yaw maydonoz etkisi ile fazla ciddi yazmaya başladım gibi... acil kurtulmam lazım, çekilmez bu kadar ciddilik.
Geçen salı, söke starbaks günümde, seçTat isimli lokantadan bahsetmiştim. Gramla yemek satıyorlar.
Denemek için girmiştim normalde dışarıda nadiren yemek yerim, sırf konsepti merak ettiğimden. Birazda oturma yerlei tam bana hitab ediyordu, bir köşede gazetenle baş başa kalabiliyorsun, mucize kısmı ise manzaranda var.
Her neyse. Self servis, ama yemeğim bitince, tepsiyi götürüp koyacak yer bakınıyordum. 15 yaşlarında bir erkek çocuk koştu geldi, tepsiyi aldı. Oranın çalışanı olmalı, ilk kez gördüm, oraya ilk kez oturmuşum. 
Çocuk mahalle arkadaşına sorar gibi "abi sen polismisin" diye soru sordu.!!!
Tabi şaşırdım. Bu soruyu uzun süre beni gözleyen biri sormaya cesaret edebilir yada aklına gelir. Beni nerden gördünde bu yaşta..!!! Belki biri sordurmuştur. Yıllardır aynı günlerde aynı yerlere gittiğimden, çizdiğim resimde oralara uygun olmadığından, oraların çalışanlarında merak uyandırıyorum. 
her neyse. Bu başıma ilk gelmiyor.
3-4 yıl boyunca aynı çay bahçesine gittim, bahçede oturdum çay kahve ve gazete olayına girdim. hayatım büyük şehirlerde ağır çalışarak geçmiş, yerli yabancı kalbur üstü, okullarda ders veren mühendislerle projeler üretmişim, mizacım oralara uygun. 
Oralarda sırıtmam, ama aynı mizacla burada yaşayınca sırıtıyor olmalıyım.
Çay bahçesinin karşısında belediye sarayı var. Evet küçük bir kasabaya saray yapmış DP li belediye başganı. Ama kasabanın kanalizasyonu yok. belediye sarayını kendi gübreleri üzerine kurmuşlar. Kanalizasyon parası ile saray yapmış.
Belediye başganı sürekli beni tek başıma çay bahçesinde gazete okurken görünce işkillenmiş. Karanlık adamsan korku içinde yaşarsın.
Büyük şehirde, özellikle 3 büyük şehirde tek başına kafede gazete okuyup çay kahve içen adam veya kadın bolca görürsün, doğaldır.
Ama burada dikkat çekiyorsun.
Belediye başganı karanlık tip, bizden ev yaparkende imar müdürü 5bin rüşvet istemiş. Böyle tipler.
Normal üretken bir adam olsa, gelir benle çay içer muhabbet eder, tanımaya çalışır. Ama bok çukuru üzerine milletin kanalizasyon parası ile saray yapan, yasal evlerin işini zorlaştırma tehdidi ile rüşvet isteyen bir grubun başı isen, o zaman korkarsın.
hayatın korku ile geçer.
Bu başgan, garsonun anlattığına göre, jandarmaya görev vermiş, 1 hafta beni takip ettirmiş. Tüm esnafa sormuşlar bilgi almaya çalışmışlar. Sora tehlike görmeyince takibi bırakmışlar.

Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya

Yer İmleri