Sayfa 86/415 İlkİlk ... 3676848586878896136186 ... SonSon
Arama sonucu : 3319 madde; 681 - 688 arası.

Konu: ALKA - Alkim Kağıt

1. YIL.......................1.ÇEY...........2.ÇEY... ....3.ÇEY............4.ÇEY..........TOPLAM

2018 ciro............68,8 mil.........83,7 mil......104,8 mil.....95,6 mil........353 milyon

2018 net kar.........5,4 mil...........13,4 mil......25,2 mil......3,4 mil........47,3 milyon

evet arkadaşlar geçmişte muhakak bu hissenin mudavinleri vaktinde bilançoları incelemişlerdir ve gerekli yorumu yapmışlardır...ama ben de kendimce bir kaç yorum eklemek istiyorum...

2018 yılında son çeyrekte 95,6 milyonluk ciro yapılmasına rağmen yılın en düşük karı olan 3,4 milyonluk bir kar yapıldığı görülüyor...bunun nedeni biraz önce size göstereceğim uluslararası kağıt fiyatlarındadır...ekim 2018 yılında dönem başında 50 birim dolar olan fiyatlar dönem sonlarında 37,5 brimlere kadar inmiş ve dönem sonunu 40 dolar ile kapatmıştır...yani neredeyse %20 lik düşüş olmuştur...buda cironun üçüncü çeyreklerdeki 104,8 milyondan 95,6 milyonlara düşmesine neden olmuştur...ayrıca stoktaki 60 milyon değerindeki hammadde ve yarı mamullerin değer kayıp etmesine neden olmuştur..

tüm bu olumsuz etkilerden dolayı 2018 yılı üçüncü çeyreklerdeki yapılan 25,2 milyonluk karlar eriyerek 3,4 milyona gerilemiştir..tabi bu gerilemede dönem başında bulunan yaklaşık 39 milyonluk döviz varlığından %12 zarar edilerek 4,5 milyon tl ye yakın bir de zarar oluşmuştur...işte bu yüzden de kar sadece 3,4 milyona gerilemiştir...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

2. şimdi sıkı durun ulusarası kağıt fiyatları dönem başında 40 dolar brim iken şu sıralarda 46,34 dolar brimdedir...yani ortada %16 lık bir yükseliş söz konusudur...evet sıkı durmaya devam edin alka 2019 yılı ilk çeyreğe tam 65 milyonluk stok ile girmiş...yani düşük fiyatlardan stoklarını fuullemiş....haliyle çıkan fiyatlardan stoklardan kar yazacaktır...

şu an itibari ile 65 milyonluk stok *%16 =10,4 milyon tl bir değerlenme var...ayrıca faaliyetlerinden de yapacağı kar da var ayrıca dolar varlığı olan 32 milyon tl de yavaş yavaş doların çıkması ile değerleniyor...tüm bu faktörler bir araya geldiğinde çok güzel 2019 yılı ilk çeyrek karı bizi bekliyor görünüyor...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

3. 2019 yılı ilk çeyrek kar tahminleri çok iyimser olacak görünüyor...

4. 2017 yılı ciro 235 milyon iken 2018 yılında 353 milyon olmuş...%50 lik bir artış söz konusudur...2017 yılı net kar 27,3 milyon iken 2018 yılında ise 47,3 milyon olmuştur...burada da %73 artış olmuş....bu rakamlar 2016 yılına göre çok çok artmış olmalı..2017 yılında dahi 2016 yılı verilerini satın alırken fiyat 4,17 civarında idi ,o vakit alkayı 6,30 civarlarında satmıştım..

aradan üç yıl geçmiş alka koca oğlan olmuş ama fiyatı hala üç yıl önceki fiyatta...bir keko olarak bu fiyatları kaçırmam mümkün değildir...:kahkah:
    Son düzenleme : keko; 05-03-2019 saat: 21:10.

5. alkada uluslararası kağıt fiyatları çok önemli...hammadde ve yarı mamul stok miktarı da çok önemli...ayrıca elinde bulundurduğu dolar varlığı da önemlidir..tabi gittikçe artan ciro ve karlar da çok önemlidir..

2015 yılında ihracatın cirodaki payı %5 lerde iken sonraki yıllarda bu miktar %10 seviyelerine çıkmıştır..son iki üç yıldır da bu seviyelerdedir..zaten kağıt üretimimiz bize yetmemektedir bu yüzden de ihtiyacımızın büyük çoğunluğunu yurtdışından temin ediyoruz...

alkanın döviz varlığı halihazırda 32 milyon tl civarındadır...dövizin olası çıkışı hem dövizden hem de kağıt fiyatlarından alkaya kar yazar..

6. stoklar ve stokların hammadde fiyatları karı olumlu veya olumsuz etkilemektedir..geçmişte erbosta bir bilançodan önce şirketin ucuzdan hammaddeyi stokladığını görmüştüm sonrasında çok iyi bilançonun geleceğini tahmin edererk 32,00 dan 45,00 leri görmüş ve 43,00 civarlarına inmiş bir erbosu fuul olarak almıştım..bir kaç gün sonra gelen bilanço mükemmel gelince sadece bir ay içinde 65 civarlarından satmıştım....o vakit neredeyse %50 kar elde etmiştim...evet arkadaşlar stokların bilançolara etkisi büyüktür..

şu anda da alkada bu durum göze çarpıyor...alka fiyat 37,5-40,00 brim fiyatlarından tam 65 milyonluk bir stok yapmıştır..ve bu stok şu an itibari ile tam %16 değerlenmiştir..bu değerlenme ilk etapta 10,5 milyon ekstra bir kar yazmasına neden olacaktır..tabi şu anki fiyatlara göre söylüyorum....eğer fiyatlar önceki yıllardaki gibi 54 birime çıkarsa bu kar da artar..yok gevşerse o vakit normal olarak da bu miktar azalacaktır...

7.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    arkadaşlar herkese selamlar...bu gün tekrardan alka ile birlikte olduk...geçmişte birbirimizi az çok tanıyoruz...geçmişte alkadan güzel kazançlar elde etmiştim...bu aralar alka çok gariban kaldı...tekrardan almayı uygun gördüm...4,21 maliyet ile fuul hissedeyim...

geçmişteki hikayesi devam ediyor..karlılığı iyidir..temetü miktarını da artırdığı yazılıyor topikte...buda sevindiricidir..
    Hoşgeldin keko. Her zaman ki gibi yine şenlendirmişsin ortalığı. Ayağın uğurlu gelir umarım.

SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8. Sayın keko hoşgeldiniz iyi ki geldiniz mayıs 15 e kadar hedefiniz var mıdır varsa nedir tesekurler

Sayfa 86/415 İlkİlk ... 3676848586878896136186 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •