Sayfa 147/350 İlkİlk ... 4797137145146147148149157197247 ... SonSon
Arama sonucu : 2798 madde; 1,169 - 1,176 arası.

Konu: Sistem Karşılaştırma 2

1. Puan optimize de bir Ölçüm metriği olabilir mi?
    Cevap evet ise; iki yılın puanlarını kıyaslayarak bir sistemin hangi yıl daha iyi performans sergilediğini anlayabilir miyiz?
    Cevap hayır ise; neden ilk soruya evet diyoruz?

peki iki tarih arası için alınan puan kıyaslaması doğru mudur?
    lot gerçekten sabit kalacak ise doğrudur. Lot gerçekten sabit kalacak mı? eğer kalmayacaksa
    iki tarih arası için puan kıyaslaması da doğru olamaz. yaklaşık doğrudur çok da kurcalamaya gerek diyorsanız eywallah
    özellikle de 1 lot bedeli düşük varlıklarda puan ile optimize yapmak için gerçekten saf olmak gerekir.

MA lı rastgele bir sistemin poz kapama yüzdelerinin (bileşkesiz) aritmetik toplamı ile TL karlarının toplamı.
    2017 de 2016 nın 3 te 1 i kadar kar artmış. Fakat biliyoruz ki sistem 2016 daha iyi çalışmış

2.  Alıntı Originally Posted by Orhan AKDOĞAN Yazıyı Oku
    Puan optimize de bir Ölçüm metriği olabilir mi?
    Cevap evet ise; iki yılın puanlarını kıyaslayarak bir sistemin hangi yıl daha iyi performans sergilediğini anlayabilir miyiz?
    Cevap hayır ise; neden ilk soruya evet diyoruz?

peki iki tarih arası için alınan puan kıyaslaması doğru mudur?
    lot gerçekten sabit kalacak ise doğrudur. Lot gerçekten sabit kalacak mı? eğer kalmayacaksa
    iki tarih arası için puan kıyaslaması da doğru olamaz. yaklaşık doğrudur çok da kurcalamaya gerek diyorsanız eywallah
    özellikle de 1 lot bedeli düşük varlıklarda puan ile optimize yapmak için gerçekten saf olmak gerekir.

MA lı rastgele bir sistemin poz kapama yüzdelerinin (bileşkesiz) aritmetik toplamı ile TL karlarının toplamı.
    2017 de 2016 nın 3 te 1 i kadar kar artmış. Fakat biliyoruz ki sistem 2016 daha iyi çalışmış

VIP-X030 için yaklaşık olarak;

2015 de ortalama fiyat 100
    2016 da ortalama fiyat 96
    2017 de ortalama fiyat 130
    2018 de ortalama fiyat 125

4 yıllık optimize yapıyorsunuz.
    Puan kullanarak optimize yaptığınızda en çok puan kazandırmış parametreler de fiyat seviyeleri nedeniyle 2017 ve 2018 yılları önceliklidirler. Bu durum en çok para kazandırmış parametreleri aslında bulamadığınız anlamına gelir.
    bulduklarınız da iyidir, ama en iyisi değildir.

3. @caglar üstad bahsettiğin yöntemi bir çok kişi biliyor en azından eskiler, sorun şu ki trend follow elimizde tonlarca sistem varken nonlinear calısan sistem bulmada şahsen ben problem yaşıyorum. yaptıgım çoğu nonlınear sistem negatif getiri üretiyor.

kar üretende tatmın edici civarlara yaklaşamıyor.

@Ykoçun sisteminin başarısının altında yatan sebebin matematiksel farklı sonuçlar oldugunu düşünüyorum tonlarca indikator denedım 1 dakıkalıkta 300 bını doğru durst geçemiyoruz. Bunun sadece piyasanın 40 ayını optimize etmekle elde edilebilecek birşey oldugunu sanmıyorum. Bence başka bir mantık var ykoçun sistem de iş sadece trend bulmakla bitmiyormuş gibi getiri normal değil anormal çünkü. İnşallah böyle gider hayranlıkla izliyorum. Ancak herhangibir mantık uyduramadım bu kadar yüksek getiri elde etmek gerçekten ilginç.

Ayrıca sorun şu ki 40 ayada optimize etsen full optimize etsen nihayetinde elde edeceğimiz sonuç yine 40 ayda optimize ettiğinle aynı sonuç çıkacaktır diye düşünüyorum. Çünkü en iyi sistemin o olacak.

Ha 5 ayda bir sistemi optimize ediyorsa çağlarında bahsettiği gibi Walk Forward'a girersin.

@orhan hocam felsefeyi severiz dedikte biraz abartmışsın sanki :D

bu arada sayın tiberusun bahsettiği bölgede fikrini katılıyorum bahsedilen bölgede birçok sistemin kar ettiği konusunda hem fikirim. ancak kar etmeyen sistem için çağlar gibi düşünüyorum. Çünkü trend sistemini dengeleyici bir unsur olarak çok iyi işler başarabilir. klasik trend follower sistemi oldukça riski düşük bir hale çevirecektir.

En son bizde ana sermaye falan fistan kalmadı baya baya kardayız. 5 yıllık emeğin sonuçlarını nihayet hakkıyla almayı başarabildik. Geriye her kar sonra dükkandakı karı çekmek kaldı.

2018 yılını temsili resimlersek ana sermaye bölgesi kırmızı çizgi

Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

4.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku

@orhan hocam felsefeyi severiz dedikte biraz abartmışsın sanki :D
    felsefe değil matematik. 2 x 2 = 3.8 eder diyor herkes. bende etmez diyorum. olay bundan ibaret
    2 x 2 sadece 4 eder.

5.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    Ayrıca sorun şu ki 40 ayada optimize etsen full optimize etsen nihayetinde elde edeceğimiz sonuç yine 40 ayda optimize ettiğinle aynı sonuç çıkacaktır diye düşünüyorum. Çünkü en iyi sistemin o olacak.
    bu işlem overfit olmadığından emin olmak için yapılıyor. benim için buda yeterli değil, +3 sembolde iyileşme olmasına da bakıyorum.

6. 4 sene önce bu topikteki sistemci üyelerin genelde zarar ettiğini okurduk.
    Şimdi ise başarı öykülerini duyuyoruz, bu çok mutluluk verici, demek ki emekler boşa gitmemiş.
    Erhan, YKOC, Şef, Stradivarius, Çağlar etc sistemlerini oturtmuş gibi görünüyor.
    vahap beyaz, ahmet çakar ....

Alıntı Originally Posted by Tiberius Yazıyı Oku
    Klasik sistemlerden son 10 gün içinde doyurucu kar etmeyen varsa atın çöpe gitsin.
    Piyasalar sistemler için çok uygundu.

Bizim referans sistem bile çoştu (Puanını 7 ye yükselttik)

sonuna kadar haklı hoca

8.  Alıntı Originally Posted by Orhan AKDOĞAN Yazıyı Oku
    VIP-X030 için yaklaşık olarak;

2015 de ortalama fiyat 100
    2016 da ortalama fiyat 96
    2017 de ortalama fiyat 130
    2018 de ortalama fiyat 125

4 yıllık optimize yapıyorsunuz.
    Puan kullanarak optimize yaptığınızda en çok puan kazandırmış parametreler de fiyat seviyeleri nedeniyle 2017 ve 2018 yılları önceliklidirler. Bu durum en çok para kazandırmış parametreleri aslında bulamadığınız anlamına gelir.
    bulduklarınız da iyidir, ama en iyisi değildir.
    2019 ortalama fiyatı 98 olacaksa ? :D

Alıntı Originally Posted by Orhan AKDOĞAN Yazıyı Oku
    felsefe değil matematik. 2 x 2 = 3.8 eder diyor herkes. bende etmez diyorum. olay bundan ibaret
    2 x 2 sadece 4 eder.
    chanmişi

Alıntı Originally Posted by Orhan AKDOĞAN Yazıyı Oku
    bu işlem overfit olmadığından emin olmak için yapılıyor. benim için buda yeterli değil, +3 sembolde iyileşme olmasına da bakıyorum.
    overfitin garantisi bana göre bu değil full veri optimizasyonu yapıp en iyi sonucu elde ettiğinizi varsayalım.

2016 2017 aralıgınıda optimize etsen belkide aynı parametre cıkacaktı ?

overfit anlayabilmek bence çok daha zor bir iş ancak tecrübeli sistemciler bunu bir nebze anlayabildiğini düşünüyorum. mesela tırtıklı indikatorler bana göre overfit ihtimalini arttırıyor mesela rsi30 tırtıklıdır. rsi 30 un 10 luk masının 20 lık ması tırtıksızdır overfit ihtimalini düşürür.

özellikle ben optimiasyon haritasına dikkat ediyorum parametrenin dağılımlarının ve getirinin yoğunlaştıgı haritadaki parametreleri kullanmak lazım.

örnegın:

Bunları mualefet için değil diğer sistemcilere bilgi olsun diye yazıyorum.
    fikirlerine karşı değilim.

idealin optimiasyon modülüne keşke böyle bir harita eklense.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

Sayfa 147/350 İlkİlk ... 4797137145146147148149157197247 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •