Sayfa 1770/7020 İlkİlk ... 77012701670172017601768176917701771177217801820187022702770 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 14,153 - 14,160 arası.

Konu: Sanat Mozaik

1. 2005 yilinda Nobel Edebiyat Odulunu kazanan Ingiliz oyun yazari Harold Pinter’in olum yildonumu (24 Aralik 2008)

“Her sey komik. En sahane ciddiyet bile komik, hatta trajedi bile komik. Galiba benim oyunlarimda yapmaya calistigim da butun yaptiklarimizda, davranislarimizda, konusmalarımizda var olan o tanidik abukluklarin gercekligini yakalamak.”

“Everything is funny; the greatest earnestness is funny; even tragedy is funny. And I think what I try and do in my plays is to get this recognizable reality of the absurdity of what we do and how we behave and how we speak.”

2. Brad (Vince Vaughn) ve Kate (Reese Witherspoon), 24 Aralik 2008 Carsamba gunu Noel tatili icin Fiji'ye gideceklerdi. Ancak tum ucuslarin iptal olmasina neden olan amasiz sis yuzunden San Fransisco havaalaninda mahsur kaldilar.

San Fransisco disina cikamadiklarini tum sehre ve her ikisinin ailelerine yerel TV’den duyurdular. Boylelikle tatili aileleri ile gecireceklerdi. (San Francisco. Zoraki Tatil - Four Christmases - Tutti insieme inevitabilmente filmi)

3. Ingiliz roman yazari Richard (George) Adams'in olum yildonumu (24 Aralik 2016)

"Hayvanlar insanlar gibi davranmaz.Savasmalari gerekirse, savasir; ve oldurmeleri gerekirse oldururler. Ama oturup da zekalarini, diger yaratiklarin hayatlarini mahvetmek ve onlari incitmek icin yollar bulmaya harcamazlar. Sayginlik ve hayvanliklari vardir." Watership Tepesi

“Animals don't behave like men, if they have to fight, they fight; and if they have to kill they kill. But they don't sit down and set their wits to work to devise ways of spoiling other creatures' lives and hurting them. They have dignity and animality.”

4. BBC America'nin sevilen dizisi Killing Eve’in 2. sezonundan ilk goruntuler geldi.

5. Darkstar Pictures, Alexander Dreymon, Lesley-Ann Brandt, Erik LaRay Harvey, Cedric Young, Wayne David Parker, Jacqueline Williams, Javon Anderson ve Jerilynd Bartys'in rol aldigi suc-romantik drama Heartlock'in fragmanini yayinladi.

6. Ingiliz fizikci, matematikci, astronom, mucit, filozof, ilahiyatci Isaac Newton'in 375.dogum yildonumu (25 Aralik 1642)

"Dunyaya nasil gorundugumu bilmiyorum ama ben kendimi henuz kesfedilmemiş gerceklerle dolu bir okyanusun kiyisinda oynayan duzgun bir cakil tasi ya da guzel bir deniz kabugu buldugunda sevinen bir cocuk gibi goruyorum."

7. Edo donemi Japon sair ve ressam Yosa Buson'un olum yildonumu (25 Aralik 1784)

Ay batiya uzanirken
    doguya kayiyor
    golgesi ciceklerin

As the moon's light moves across to the west
    the flower's shadow
    to the east is treading!

Birden bir urperme
    Odamda olmus karimin
    Ayagima takilan taragi

The piercing chill I feel:
    my dead wife's comb, in our bedroom,
    under my heel

8. Dunyanin en guzel kadini (La donna più bella del mondo - World's most Beautiful Woman) Italyan soprano ve aktris (Natalina Cavalieri) Lina Cavalieri'nin dogum yildonumu (25 Aralik 1874)

"Ucuncu Napoleone caddesindeki, bir oda ve bir mutfaktan olusan kucucuk kulubemizin cevresindeki her yer kalabalik ve yoksulluktan kiriliyordu. Kalbim SIKISIYORDU yoksulluktan, ama durduramadigim bir şekilde sarki soylerdim ben. Sanki sarki soylemek yoksullugumu azaltiyordu. Cocuklugumdan beri kendimi tiyatroya adamak istedim hep."

"Nella nuova stamberga che ci alloggiava, in Via Napoleone III (una camera e una cucina) tutto intorno a me era squallore. Io lo sentivo , mi si stringeva il cuore , ma per uno strano contrasto sempre presente in ogni i istante della mia vita, cantavo. Il caso volle che mi dedicassi al teatro."

Sayfa 1770/7020 İlkİlk ... 77012701670172017601768176917701771177217801820187022702770 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •