Sayfa 178/853 İlkİlk ... 78128168176177178179180188228278678 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 1,417 - 1,424 arası.

Konu: Bana kalırsa.

1.  Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    yılmaz özdil bu kez tarihe not alınması gereken hatırlatmalar yapmış. Millet sen ne yaptın demiş.
    Tabi milleti cahil bırakanlarda yılmaz özdil gibi halkın ezilenin yanında değilde patronların yanında yer alan zihniyet, onun farkında değilde o ayrı konu.

Yazı mutlaka okunmalı.

https://www.sozcu.com.tr/2019/yazarl...filan-5208657/
    Herkesin bildiği bilgileri toplayıp kitap yapmayı akıl edebilen onuda 2.500 liraya satabilen büyük mütefekkirdir kendileri yakından tanıyor ahali kendilerini.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    kitapçı, ülkeye hiç bir faydası olmayan sadece emir dinleyen zibidilerin, 2 veya 4 yıl vekillik yapıp, vekil olanakları ile emekli olup, karısına, karısı ölüncede 20-30 yaşındaki kızına emekli maaşı bağlanmasını bahsetmiştim. Adamın yaptığı 2 yıl vekilliğe, karısı ve kızınıda dahil et, en az 50 yıl kıyak emekli maaşı yetmiyor avrupada sağlık hizmetlerini bedava sunuyoruz. Kim sunuyor, çalışanların sırtından. Birde her 4-5 yılda bir yeni bir 550 kişinin geldiğini düşün. Tabi senin bahsettiğin vekil avlayan kızlarda vardır. Onlar heryerde varlar. Acımak gerekir.

Gençler hatırlamaz, vekillik şimdi ağalık gibi, eskiden böyle değildi, vekillere ve partilere bu kadar büyük paralar verilmezdi. özal ailesi ile beraber her yıl vekillere verilen olanaklar artırıldı. Maaşları ek ödenekleri, sağlık ve sosyal hakları her 5 yılda bir üçe beşe katlandı. En sonunda bu hale geldi. Partilere seçim var alın size 30 trilyon, seçim yok alın size 5 trilyon denmiyordu, yoktu bunlar.

Ne zaman her yıl partilere trilyonlar dağıtılmaya, korunaklı siteler, korunaklı arabalar korumalar verilmeye başlandı, o zaman vekiller halktan uzaklaştı. Halkı tanımayan, sadece kendi sınıfına hizmet eden beş para etmez insanlara dönüştüler. Halk kendi başına kalıncada, yanınızda ben varım diyen tarikatlara koştu. akp nin yükselişi bu sebeple.

Hoş bana 1 TL bile kazık atılsa acaip sinirleniyorum.

Her neyse, biraz haber okuyayım, sabah sabah vekilleri hatırlamam iyi olmadı. suçlusun kitapçı.. ayrıca kötüye vuruyorsan tüm kötülere vuracaksın, bu benim kötü, o senin kötü, kendi kötümü korurum gibi bir kafan varsa. O kafaya sahip insanlar beş para etmezler.
    yılmaz özdil, halkın Atatürk sevgisini kullanarak bunu paraya çeviriyor cebe indiriyor. Yaptığı hırsızlık değil, gönüllü insanları soyuyor. Aynen dindar adı altında camilere, vakıflara para toplayanlar ve cebe indirip zengin olanlar, holding kuranlar gibi. Onlarda halkın din duygusunu sömürüyorlar. dini kullanıp soyanlara laf söylemeyip sadece yılmaz özdile söylersen, ilkel kafadasın demektir.

Benim hakkım var çünki hem Atatürkü kullanıp halkı sömürenlere, hemde Allah ı kullanıp halkı soyanlara karşı geliyorum. Tek taraflı değilim. tek taraflı isem, HIRSIZLIĞA SUÇ ORTAKLIĞI YAPIYORUMDUR. Ya bilinçli olarak yada cehaletimden.

Başkasının hırsızı kötü, benim hırsızım iyi zihniyeti ilkellerin zihniyetidir. Tüm hırsızlar kötüdür. Tüm katiller kötüdür. Bizdeki tüm katiller ve hırsızlarda abd uşağıdır. abd emri ve suudi parası ile kurulmuş, yetiştirilmiş ve beslenmiştir. Bunuda bu ülkeyi seven ve kurtarmak isteyen herkesin bilmesi gerekir.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Vay canına USD daha borsa açılmadan 5.60 a inmiş. Normalde gece avrupada biraz düşerdi, sabah 9:0 da bizim bankalar açılıncada tekrar yükselir, önceki günki kapanış yerine gelirdi.
    Şimdi tersi oldu.

Avrupadanda bu ikinci oluyor, gelişen ülkelere saldırın gibi haberler geliyor.

FEDin ve diğer büyük merkez bankalarının, yeniden faiz indirmeye başlayacak olması, hatta ileriki yıllarda yeniden para dağıtmaya mecbur kalacak olmaları, negatif faizlerde bekleyen 12 trilyona, daha cesur olun çağrısı olarak yansıyabilir.

Üç beş bu ülkeyede uğrar heralde...

Ülke için kötü, borsada beleş peşinde koşacaklar için iyi haber.

Faizler yeniden kalıcı(bi kaç yıllık) düşecek, krediler yeniden canlanacak filan. Araba ve ev almak kolaylaşacak, USD düşüyor düşecek. Üç beş yıllık yeniden bolluk dönemi yaşayacağız.

Buda maalesef akp ye yarayabilir ve yeniden seçilebilir. Millet ondan sanacak.

chp belediyeleri hayır bizim sayemizde zenginleştiniz diye karşı atağa geçmeli. 2 grup kapışmalı. sömürgecilerle talancılar ankara meydanında kapışsınlar.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    s400 ün nereye kurulacağıda dert oldu.

Güneye kurulursa israili kızdırırlar yürekleri yemez. Bi tek Ecevit olsa oraya kurabilecek cesareti olurdu. İlginçtir onunda karısı yahudi.

Başka sınıra kurulursa dünya gıçı ile güler.

Bu durumda ankaraya kurulsun. siyasilerin desteklediği tarikatlar yeniden saldırırlarsa belki kendi uçak ve helikopterlerimizi vurur, ülkenin kaymak tabakasının avrupadaki ve abd deki paracıklarına ölmeden kavuşabilmelerini sağlarız.

s400 lere düşman olarak bizim uçakları ve eligopterleri tanımlamak lazım. Onu unutmayın.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Elimde BIST hisse senetlerinden başka bişey kalmadı. TR Altın ıda sıfırladık. nakit de çok az kaldı.

Tamamen senete gömüldüğümden, şu andan sonra yazacağım BIST endeks - USD analiz ve tahminleri belli ölçüde taraflı olacaktır.
    Okurken bunu dikkate alın piliiz.

Elimde olan bişey değil, yada bana özel davranış tarzı değil, tamaamen hormonal.
    TARAFSANIZ, tarafı olduğunuz şeyin olumsuz taraflarını görmeniz zorlaşır. Taraflılık dereceniz ve beyninizin gelişmişlik derecesine göre değişir ama sıfırlanmaz.

Durumum senede gömülmüş olduğundan, bundan sonra yazacaklarımda, beynim yükselişe dair güzel argümanları bolca üretecektir. Düşüşe ait gelişmeleri ise görmemezlikten gelecektir.

Aman sakının kendinizi, telef olmayın.

Bilgi ve veriye dayalı çok inandırıcı analiz yazdığımdan, yazdıklarımdan etkilenirsiniz... Aman ha.!

Senetciklerimi satana kadar buralara uğramayın derim... kurtarın kendinizi. başta kitapçı ve fotosu.
    @NeAcaipDunya

o zaman sizden (taraflı da olsa) borsanın önümüzdeki üç ayına ilişkin bir yorum alalım ali cemal bey.

hisse senedine gömüldüğünüze göre; s-400, abd-çin ticaret savaşları, abd-iran gerilimi, doğu akdeniz faaliyetleri, fed, ecb ve tcmb faiz indirimleri gibi yoğun gündemi düşünürsek, ülke olarak şu anda bulunduğumuz noktadan daha olumlu bir noktaya evrileceğimizi mi umuyorsunuz?

samimi düşüncelerinizi bizlerle paylaşırsanız seviniriz pliz.
    Son düzenleme : mühendis ankara; 04-07-2019 saat: 15:50.

7. Sn Alicemal
    Sektörel bazda bist de sizi heyecanlandıran bu denli senetler hangileri merak ettim
    Sessiz bi takipçi olarak ipuçları paylasabilirmisiniz
    Sözüm tiyo mantığından hariç
    Yatırım olarak hiç bir zaman sepetleri boşalmayan biri olarak
    Syg hürmetler

SM-G935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    ankara'lı mühendis, Abicim, bu yıla ilişkin görüş ve tahminlerim, sebepleri ile beraber parça parça önceki sayfalarda yazılı.

Toparlamamı istiyorsun anlaşılan. Aslında bende bi toparlasam iyi olurdu, bi saat önce ciddi bir düşünme seansından sonra, pozisyonumun iyi olduğuna karar vermiştim, ancak toparlayıp yazsam iyi olur.

Akşama yada yarına belki yazarım, notları okuyup birleştirmem lazım.

Belkide yazmam. Etkilenecek insanların ahını almayayım. Zaten nazar değdirip duruyorlar.

Benim maliyetler çok düşük olduğundan rahatım. En son BIST 84 bine düştüğünde negatif tarafa geçmiştim. Sonra 99binden bir parti senet aldım, maliyet biraz yükseldi. 85-86 bin endeks falan olsa gerek maliyetim.

Maliyeti yüksek olanı sıkıntıya sokmayayım. Yükselecek diye tutar. S400 ün en civcivli anında zararına satar. Sorada bana saydırmaya başlar, derken uyurken bacağım 3 yerinden kırılır. Nazara inanırım abicim.

vurgun, bende bankanın senet FON u var. İçinde ne olduğunu bilmiyorum. Bilgisayar yazılımı ile temel teknik analiz yapıp alıyorlar. Bütün işi yazılım yapıyor ama komisyonuda fon yöneticileri alıp kasım kasım dolanıyorlar.
    Tek tek senet ve sektörlerle ilgilenmiyorum. TR ve dünyanın makro analizi ile alakalıyım.

Neyse işime bakayım.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 178/853 İlkİlk ... 78128168176177178179180188228278678 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •