Alıntı Originally Posted by atakanözbaki Yazıyı Oku
Ben sistemimi 1 dk periyod ve 74 aylık data ile optimize ettim. Yine bu 74 aylık datayı 3 e böldüm, 3 ayrı zaman diliminde optmize ettim. Elimde şuan 4 farklı optimize parametreler var. Bu parametrelerden kayma ve komisyonları çıkardım. Net getiriye göre parametreleri sıraladım. Ortaya çıkan sonuç 4 farklı zaman diliminde ortaya çıkan parametreler bir birine çok yakın.

Bende kafamdan düşündüm 6-7 yıllık veriyle optimize edip bunu kullanmak mantıklımı diye, hadi gelecekte çok farklı piyasa olursa dedim. Bu yüzden birde verileri 3 e böleyim optimize edeyim dedim. Çıkan sonuçlar birbirine yakın çıkınca artık parametrelere daha çok güvendim.

Aynı parametreleri son 4 ayda kullanınca başarılı sonuçlar ortaya çıkmıyor. Düşük zaman diliminde daha düşük periyodlar daha başarılı olarak otaya çıkıyor.

Şuan ayda 8-9 arası işlem yapan. Max dd 20 bin , PF 1.5 , Aylık Net 1600-1800 arası getirisi olan bir sistem ortaya çıktı bunu kullanıyorum.

Bu sistemde ayda 3 işlem açan yada ayda 20 işlem açan başarılı bir parametre bulamıyorum. Bu şekilde Yavaş ve hızlı işlem yapan bir sistemleri bağlayıp makul bir birleşik getiri ortaya çıkarmak istiyorum .
atakan bey bu bileşke sistem aynı sistemin farklı periyotlardakı hali. İş yerine ferruh isimli bir arakdaşım için yarattık idealgo kullanarak.

Yani toplamda 4 adet sistem aynı sistem farklı periyotlar bileşke yaptık ki max dd nisbeten düşük olsun getiri dağılımı nisbeten linear olsun diye. Manuelde 10,000 TL para kaybetti. öyle olunca sistemci olmaya karar verdi.
Kayma düşülmüş ve vade geçişler nakitli halde.

Sistemin averaj getirisi görünmekte yıllık getirilerde görünmek.

Düzenli olmasada her yıl pozitif ayrıca yıllık ortalamasıda 18,0000 puan Bende bu arkadaşa istatistikleri gösterdim. Her türlü riski anlattım bu getiriler oladabilir olmayadabilir dedim. daha iyi olduğu yıllarda olabilir kötü olduğu yıllar hatta eksi kapattığı yılda yaşabilirsin okeymisin okeyim dedi.

45,000 TL sermayesi var bunun 16 lotu 4 er lot olmak üzere 4 e ayırdık ve sistemlere verdik bugun başladı işlemlere wps serverı filanda hazır.

sistem ortalama 18,000 üretiyor ama biz 15,000 baz alalım faizide işin içine katmıyorum 16 lotla ne kazanır kabaca 22,000 TL para kazanacak kabaca yani.

Dedim kabaca ortalama yıllık 22,000 TL para kazanacaksın herşey yolunda giderse. Ypacağı stratejide şu olacak 45,000 TL parası var. Kredi borcuda var. ancak krediyi ödeyecek gücü var ama kendıne birazda harçlık istiyor.

45,000 TL nin üzerine ne zaman çıkarsa üzerindeki parayı çekecek örnegın 1 ayda ana sermaye 47,000 mi oldu 2000 ini çekecek

16,000 TL parayı bağladımıza göre kenarda 29,000 TL teminat kalıyor. +5000 daha sokacak kabaca 20,000 puana kadar max dd den korunabilir yani maxdd ile teminat miktarı neredeyse eşit seviyelerde. Bir miktar daha para sokmasını sağlayarak teminat miktarını biraz daha arttıracam. böylece maxdd lot düşmeden devam edebilecek. veya 1 lot eksittireceğim.

Düzgün giderse bunu elde edecek gitmezse yapacak birşey yok bir dükkan açtık ve olmadı maxdd yerse oyun biter paranın 3/2 sini kaybeder. 3/1 ile kalır ortada. Kazanılmış her parayı çekecek ve sistem maxdd yenilemeden giderse ortalama getiri olan 15,000 civarında puan üretirse 2,5 yılda dükkan kendi parasını çıkartacak. Bu daha kısa da sürebilir daha uzunda sürebilir ancak genel ortalamaya bakarsan 2,5 yıl da kendini amorti edecek. BU reçete tutarmı tutmazmı bilmiyorum ama şansını deneyecek.

Tabi robotu kapatmazsa.

Hem para kazanmak istiyoruz hemde riske girmeyelim istiyoruz böyle bir dünya yok.

Risksiz varlık diye bir şey yoktur. Bir varlığın kâr getirmesinin nedeni, o varlığın risk içermesidir...

DEMİŞ
Michael Lewis, Bumerang