Originally Posted by
matador38
1- kesinlikle spot grafiğe göre kod yazılmalı ama emir vadeliye yollanmalı
böylece sadece spotun açık olduğu saatlerde emir yollayacaktır. zaten diğer dakikalarda vadeli sığlaşıyor.
2- hangi periyot faydalı bilmiyorum ama ben günlük periyotta anlık işlem yaptırıyorum. kapanış beklemeyen yani.
viop30 da güvendiğim bir sistemi seçip vadelilerde 5-6 ay test yaptım. hangi hisselerde daha verimli bunu belirleyip o hisselere kademeli giriyorım. getirilerini fiyatına göre yüzdesel hesaplıyorum. yani viop30 da 6500 puan %5, aynı oran fiyatı 15 tl olan bir hisse için 0.75 puan.
viop30 da son 3 yılki canlı işlem istatistiğimde 24bin olan maxdd varsa bu %20 demek. 15 tl olan hisse içinde yaklaşık 3 puan maxdd olacağını varsayıyorum. ama her ihtimale karşı fiyatın %30 u maxdd kabul ediyorum. canlı bar işlem yaptığımdan geçmiş test mümkün değil. bende yaklaşık böyle bir yöntemle ŞİMDİLİK risk ayarlıyorum. ilerde veri biriktikçe dahada netleşir.
3- 14.00 dan 1 lot thyao alırsan 14.20 den satarsan 20 Tl kazanırsın. bu işlem için 240tl civarı teminat bulundurur ve 0.28krş komisyon ödersin
4- kademeler 25 tl ye kadar 0.01 ilerliyor diye biliyorum. 5tl nin altındaki hisselerde 1 kademe oynaklığı daha fazla olduğundan ya sistem yüzdelerini ona göre ayarlıycan yada kullanmıycan. ben krdmr ve ekgyo bu yüzden robot çalıştırmıyorum.
5- sn şef. benim bildiğim 2 ayrı robot gerek ama yazışım bilgim zayıf biraz
şu hesaplama konusunu daha iyi anlayalım.
1 lotu ortalama 1000 TL den baz allalım endeks 100,000 için.
10 lotla 6500 puan kazanırsam 6500 TL kazanıyorum buda %65 olarak hesaba yansır. endeks %6,5 gitmiştir.
sermayenın 3 de birine göre hesaplayalım.
30,000 TL param var ve 10 lot alırsam (%6,5) 6500 puanda 6500 TL kar ederim. buda %21 e denk gelır.
Şimdi aynı hesabı THYAO da yapalım.
1 lot 240 TL diyorsak
42 lot THYAO alalım 14,00 dan 1,55 TL farkla satmam lazım yani 15,55 TL den satarsam 6500 TL kar ediyorum doğru mu ?
buda THYAO nun %11 yukarı gitmesine tekabul eder.
sermayenın 3 te biriyle hesaplayalım
30,000 TL param var ve 42 lot alırsam (%11) 1,55 TL farkla 6500 TL kar ederim. buda %21 e denk gelir.
Hesaplamamda hata yoksa.
SONUÇ olarak.
VİOP ENDEKS vs VİOP HİSSE olarak bakarsak.
10,000 TL üzerinden hesalayalım
ENDEKS %6,5 gittiğinde karın %65
THYAO %11 gittiğinde karım %65 oluyor.
Endeks %6,5 giderken THYAO muhtemelen %8 9 gider. Buna bende hem fikirim endeks daha ağır hareket eder aynı durum tersi içinde bence geçerli endeks %3 giderken thyao hiç gitmeyedebiliyor. neyse bunun onemı yok.
Endeks %6,5 giderken endekste elde edecegım kara THYAO nun yetişmesi için %11 hareket etmesi lazım. %11 hareket ediyor olsa dahi karlar eşit çıkıyor.
Hesaplamamda hata yoksa bu durum iki tarafıda eşit yapar bir taraf avantajlı bır taraf avantajsız görünmüyor.
Lot fiyatını mı yanlış söyledin acaba.
Hareket fazla olması sistemlerin işine yarayacaktır. Bu konuda hem fikirim. Fakat kazanç aynı değil. Sanki hisselerin hareketlilik avantajını kaldıraç düşürerek yok etmişler gibi görünüyor. endeks %6,5 giderken kazandıgım parayı thyao %6,5 gittiğindede kazanacagım sanıyordum.
Şimdi mesajını tekrar okudum da dediğin gibi 3 hisse ve bunların hepsi belirli harketler yaptı endeks aynı süre zarfında hareket yapamadı ağırlıga göre mantıklıda muhtemelen hısselerden daha az yapacaktır. Burada bir avantaja sahipsin. Fakat avantajı yok endeks endeksın o az hareketi aslında hissenin %3 üne bedel getiri saglıyor.
endekste %1 kazanırken 1000 TL kazanıyor hisseler %3 %1 %2
şeklinde hareket edip kar etsende 1000 TL kar ediyormuşsun gibi bir hesap çıktı.
Benim ayrı olarka birde ek düşüncem şu sadece endeksın gidip diğer hisselerin gitmediği zamanlar da olabiliyor. mesela THYAO EREGLİ yerinden kıpırdamıyor BANKALAR endeksı %5 cıkarıyor. BU durumda paranı 3 e bolduysen paranın 3 te 1 ile garandan kar edeceksın sadece onun karıda endeks kadar olacak. 3/1 ını kullandıgın ıcın endeksı geçemeyeceksın. Ha başka bir yerde aradakı farkı kapatacaksın ama bir avantaj ve dezavantaj pek söz konusu degıl gibi.
sende yine fikirlerini söyle hesaplamalarını yaz istersen ortak bır nokta bulmaya calısalım.
Son düzenleme : erhanacikgoz1; 10-03-2019 saat: 19:14.
Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer İmleri