Sayfa 121/1000 İlkİlk ... 2171111119120121122123131171221621 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 961 - 968 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

Duhul
    Jun 2018
    İkamet
    RODOSTO
    Gönderi
    1,556
    DAX ta pek nafile görünüyor, ancak bize bişey olmaz reisimiz halleder. yiğit bulut gibi değerler var yanında
    25 şubat 2025 adese 1.99

2. Bu ülkede stokculukta buna benzer işlerde var ama asıl sorun doviz ihtiyacı için halkın yiyecegi tarım ürünleri ihraç ediliyor.

Şimdi şöyle düşünelim 1 yıl önce soğan aracısı 1 USD ye mal ihraç ettiğini düşünelim iç piyasa fiyatıda 3,90 TL o günün kuru 3,90 TL

1 ay önce aynı aracı soğanı yine 1,10 USD sattığını varsayarsak 1 kilosu ihracata 6 TL giderken neden iç piyasa ucuza 6 TL altına soğan satsın.

Tüm gıda ürünlerinde aynı sorun var TR nin ürettigi kendine zor yeterken bu kıt gıda kaynaklarını ihraç ediyorki ülkeye döviz gelsin diye ama halk sürünüp fakirleşiyor ve enflasyon oluyor.

Eğer doviz açığımız olmasaydı bugün soğan ihracatına kota konurdu ve iç piyasada fiyatlar düşerdi

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
     Alıntı Originally Posted by tospa Yazıyı Oku
    Böyle bir durumda ülkece direk mezbahanın içine ışınlanırız) Ne bir dolar/euro yatırım ne de sıcak para gelir. Döviz borcu olan tüm firmalar bir ayda batar. Adam piyasadan kaç liradan döviz alacakta borç ödeyecek? Bu durumda kredi muslukları anında kesilir. Adam alamayacağı belli olan borcu vermez. Anında default oluruz ülkecek.
    Böyle bir ihtimale karşı insan kendini güvence altına da alamaz . En azından yurt dışında hesabı olmayan bir ky ise. Fiziki tutmak çare değil bence. Böyle bir krizin getireceği kaos ortamında değil üzerinizde altın taşımak döviz taşımak marketten aldığınız 1 kilo soğanı bile tasiyamazsınız korkudan. 1 dal sigara için adam öldürülen bir ülkede ne bankanın ne kuyumcunun önünden geçilemez diye düşünüyorum.
    Lakin bunlar üç noktalar . Tamam üç nokta dediğimiz kaç noktayı geçtik ama işler buraya gelirse altınları değil de altımıza düşünürüz bence . YTD

Harbiden iflah olmaz bir paranoyağım ben . Bu fikirleri değil ciddiye almak okuman bile zaman kaybı.

4.  Alıntı Originally Posted by ruzgar50 Yazıyı Oku
    Bu ülkede stokculukta buna benzer işlerde var ama asıl sorun doviz ihtiyacı için halkın yiyecegi tarım ürünleri ihraç ediliyor.

Şimdi şöyle düşünelim 1 yıl önce soğan aracısı 1 USD ye mal ihraç ettiğini düşünelim iç piyasa fiyatıda 3,90 TL o günün kuru 3,90 TL

1 ay önce aynı aracı soğanı yine 1,10 USD sattığını varsayarsak 1 kilosu ihracata 6 TL giderken neden iç piyasa ucuza 6 TL altına soğan satsın.

Tüm gıda ürünlerinde aynı sorun var TR nin ürettigi kendine zor yeterken bu kıt gıda kaynaklarını ihraç ediyorki ülkeye döviz gelsin diye ama halk sürünüp fakirleşiyor ve enflasyon oluyor.

Eğer doviz açığımız olmasaydı bugün soğan ihracatına kota konurdu ve iç piyasada fiyatlar düşerdi
    Bunu cetvellen anlattık, pergellen anlattık... Anlamamakta ısrar eden bir guruh var... Hatta anlayamayan...

5.  Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    Ben saglam geydircektim de, bos verin gitsin bu got kilina, ****** etmeye bile degmez!
    Sn. Reha Kaya, Hakem Bey'in yazdıklarına katılmıyorsunuz sanırım...

Duhul
    Jun 2018
    İkamet
    RODOSTO
    Gönderi
    1,556
    a BİST baya bi sağlam görünüyor
    25 şubat 2025 adese 1.99

7. Bana göre dolardaki bu düşüşler suni en fazla seçime kadar baskıla baskıla nereye kadar ondan sonra mokoko...buralar ve altı artık satım değil alım yerleri...nasıl ki 2 günde 5 den 7 ye gittiyse yine gider ortadoğuda olumsuz bir olay ya da abd ile ilişkilerin bir gerilmesi yeter. şubatta s-400 alımı bakalım ne olacak..

Duhul
    Jun 2018
    İkamet
    RODOSTO
    Gönderi
    1,556
    dolarada bir bakalım
    25 şubat 2025 adese 1.99

Sayfa 121/1000 İlkİlk ... 2171111119120121122123131171221621 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları