Aralık sonunda 600-700 milyon dolar short pozisyon kapanmıştı. Ocak Şubat Nisan kontratları için toplam 400-500 milyon doları buldu sanırım yeni açtığı short kontratlar. Twitter'da Youtube'da aracı kurum dağılımlarını her gün paylaşan hesaplar var ben de oralardan takip ediyorum. Ancak bu pozisyonlar doların düşeceği veya nereye düşeceği anlamına gelmiyor tabi. Fazla abartılıyor bu konu diye düşünüyorum.
Dolar 5.50-5.70 tekrar görür mü görmez mi bilmem ama her yükselişte bu çıkış trendi elimizde tutalım dedikçe aynı yere geri dönüyoruz. Ben kendimce seçime kadar 5.15 dip 6.50 tepe gibi bir aralık kabulü yaptım. Piyasa bu, günden güne değişir elbet, ama şimdilik bu banttaki hareketlerde biraz taşımak biraz al sat yapmak niyetindeyim.
FED de gitgide gevşeme eğilimine giriyor gibi, %50 Dolar %50 Altın sepetimde biraz daha altına ağırlık veresim var. ABD borsaları toparlanmak için FED'in duruş değiştirmesini istiyor illa. FED gevşerse DXY düşse bile bizim ekonominin şahlanacak hali olmadığından hadi TL'ye dönelim diyemiyorum. Dolardan ümidi kesmeye başlasam bile bahsimi TL'ye değil altına koymayı tercih ederim diye düşünüyorum.
Biraz daha temel teknik analiz sebep sonuç ilişkisi 2003-2013-2018 ne zaman hangisine ne olduğunda hangisi nasıl etkilendi çalışmak kafa yormak gerek.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri