle bir seyin Gwendalavir'de asla yasanmayacagini soylemeyi cok isterdim ama ne yazik ki yapamam. Savas burada da var. Belki de insanin dogasinda, baris alerjisi vardir!"

"J’ai étudié l’autre monde. Il est déchiré par la guerre depuis des siècles. Les hommes s’y entretuent, anéantissent en une journée ce qu’ils ont mis des années à bâtir… J’aimerais pouvoir affirmer que cela n’existe pas en Gwendalavir, c’est hélas impossible. La guerre existe ici aussi. Peut-être l’homme est-il fondamentalement allergique à la paix!"

4. Rus sair, yazar, oyun yazari ve cevirmen Ivan SergeyevicTurgenyev'in dogum yildonumu (9 Kasim 1818)

“Bense dusunuyorum: iste burada saman yigininin golgesinde yatiyorum...Daracik bir yer isgal ediyorum, icinde bulunmadigim, beni ilgilendiren bir isin olmadigi geri kalan boslukla kiyaslandiginda bir damlacik bir yer ve yasayabilecegim zaman bolumu, benim icinde olmadigim ve olmayacagim sonsuzluk karsisinda oyle kucuk ki... Oysa bu atomda, bu matematiksel noktada kan dolasip duruyor, beyin calisiyor, birtakim istekler oluyor... Ne sacmalik! Ne bosseyler!” Babalar ve Ogullar

"Whereas I think: I’m lying here in a haystack... The tiny space I occupy is so infinitesimal in comparison with the rest of space, which I don’t occupy and which has no relation to me. And the period of time in which I’m fated to live is so insignificant beside the eternity in which I haven’t existed and won’t exist... And yet in this atom, this mathematical point, blood is circulating, a brain is working, desiring something... What chaos! What a farce."

"Mutluluk uzerine konusuyorduk galiba. Ben size kendimi anlatiyordum. Bakin yine 'mutluluk' sozunu kullandim. Soyleyin neden guzel bir muzikten, hos gecirilmis bir aksamdan, cana yakin insanlarla konusmaktan zevk duydugumuz zaman butun bunlar sanki bir yerlerde var olan, ama bizim sahip olamadigimiz gercek, sonsuz bir mutlulugun basit bir kopyasiymis gibi bir hisse kapiliyoruz? Neden oyle oluyor? Yoksa siz boyle bir duygu icinde kalmiyor musunuz?"

"Ho usato la parola 'felicità'. Dica perché, anche quando proviamo piacere, per esempio per la musica, per una bella serata, per una conversazione con della gente simpatica, perché tutto questo sembra più un'allusione a una felicità che esiste da qualche parte, che felicità vera, vale a dire felicità che possediamo. Perché è così? O forse, lei non prova niente del genere?"

5. Pakistanli Islam alimi, sair, filozof ve politikaci Muhammed Ikba'in dogum yildonumu (9 Kasim 1877)

Iskender
    Soyle nasıl cezalandirayim seni dilegin zincire vurulmak mi asilmak mi
    Yol kesmenden bikip usandi denizlerin o tukenmez zenginliği

Korsan
    Iskender! Bu mudur yigitlik dedigin yazik sana
    Rezil ediyorsun meslektasini baksana
    Benim isim de kan dokmek tipki senin gibi
    Ikimiz de ayni yolun yolcusuyuz aslinda ben denizde sen karada

Alexander
    Is your retribution shackles or cold steel?
    Your violence on high seas all sailors feel!

Pirate
    Alas! Alexander, you deem it void of blame,
    Do men of same craft bear each other shame?
    Your craft is blood‐shed and my craft the same,
    We are both bandits, in diverse fields play the game!

6. Ispanyol ressam Julio Romero de Torres'in dogum yildonumu (9 Kasim 1874)

Las hermanas de Santa Marina (The Sisters of Saint Marina, 1915. Caja Rural de Córdoba)

Sayfa 1577/7020 İlkİlk ... 57710771477152715671575157615771578157915871627167720772577 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •