Originally Posted by
rxpu
Anroid sistemi linux tabanlı. Yani açık kaynak koduna sahip. Eğer Huawei'nin işletim sistemi android programlarını da çalıştırabiliyorsa o zaman direk olarak bu ekosisteme hitap edebilir.
Konunun uzmanı değilim ama sanırım sorun, diğer programların akıllı telefonla yüklü olarak gelip gelmemesi. Sizin benim için aldığımız telefonun işletim sistemi dışında bir şey ihtiva etmemesi önemli olmayabilir, 2 saatte ihtiyaçlarımızın % 90'nına cevap verecek programları kurup yolumuza devam ederiz. Ama çoğunluk telefonu aldığında programların yüklü olmasını bekliyor, daha doğrusu bilgisayar okuryazarlığının düşüklüğü nedeniyle buna muhtaç.
Huawei'nin ihtiyaç duyduğu kendi işletim sistemiyle birlikte telefona yüklenecek programların varlığı ve bu programları telefona default olarak yüklenmesine izin verecek telif koşullarının olması. D*****n kuyruğu burada kopuyor, Huawei'nin google ve apple'in sahip olduğu gibi platformları yok. Bu platformları kendi ülkelerinde geliştirmek için de zamana ihtiyaçları var.
Dediğim gibi konunun uzmanı değilim, yazdıklarım naçizane bilgi kırıntılarıdır, eleştireceklerin insaflı olmasını rica ederim.
- - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
Winter is coming...
Yer İmleri