Bu arada sanırım banka ekim bilançoları açıklandı. Onları detaylı incelemedim. Fazla umursamadım çünki bankalar her dönem vatandaşı soyacak bir kaç kalem üretiyorlar.
Mevcut sermaye yanındaki hükümetlerle de batmazlar.
Enflasyon veriside açıklandı. Açıklayan kişiyi terfi ettirecek bir veri. Böylede komik derecede rezil bir ülke olduk. Hükümetin istemediği yükseklikte açıklarsan kovulursun. Enflasyonun suçlusu açıklayan kişi.
Devlet bi sürü zam yaptı geçtiğimiz aylarda, hepsi %24 enflasyona göreydi. Özel sektör USD 6,5 e göre tonla zam yaptı, enflasyon karşılığı %40 ı geçer.
Şimdi enflasyon düşük gösterilmeye başlandı, yıl sonu %16 filan çıkar, tüm maaşlı kesimlere %16 zam açıklanır.
Sora hükümet TV ye çıkar, %16 da neymiş, %4 de benden der. Millet ve hırsızlar hurrraaaaa diye alkış tutar... garibana zam %20 de kalır. Ama karşısındaki enflasyon %40 dır. %20 bir yılda fakirleşir.
Artık dahada az et alacaktır, eti az yağlı değil daha yağlı ve kemikli alacaktır, daha az ısınacak daha az arabasına binecek daha ucuz dolayısı ile kalitesiz sağlığa zararlı besin alıp çocuklarına yedirecektir. Artık herkesin kullanabildiği şeylerin bir kısmı sadece zenginlere(Türkiyede çoğunluk HIRSIZLARA) özel olacaktır. eskiden olduğu gibi.
Eskiden kredi kartı sadece sömürgecilere ve onlarla ticaret ve iş yapanlara özeldi. Gençliğimde kredi kartı alabilmek için sahte bordro çıkarmıştım. Kredi kartın varsa yerin ayrıydı.
Sora yahudi garanti bankası herkese kredi kartı dağıttı, baktı herkes borçlarını tıkır tıkır ödüyor. Avrupadan daha ahlaklı çıkmıştık kredi kartı borcu ödemede. Sonrada diğer bankalar takip etti, halkımız hırsız çıkmamıştı.
Şimdi durum değişti çünki 20 öncesi Türkiye ile şimdiki Türkiye aynı değil. 1980 den önceki Türkiye ilede şimdiki Türkiye aynı değil. Git gide yolsuzluk ahlaksızlık cenneti oluyoruz.
Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer İmleri