https://eurolifeinvest.com/
Bu konu sanıyorum bu ihtiyaçtan cıktı.
AB içinde, kendi vatandaşları gibi bir ikametgahınız varsa, AB piyasalarında işlem yapılabiliyorsunuz.
Önce bu kümesten kurtulmak, sonra AB bankalarında güçlü bir kredi geçmişi oluşturmak gerekiyor.
Zaman alacaktır tabi ama sonuçta evlatlarınızı, bu soygun düzeninden sonsuza kadar kurtaracaksınız.
Yoksa onca sene İngilizce öğreneceğim diye neden emek sarfettiniz.
Son iki gündür CİMSA yı okurken dikkatimi cekti, şirket döviz kazanmaya yönelik müthiş bir transformasyona girişmiş. Yeni ekonomik koşulların gereği bu, eğer şirketler bu değişime büyük paralar sarf ediyorsa, kişiler de bu değişime ayak uydurmalı.
Islem yapariz da bu bizi vergiden kurtarmaz.
Bir tanidigim gitti Barcelona'da 600K evro bedelle ev aldi ama orada tax resident olmamak icin bir takvim yilinda 183+ gun oturmak istemiyor.
Orada tax resident olursa TR'deki gelirlerinden de sorumlu oluyor.
Ikametgah iznini alip evinden euro bazinda kira geliri elde edecek, yilda bir kac kere gidip gezecek, vizesiz Schengen bolgesinde seyahat edecek.
Bu vesile ile ben de su linki paylasayim.
https://nomadcapitalist.com/
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
KIsacası T.C vatandaşlığından çıkana vergi sıkıntısı çıkmaz.![]()
“Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
Sevgili Hocam,
Türkiye'de nefis bir genç nesil yetişti.
Yatırımı,yatırımcılığı bilen.
Eğer bu neslin AB de önü açılırsa mucizeler yaratacaklar.
Ben buna çok inanıyorum.
Banka gidip çok ucuz maaliyetle döviz kredisi alip içerde en az % 25 den iteliyor.
Bu yatırımcı bu krediyi bu şartlarla kendisi alabilse, o paraya yılda 4 tur attırır.
Orada hukuk işliyor, seçimler sonuçlanıyor.
CME Borsası mikro endeks kontratlarını işleme açmak üzereymiş.
Meali: Aracı kurumlarda 600-700 USD teminat ile ABD vadeli borsalarında 15-20 kaldıraçlı Dow, S&P pozisyonu açılabilecek. (Vergilendirmesi bildiğim kadarıyla forex gibi, beyana tabi)
--Kişisel görüşlerim olup, yatırım danışmanlığı tavsiyesi değildir
Yer İmleri