Bu ülkede stokculukta buna benzer işlerde var ama asıl sorun doviz ihtiyacı için halkın yiyecegi tarım ürünleri ihraç ediliyor.
Şimdi şöyle düşünelim 1 yıl önce soğan aracısı 1 USD ye mal ihraç ettiğini düşünelim iç piyasa fiyatıda 3,90 TL o günün kuru 3,90 TL
1 ay önce aynı aracı soğanı yine 1,10 USD sattığını varsayarsak 1 kilosu ihracata 6 TL giderken neden iç piyasa ucuza 6 TL altına soğan satsın.
Tüm gıda ürünlerinde aynı sorun var TR nin ürettigi kendine zor yeterken bu kıt gıda kaynaklarını ihraç ediyorki ülkeye döviz gelsin diye ama halk sürünüp fakirleşiyor ve enflasyon oluyor.
Eğer doviz açığımız olmasaydı bugün soğan ihracatına kota konurdu ve iç piyasada fiyatlar düşerdi
Böyle bir ihtimale karşı insan kendini güvence altına da alamaz . En azından yurt dışında hesabı olmayan bir ky ise. Fiziki tutmak çare değil bence. Böyle bir krizin getireceği kaos ortamında değil üzerinizde altın taşımak döviz taşımak marketten aldığınız 1 kilo soğanı bile tasiyamazsınız korkudan. 1 dal sigara için adam öldürülen bir ülkede ne bankanın ne kuyumcunun önünden geçilemez diye düşünüyorum.
Lakin bunlar üç noktalar . Tamam üç nokta dediğimiz kaç noktayı geçtik ama işler buraya gelirse altınları değil de altımıza düşünürüz bence . YTD
Harbiden iflah olmaz bir paranoyağım ben . Bu fikirleri değil ciddiye almak okuman bile zaman kaybı.
Bana göre dolardaki bu düşüşler suni en fazla seçime kadar baskıla baskıla nereye kadar ondan sonra mokoko...buralar ve altı artık satım değil alım yerleri...nasıl ki 2 günde 5 den 7 ye gittiyse yine gider ortadoğuda olumsuz bir olay ya da abd ile ilişkilerin bir gerilmesi yeter. şubatta s-400 alımı bakalım ne olacak..
Yer İmleri