Sayfa 75/808 İlkİlk ... 2565737475767785125175575 ... SonSon
Arama sonucu : 6459 madde; 593 - 600 arası.

Konu: BUCIM - Bursa Çimento

1.  Alıntı Originally Posted by beşiktAŞK Yazıyı Oku
    Ah be Maradona sen bile böyle ayak hareketi yapamazdın adamlar tepsiyle malı veriyorlar onuda 5 ay muhletle veriyorlar bizimkiler nazlı gelin edasıyla olağanüstü genel kurula gideceklerini ama 17 Ağustos ta olacağını ve ozaman rodanın alımını konusacaklarını açıklıyorlar vay anasını be adamlarda peygamber sabrı var yada bizim su fransız genel mudur birilerine bir satış yapacak ama bucimi mi yoksa cemtası mı ? onun ne olacağına dair pazarlıklar sürüyor tahminimce
    Merhabalar beşiktaşk,

Bucim in kılçıksız satılabilmesi için bütün bu işlemler.

Önce roda bucime satılır. Sonra cemtaş bildiğim kadarı ile Avusturyalılara satılır ( başka olabilir aklıma gelmedi şimdi )
    Sonra bucim Fransızlara hayırlı olur.

Nadda kardeş 2 yıl önce şirkete alt sıfatla işe geldi, son 1 senedir müdür. Muhasebe kadrosu ve kritik yerlerde de Fransızlar var. Cemtaş da aynı şekilde.

Böle olunca bence bir şirketi satın almak yavaş yavaş max 3 sene incelemek yeterli olur gibi geliyor. Büyük ihtimalle bu önümüzdeki 1 sene içinde bu iş biter gibi.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

2.  Alıntı Originally Posted by omer Yazıyı Oku
    Merhabalar beşiktaşk,

Bucim in kılçıksız satılabilmesi için bütün bu işlemler.

Önce roda bucime satılır. Sonra cemtaş bildiğim kadarı ile Avusturyalılara satılır ( başka olabilir aklıma gelmedi şimdi )
    Sonra bucim Fransızlara hayırlı olur.

Nadda kardeş 2 yıl önce şirkete alt sıfatla işe geldi, son 1 senedir müdür. Muhasebe kadrosu ve kritik yerlerde de Fransızlar var. Cemtaş da aynı şekilde.

Böle olunca bence bir şirketi satın almak yavaş yavaş max 3 sene incelemek yeterli olur gibi geliyor. Büyük ihtimalle bu önümüzdeki 1 sene içinde bu iş biter gibi.

Olasi satis fiyati hakkinda ongorunuz varmi, su an 578.000.000 TL piyasa degerinden islem goruyor,BOLUC ile karsilatirdim o 875.000.000 TL den islem goruyor, ancak uretim kapasitesi Bucimin yaklasik iki kati, ote yandan Bucimin Roda ve Cemts ortakligi pozitif deger katiyor, mesela olasi hisse satisi 10+ hisse basi fiyat olabilir mi?

3. Şöyle diyelim tam aklımda değil ama rodanın yanındaki limanı (rodadan büyük kabul) rodanın ekspertiz değerinden kat be kat fazlaya sattılar bu bakımdan bu devir fiyatı bedava ustune ced den gelecek kapasite artışı fiyatı zaten minimum 10+ yapar oda minimum yahu 150 milyon dolara cimento fabrikasının yenisini değil yarısını kuramazsın birrrr hazır pazar bulamazsın ikiiii ustune birde liman hayallll olmadı bide hazır musterili borçsuz harçsız otomotiv yan sanayi şirketi yahu yok arkadaş nerden hesap edersen et ced den kapasite artısı okeylenmiş şirketin ilk kalemde yatırım yapmadan 15 18 olması yatırımı tamamlaması halinde ......onu yazmayayım olması gerekir. Yahu bu şirket 11 sene önce 4.5 dolardı yahu bu kadar deli baskı olmaZ allah hayra çıkarsın

4.  Alıntı Originally Posted by MURSEL Yazıyı Oku
    Olasi satis fiyati hakkinda ongorunuz varmi, su an 578.000.000 TL piyasa degerinden islem goruyor,BOLUC ile karsilatirdim o 875.000.000 TL den islem goruyor, ancak uretim kapasitesi Bucimin yaklasik iki kati, ote yandan Bucimin Roda ve Cemts ortakligi pozitif deger katiyor, mesela olasi hisse satisi 10+ hisse basi fiyat olabilir mi?
    Satış fiyatı hakkında bir şey söyleyemem. Seneler önce bile sadece eski fabrikayla bile şirketi değeri yanları hariç 1 milyar denildi yönetim tarafından .
    Beşiktaşkın her dediği doğru.
    Satış olmadan ced açıklanınca aynen benimde hedefim 18 dir.
    Sonrası asıl hedef şirketin reel değeridir o da bunun iki katı yapar.
    Ama bu da olur yada olmaz, kahin değilim ama 2+2=4 olursa geçerli bunlar.
    Bucim de her zaman 2+2=4 olmuyor)))

O yüzden hikaye gibi dinlemek lazım kuşağa hoş gelen
    Kimisi de der ki Tarman ne zaman yükseltmiş hisseyi de şimdi yükseltsin. O da bir mantık ama artık saklayacak yer kalmadı elinden avucundan taşar bu mal.

5. Cedle ilgili devam eden dava sureci varmis, sanirim bunun sonuclanmasi bekleniyor,yurutmeyi durdurmaydi, karardi,itirazdi derken,bir muddet surer bu is, bende yeni biriktirmeye baslamistim, o zaman biriktirmeye devam

6. 06/5/2015 Tarihli eski bir haberder alıntıdır;

BURSA - Bursa Çimento Genel Müdürü Mürsel Öztürk, 120 milyon doları bulacak yatırım harcaması ile kapasitelerini iki katına çıkaracaklarını açıkladı. Bugün klinker üretiminde 1,4 milyon ton, çimento öğütme kapasitesi ise 2,85 milyon ton olan Bursa Çimento’da yatırım sonrasında kapasite 2 milyon ton/ yıl klinker, 2 milyon 850 bin ton/yıl da çimento üretim rakamına ulaşılacak. Kuracakları 6 bin ton/gün kapasiteli klinker üretim hattını 2017 yılında devreye almayı planladıklarını da ifade eden Öztürk, mevcut tesislerde de revizyona gideceklerini de anlattı. Bursa Çimento’nun 2014 yılı çimento toplam satışı 1,45 milyon ton olurken, 98 bin tonluk ihracat yapıldı.

Bursa Çimento Genel Müdürü Mürsel Öztürk, şirketin yatırımları hakkında bilgi verirken aynı zamanda Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi kimliğiyle de sektörü değerlendirdi.

Mürsel Öztürk, Bursa’nın gelişmesi, altyapı yatırımlarının artması ve kentsel dönüşüm planlamaları kapsamında oluşacak çimento ihtiyacını karşılamak için yatırıma yöneldiklerini söyledi. Önceki yıl aldıkları yatırım kararıyla kapasitelerini iki katına çıkaracaklarını belirten Bursa Çimento Genel Müdürü Mürsel Öztürk, 2 milyon ton/ yıl klinker, 2 milyon 850 bin ton/yıl da çimento üretim rakamına ulaşmalarını sağlayacak yatırımın 120 milyon doları bulacağını bildirdi. Kuracakları 6 bin ton/gün kapasiteli klinker üretim hattını 2017 yılında devreye almayı planladıklarını ifade eden Öztürk, mevcut tesislerde de revizyona gideceklerini, bu süreçte Bursa ve çevresinin çimento ihtiyacının kurulacak olan yeni tesisten karşılanacağını anlattı.

Beyanatta çelişki var, yapılacak yatırımla kapasitenin iki katına çıkarılacağı söyleniyor, devamında da 1.4 milyon ton kilinker, 2 milyon tona çıkacak, çimento üretimi de 2.85 milyon tona çıkacak deniyor, zaten çimento üretim kapasitesi bu seviyede, anlaşılan sadece klinker üretiminde 1.4 milyon tondan 2.00 milyon tona çıkacak kapasite, yani takriben %50 oranında klinker üretim kapasitesi artacak, bunu neden yazıyorum, çünkü sadece klinker kapasitesini %50 artırmak için 120 milyon $ para harcıyorsan, bu durumda halihazırdaki çimento fabrikasının degeri asgari 300 milyon $ dır, yani takribi 1.100.000.000 bin TL. bu da hisse başı 10.50 gibi bir değere denk geliyor, buna Roda dahil değil, Çemtaş dahil değil,yapılacak yeni yatırım dahil değil, yanlışmı düşünüyorum.

7. Bursa Çimento (BUCİM Haberin etkisi: Olumlu) bizim menkul değerler

Şirket, bağlı ortaklıklarından Çemtaş Çelik Makine Sanayi ve
    Ticaret A.Ş.'nin 21.03.2017 tarihinde yapılan Genel Kurul
    Toplantısında oy birliği ile kararlaştırılan Roda Liman Depolama ve
    Lojistik İşletmeleri A.Ş. hisselerinin satış teklifi doğrultusunda
    Çemtaş'ın sahibi bulunduğu Roda Liman Depolama ve Lojistik İşletmeleri
    A.Ş. iştirak hisselerinin 83.080.000 (USD) x %22,5 = 18.693.000 (USD)
    ABD doları üzerinden, dört eşit taksitte, ilk taksiti peşin, kalan üç
    taksiti altı ayda bir ve bakiye kalan tutara adat hesabı üzerinden
    ödeme günündeki TCMB tarafından uygulanan dolar faizi işletilmesi
    suretiyle Şirketçe satın alınması hususunu Genel Kurul'un onayına
    taşıyor.

.

2047 yılının flaş hissesi olabilir mi ?
    Yazdıklarım, paylaştıklarım yatırım tavsiyesi değildir, herkes kendi kararını verir. Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır. "Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-

Sayfa 75/808 İlkİlk ... 2565737475767785125175575 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •