Sayfa 237/981 İlkİlk ... 137187227235236237238239247287337737 ... SonSon
Arama sonucu : 7848 madde; 1,889 - 1,896 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz - II

Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Ülkeyi bu hale getiren düşük kur zaten .Dolar 1.70 iken para dünyada boldu.Borc bizi bu noktaya getirdi.

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Tamam işte üstat. Bunlara kimsenin şikayeti yok.
    Peki ülkeyi bu hale getiren borçlanma oldu, kur yükselince mi borçtan kurtulacağız?
    Yaptığımız ürettiğimiz ne ki ihraç edip de borçtan kurtulacağız.
    Herkesin bildiği "üretim ekonomisi" sayesinde ödenmeyecek mi bu borçlar yoksa ithal ettiğin ürünleri daha yüksek bir bedelle mi ihraç edeceksin de bu borçları ödeyeceksin.
    Çok uzatmayacağım, cidden benim finansal okur yazarlığım pek yok, daha başka konulara hakimim.
    2018 Ağustos ayında neyin ne olduğunu gördük. Hepimiz bu başlıkta bir daha böyle bir şok yaşarsak ülke bunun altından kalkamaz diyorken şimdi yüksek kuru savunmak mantıksızlık olmuyor mu?
    Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine...

2. Ben dolari sigorta olarak goruyorum. Olur da devaluasyon olursa kismen kayiplarin telafisi icin. Sirf tlde olmaz kotu oluyor o zamanlarda.

Simdi dolar ucar giderse dolar pozisyonum kazanacak ama diger tum varliklarimiz kaybedecek. Yani overall da kayip olacak. O yuzden dolarin ucmasini istemek sacma.

Bunun yaninda dolarin 6 nin altinda olmamasi gerektigini dusunuyorum. Herkes 6 ya zaten alisti. Daha azi gene ithalati artirir basa doneriz. Bazi dengelerin yerine gelmesi ve ekonominin duzelmesi icin yuksek kur sart.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Devletin, ülkenin ve halkının güvenliği, esenliği vs için harcadığı bütçe gelirlerinin kaynağına bakalım...

Ağırlıkla (%80 civarında) çeşitli vergi gelirleridir bunlar.

Hani Einstein'ın bir lafı vardır: Arılar ölürse insanlığın 4 yıl ömrü vardır ..gibi.

Eğer bu ülkedeki sinai ve ticari faaliyet ölürse, devlet ölür...

Hemen tüm vergilerin kaynağı bunlar.

4.  Alıntı Originally Posted by erdixx Yazıyı Oku
    Umarım bu g20 zirvesinden s400 ler ile ilgili olumlu bişey çıkmaz yoksa 5,50 leri görmek içten değil her yerde yazıyolar anlaşılma sağlanıyor vs vs borsadan da nemalanamadık bu dolarlarımız yüzünden =)
    Yazik be bu adam vatan nedir bilmiyor,senin dolarina...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
     Alıntı Originally Posted by Ahmet Buğra Yazıyı Oku
    Tamam işte üstat. Bunlara kimsenin şikayeti yok.
    Peki ülkeyi bu hale getiren borçlanma oldu, kur yükselince mi borçtan kurtulacağız?
    Yaptığımız ürettiğimiz ne ki ihraç edip de borçtan kurtulacağız.
    Herkesin bildiği "üretim ekonomisi" sayesinde ödenmeyecek mi bu borçlar yoksa ithal ettiğin ürünleri daha yüksek bir bedelle mi ihraç edeceksin de bu borçları ödeyeceksin.
    Çok uzatmayacağım, cidden benim finansal okur yazarlığım pek yok, daha başka konulara hakimim.
    2018 Ağustos ayında neyin ne olduğunu gördük. Hepimiz bu başlıkta bir daha böyle bir şok yaşarsak ülke bunun altından kalkamaz diyorken şimdi yüksek kuru savunmak mantıksızlık olmuyor mu?
    Ülkenin ihracatı ithalatı karşılayamiyorsa dışardan aldığın lüks tüketim mallarini sinirlayacaksin.İsrafi engelleyecek bu arada yüksek kurla ihracatı destekleyeceksin.Zaten bunları yaparsan kurda geriler faizlerde düşer Kuru baskılamak daha da çıkmasına neden olur.

Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by XMountaiN Yazıyı Oku
    Ben dolari sigorta olarak goruyorum. Olur da devaluasyon olursa kismen kayiplarin telafisi icin. Sirf tlde olmaz kotu oluyor o zamanlarda.

Simdi dolar ucar giderse dolar pozisyonum kazanacak ama diger tum varliklarimiz kaybedecek. Yani overall da kayip olacak. O yuzden dolarin ucmasini istemek sacma.

Bunun yaninda dolarin 6 nin altinda olmamasi gerektigini dusunuyorum. Herkes 6 ya zaten alisti. Daha azi gene ithalati artirir basa doneriz. Bazi dengelerin yerine gelmesi ve ekonominin duzelmesi icin yuksek kur sart.
    Aynı fikirdeyim,
    Ticaret yapıyoruz, dolar 6,5 - 7 TL lira civarına geldiğinde tüm ürünlere zam yapıldı. Şu anda dolar 6 lira gibi düşünüyoruz ve bir miktar ucuzladı üretilen ve satılan ürünler.
    Ayrıca mecburen dolar hesabımızda nakit de tutuyoruz.
    Biz de hiç memnun değiliz sürekli olan oynaklıktan. 5.90 / 6.10 arasında oynasa da başımız rahat olsa düşüncesindeyiz.
    Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
    Ha birde unutuyordum ..İhtiyaç duyulan alanlarda kaliteli egitim veren meslek liseleri acmazda ihl açarsan önceki yazdıklarımı da yapamazsın.

Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Kaç doları vardır ayrıca merak ediyorum iptidai bir şekilde...

Miktar hiç fark etmez ama büyük ihtimal kıytırık bir meblağdır oturup ülkede yangın çıkmasını bekleyen bu zatın elindeki.

İşin trajik komik tarafı da bu olmalı.

Bunların ve bu yaklaşımın yüzünden bu başlıkta trol diye saldırdığımız tiplere hak verdiğim zamanlar çok oluyor doğrusu.

Bunlardan ayrılmak için kendimi savunma yazıları yazmak ihtiyacı hissediyorum.

Sayfa 237/981 İlkİlk ... 137187227235236237238239247287337737 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •