Son düzenleme : uufuk; 22-12-2018 saat: 11:54. Sebep: sat yerine al yazılması...
Dürüstlük pahalı bir mülktür, ucuz insanlarda bulunmaz. Honore Balssa
abi sanırım derdimi anlatamadım kusura bakma örnek resim aşağıda
bVY97Y.jpg
Arkadaşlar Merhaba.. Sorum Şu olacak: Piyasada var olan formasyonların tamamının listesini bir formüle yazıp; Hissede Hangi formanyonun gerçekleşme olasılığını hesaplayıp Ekran üzerinde gösterecek(Al-Sat) sinyal üretecek bir formül yazılması mümkün müdür? Yada hali hazır da böyle bir formül kullanan var mı?
Selam arkadaşlar , forumda yeniyim fakat piyasada çok yeni değilim , matriks programında kafamdaki şeyleri kodlamaya döküp test etmek istiyorum fakat işin başındayım dediğim gibi ..
İlk aklıma gelen formül ise şöyle ; adx 25 üzerindeyken dı+ dı- arasındaki fark en az 5 ise fiyat 12 periyodluk ema'ya değdiği anda işleme girmek istiyorum. (Trend yönünde)
Daha doğrusu bu şekilde bir sinyal oluşturmak istiyorum , yani bu koşul oluştuğunda bana sistem sinyal versin bende girip girmeyeceğime karar vereyim.. Şöyle bir şey yazdım ama olmadı sanırım. ( Çok yanlış varsa çok vfurmayın ama
Cross(mov(C,12,E)PRİCE) AND ABS(DI+ - DI-)>5 AND ADX(14)>25
herkese selamlar,
bir soru da benden
matriks'te tik grafik üzerinde hacim bilgisini aktif alıştan ve aktif satıştan gerçekleşen ayıracak bir indikatör yazmak istiyorum:
son fiyatı LastValue(C) ile kullanarak elde edebiliyoruz galiba.
C >LastValue(C) ise hacim değerini aktif alış hacmine ekle
C<LastValue(C) ise hacim değerini aktif satış hacmine ekle
bu şekilde yazılırsa doğru sonucu verir mi ve Matriks dilinde nasıl yazarız?
Yer İmleri