Sayfa 124/853 İlkİlk ... 2474114122123124125126134174224624 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 985 - 992 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bu aralar ABD li boeing firmasının max ları düşüyor. Dünya bu uçakları yasakladı.

Yıl 1987.
    boeing firması zararda. Uçak satmaya çalışıyor dünyada kimse almıyor.

Bizim başbakan meşhur, her yıl kabrinde yad edilen turgut özal.

özal ailesi o aralar yüzde 10 cu olarak biliniyorlar. Devlet bankalarının verdiği büyük kredilerden %10 komisyon aldıkları söyleniyor.

yüzmilyonlarca lira para. Bizim savcılar hakimler hemen ayaklanıyor ve taksimde fırından simit çalan çocuk yakalanıp 8 yıl hapse mahkum ediliyor. Savcılarımız hakimlerimiz ülkeyi kurtardıkları için vicdanları rahat.

Derken zararda olan boeing firmasına umut kapısı doğuyor. turgut özal denen başbakan, THY ye baskı yapmaya başlıyor. İllede 10 tane boeing uçağı alacaksınız diye.

THY yönetimi "ihtiyacımız yok" diyor.
    turgut özal "hayır alacaksınız."
    THY yönetimi "almak istesekte, boing uçağının özellikleri bizim kriterlerimizi karşılamıyor" diyor.
    turgut özal "hayır alacaksınız"
    THY "almam" (O dönem o kadar bozulmamışız demekki. Hala vicdanı olan, ahlakı olan, hırsız olmayan devlet yöneticileri varmış.)

Derken emir çıkıyor, THY yönetimi değiştiriliyor. yerine yeni yönetim geliyor.

Yeni yönetim 10 tane uçak alıyor ve boeing zarardan kurtuluyor. Aracılar %10 komisyon alıyor.

Sonra çiller denen başbakan 22 boeing alıyor.
    sonra erbakan denen başbakan 55 tane alıp dinCİ nin hiç birşeyde ölçüsü olmadığını gösteriyor.
    turgut yılmaz tüy dikiyor, mavi akım anlaşması yapıyor... derken ip kopuyor. Yeni nesiller, tayyip'ler, muammer güler ler, zafer çağlayanlar, bu soygunları göre göre yetişiyorlar.

HIRSIZLIK NORMAL, DÜRÜSTLÜK APTALLIK OLUYOR.

Yeni nesillere, doğruluğun, çalışkanlığın önemini anlatamazsın. Seninle dalga geçer. "Salakmısın sen. TV de adada kızlarla aylarca kalıyorsun, herkese küfür ediyorsun, arkasını oyuyorsun kumpaslar kuruyorsun, her türlü yavsaklığı yapıyorsun, üstüne 500bin veriyorlar. Yetmiyor bi 500 daha veriyorlar. sora TV de yorumcu olarak maaşa bağlıyorlar millete akıl veriyorsun. Diğer programda 3 basit soru cevapla 5bin al, diğerinde yemek yap, diğerlerine adice 0 puan ver, onları kötüle arkalarından konuş, gerekirse saldır kap 10 bini. Youtub da gıçını göster, memeleri salla, bi kaç ruj sür kap milyonları. Ne kadar adileşirsen o kadar kazanırsın."

Bu arada savcılarımız hakimlerimiz simitçi çocukları kovalıyorlar.

Bu yazının aydınlık versiyonu aydınlık gazetesinde. isteyen o versiyonu okusun.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

2. Faiz borsa ilişkisine yönelik güzel bir makale.

https://www.borsadankazanmak.com/bor...%BCndem-1.html

3. maxlardan 5.000 sipariş alındığından bahsediliyor.

boeing gibi dev bir firmayı bile batırabilir bu iş.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Talan son hız.

Hükümetim başı her konuşmaya başladığında. Fakir ülkelere her yıl 8milyar dolar, suriyelilere toplamda 35 milyar dolar diye konuşmaya başlıyor.

Ülke içinde ise, belediyelerin borcu 3 milyar doları geçmiş. Belediye başkanları ya talan yapıyor, yada bi daha seçilmek için, hesapsız kitapsız harcıyor.
    Harcamalar bizim vergilere yansıyor.

Her doğan çocuk, yap işlet devret projeleri yüzünden 5 bin dolar borçla doğuyor. Aslında daha fazla çünki hırsızların ve siyasetçilerin çocuklarıda bu rakama dahil. Onların çocuklarının yüküde bizim sırtımıza biniyor ve binecek.
    Harcamalar bizim vergilere yansıyor.

Futbol kulüpler, yöneticileri krallık yaşıyor, futbolcuları her yıl milyonlarca dolar alıyor. Hepsi hepsi bi kaç yüzbin fanatik, beyin masturbasyonu yapsın diye. Gençken bende dahildim buna.
    Şimdi FB baganı yahudi ali koç, aziz yıldırım gibi, taraftarlarından para isteyecekmiş. NEDEN. futbolculara birer ferrari vermeye devam edebilmek için. Futbolcu yabancı, ferrari ithal.
    Hepsi bizim vergilere maaşlara yansıyor.

Maymunlar dünyasında talan son hız.
    Diğer yanda 1 tane bebek maması çalan adam yakalanıp polise teslim edilmiş. Ülke kurtuldu.

Yaw ben yavaş yavaş, sömürgecilerin has adamı yılmaz özdil kadar edebi yazmaya başladım. Çelişkileri yazıp en sondada beyin loblarına geçirdim.

yılmaz'ın amatör hali.

Hemen Atatürk kitabı hazırlamaya başlayayım, bi 10 milyon da Atatürkü bilenlere Atatürk satarak ben cebe indireyim. Kuran pazarlama kısmı çok dolu, bu taraf tenha.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bilime dalayım diyorum, son haftalarda bulduğum şeylere inanamazsınız.
    İnanamayacağınız içinde yazmıyorum.
    Evrenin işleyişi hakkında bilmediğim çok çok az şey vardı. Onlarıda buldum.

Hakkat diyorum, sallamıyorum. Bu konuda aşırı bilgiliyim.

Bu Forum, borsa değilde felsefe yada nesnel bilim dallarından biri olsa, yazacağım, yazdıklarımıda 100 kişide bi kaç kişi belki anlar.

Zaten son zamanlarda fizik çok gelişti.
    Hindistan ve ortadoğu ruhani adamlarınında(din adamlarından bahsetmiyorum, oranın keçilerinden bahsediyorum) bilgileri internet sayesinde hızlı yayılıyor.

Fizik adamları ve doğu keçilerinin bilgileri birbirini tamamlıyor. Çok hızlı ilerliyor. Bilinmeyen çok az şey kaldı. Ortalık kuantum felsefesi soytarıları ile doldu.

Benim gibilerin bilgi diye sunduklarını, batılı açgözlü maymunlar hemen paraya çeviriyor. Türkiyenin umut arayanlarını, yılmaz özdil in Atatürkü kullanarak paraya çevirmesi gibi. Yada elinde kuran la dolaşanların paraya çevirmesi gibi.

Benim yazdıklarımıda biri alacak paraya çevirecek. özünden çok kopacağı içinde kimseye faydası olmayacak...

Yaaa, işte böyle...
    Son düzenleme : alicemal; 17-03-2019 saat: 11:34.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    İlk bahar havasımıdır nedir, hiç heves yok son haftalarda. Bi geçen gün gaz geldi bi kaç yazı yazdım. bayağıda iyi yazdım kendimde şaşırdım.
    Şimdi yine bezgin bekir havasındayım.

sözcü nün ekonomi yazarı "Murat Muratoğlu", yazılarında edebi açıdan ustalaşmaya başladı. Daha iyi anlatıyor, acemiliği nerdeyse attı.

Ege Cansen abimiz hala aynı. Sürüye girmeyen tek koyun. Yarı keçi denebilirmi bilmiyorum. Tek taraflı, sadece patronların tarafından görüp yazmasa, keçi diyeceğim, ama maalesef çalışan kesimin insan olduğundan haberi yok.
    Onları, partonların cebini doldurması gereken makineler olarak görüyor. O sebeple de tam aydın diyemiyorum, sürüye girmeyip gerçekleri korkmadan yazdığı için yarım yamalak aydın diyebiliyorum. Özelliği sürüyü dışarıdan görebilmesinde.

Murat Muratoğlu, güzel yazmış. Koalisyon zamanında işçsizlik %6.5 di, şimdi %13.5 diyor.
    Koalisyon hükümetini sömürgecilere hizmet eden yahudi aydın doğan ın, yahudi dinç bilgin in gazeteleri batırmıştı. Saldırıp koalisyonu hükümetten atmışlardı. Bildiğim tek namuslu siyasetçi Necdet Sezeri de öyle saldırıp attılar.

Murat Muratoğlu da, o sömürgecilere hizmet ediyor ve farkında değil. Farkında olmadığı başka şeyse, akp yi o sömürge düzeninin yarattığıydı... 10 yıllardır ufak ufak soyulan ve merkezlerden dışlanan kalabalıklar, çareyi bu dinCİlerde buldular. İyi eğitim vermeyip cahil ve fakir bırakmışsın. Adam cahilliğinden akp gibi partilere sarılmış, sonrada onları makarnacı diye aşağıla.

Lan senin eserin onlar... aşağıladığın kendinsin. (Murat Muratoğlu yu kast etmiyorum, yahudi sömürü düzeni elemanlarının tamamını kast ediyorum. Murat Muratoğlu da içinde ama %90 ı gibi farkında değil.)

Kafasının yeterince çalışmadığıda "Kötülüklerin anası işsizlik" demesinden anlaşılıyor. İnsanlar neden işsiz. Hırsız devlet yüzünden. Devlette Herkes kendi cebini doldurma derdinde olunca, hiç bir iş yürümüyor, devlet aşağı gidiyor insanlarda işsiz kalıyor. Kötülüklerin anası hırsız siyasetçiler. O sebeple geçenki siyasetçiye ağır tepki gösterdim. Oda kendinin neyin içinde olduğunun farkında değil muhtemelen.

Tabi neden devlet hırsız.? Onunda temeli içimizdeki yahudilere dayanıyor. Öyle bir sistem istiyorlar. O sistemde ülkeyi bölüp yönetebiliyorlar. Adamların sistemi bu. Ülkenin köklü tüm şirketlerine bakarsanız, açık ve gizli yahudilerin elinde.

Yaw. bilineni tekrarladım, yorgunum bezginim, portfoyum için ekonomi okumam lazım ama okuyunca gördüklerimde bunlar. Başka şey göremiyorum, lanet olsun.

her neyse artık.
    Son düzenleme : alicemal; 17-03-2019 saat: 11:36.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Ege Cansen abim ise benim uzmanlık alanıma girmiş.
    Zekâ, akıl, bilgisayarlardaki yapay zekâ.

Kendi bulduklarım ve gördüklerime bakınca, Ege Cansen in anlattıklarından TEMELDE farklı. benzer ama farklı.

Akıl ve zekâ nın 2 ayrı şey olduğunu yazmış. Aynen.
    Aklın doğruyla yanlışı ayırma, zekâ nın ise sorun çözme yataneği olduğunu YAKLAŞIK yazmış. Aynen.
    Aklın sonradan kazanıldığını, zekânın doğuştan geldiğini yazmış. Burada taban tabana zıttız. En önemli konuda bu halbuki.

Tabi onun uzmanlık alanı değil bu konular ama benim uzmanlık alanım. hatta benim değil benim binlerce yıllık soy ağacımın uzmanlık alanı. Tüm peygamber dedikleriniz benim soyumdan gelmiştir. Ruhani insanlardır. Benim doğam bu. Tabi onlar benim gibi dağ keçisi değilmiş, belliki ev keçisiymiş.

Maddeye değil maneviyata taparım. Madde değil maneviyat ararım. Maddeyi ise ihtiyacım olduğu kadar kazanırım. Bunuda kolay yaparım. fazlasında hiç gözüm olmadı. Fazlasıda olmadı zaten. Olsa okullar açardım diye düşünüyorum. Eski köy enstitüleri benzeri. Ülkenin en fakir çocuklarını bulur, üniversite bitene kadar kuruş almadan eğitirdim. Ülkenin geleceğini kurtarmaya çalışırdım. Köy enstitülerini açan adamda benim soyumdan gelme.

Ege Cansen ise hayat boyu madde peşinde koşmuş biri. Tam yahudi karakteri var ama yahudimidir bilemiyorum. Epey araştırdım, soyunu bulamadım. Tipine bakıncada yahudidir de diyemem, yahudi değildirde diyemem.

Yani benim alanıma girmiş. Eskiden olsa ona mail atar kendi düşüncemi söylerdim. Mailleri eskiden okurdu, birine cevapda vermişti. Şimdi ise mail filan atmam, o bana atsın. Ne uğraşacam, kime ne faydası var.?

Yapay zekâ konusundada epey bi yanılmış. Oda uzmanlık alanım olmasada bildiğim bir konu. 3 tane o konuda teknik kitap var elimde. Okumadım ama var. Onda yoktur.

Her neyse yaw... gün böyle geçmiyor. işime bakayım.
    @NeAcaipDunya

8.  Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    Bilime dalayım diyorum, son haftalarda bulduğum şeylere inanamazsınız.
    Fizik adamları ve doğu keçilerinin bilgileri birbirini tamamlıyor. Çok hızlı ilerliyor.
    bakin burasi onemli, hatta cokomelli yalniz, internette yayiliyor dediginiz yerlere referans verebilseniz, hani olurda icinde durduk yere merak uyanan olur falan

Sayfa 124/853 İlkİlk ... 2474114122123124125126134174224624 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •