Sayfa 646/992 İlkİlk ... 146546596636644645646647648656696746 ... SonSon
Arama sonucu : 7935 madde; 5,161 - 5,168 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - I

1.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Para tanım gereği itibara ve itimada dayalı bir varlıktır. Ayrıca bir yatırım değeri ve getirisi olmalıdır. Eğer bu 3 özellikten birisi zedelenirse o zaman para gerçek fonksiyonunu yerine getiremez. Piyasalardaki akışkanlığı sanılanın aksine azalır.

Paranın faiz getirisinin düşük olabilmesi için hard currency (yani değeri altın ve diğer mallara göre değişmeyen ve değerli kalması gereklidir.) . TL için bu durum da mümkün değil ne yazık ki.

Ancak hard currencyler için dahi %0'ın altında bir faiz yine yukarıda belirtilen özelliklerin zedenmesinden dolayı paranın tanımının zedelenmesine ve işlevinin zayıflamasına neden olur.

Eksi faizler kesinlikle bir anomalidir ve dünya ekonomisine çok ciddi zararlar vermektedir. Paranın varlık ve saklama aracı olarak tanımını örseleyen bu yaklaşımlar dünya çapında çok fazla sayıda kişinin fakirleşmesine de yol açabilir.
    eksi faiz sadece bazi ulkelerde var bildigim kadar skandinavide
    hatta kanadada suan bazi bankalar kanada dolarina net 1.75 % veriyor
    buyurun : https://www.ratehub.ca/savings-accou...vings-accounts
    amerika 2 de veriyor biliyorum.

2.  Alıntı Originally Posted by shangil Yazıyı Oku
    kanada amerıka net faız posıtıve.
    pozitif faizden kastınız %0,2 yıllık bu rakam faiz bile sayılmaz

3.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Biraz altin mi alalim diyorsun?

Syg,
    Altındaki tek sorun merkez bankalarının politikaları ve araçları için tehdit oluşturması. O nedenle dünya çapında çok büyük bir güce sahip olan büyük merkez bankaları altını yıllardır baskılıyorlar ve bakılamaya da devam edecekler.

Toplam altın rezervlerinin %17-18'ine sahipler ve karşılarında bu büyüklükte bir rezerve sahip organize bir güç yok.

Merkez bankaları altın konusunda bazı durumlarda organize hareket edebiliyorlar. Garip bir şekilde ayı şeyi son yıllarda bitcoin için de yaptıkları söyleniyor.

Altın'ın galip gelebilmesi için merkez bankalarının gücünü aşacak bir gücün devreye girmesi gerekli. Bu da ancak büyük bir savaş olabilir. O durumda da zaten eldeki altının getirisinden daha fazla başka kanallardan türlü türlü kayıplar yaşanacaktır.

O nedenle ben altın konusunda ümitli değilim.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

4.  Alıntı Originally Posted by emekli2 Yazıyı Oku
    pozitif faizden kastınız %0,2 yıllık bu rakam faiz bile sayılmaz
    HAYIR

simdi scotia bank kanadada 3% bile veriyor. elbet vergi ciktiktan sonra 2% oluyor. Kardes o ulkelerdede saving account ya turkcesi mevduat vardir ve para miktara bagli.
    https://www.scotiabank.com/ca/en/per...s-account.html
    Americada golden bank ve ya baskalarida 2.5% veriyor vergi kesintisi var elbet.
    kamu bankalari mesela BOA gibi yada royal bank gibileri tabi asagi veriyor ama oradada burgan dijital alternatif gibi leri var sessiz yuksek veriyor!

5.  Alıntı Originally Posted by shangil Yazıyı Oku
    hocam ben aradim sordum yine. kari 5 yilin sonunda ana parayla beraber verecekler. aylik odeme yoktur.
    ornek verdi 10000 dolar yatir 5 yil sonra 11700 vereriz!
    belki aslinde o devlet tahvili 13.45 le bire bir geliyor. yani aylik odeme 13,45 acaba 17% ile 5 yil sonunda esit oluyormu sizce?
    o zaman o kadar fark yok.
    Yıllık NET %3.19 faiz ile 5 kere paraya hiç dokunmadan bağlarsan 5 yıl sonra 10000 usd 11700 usd oluyor.5 yıl vadeye bağlamak bence mantıklı değil.

6.  Alıntı Originally Posted by shangil Yazıyı Oku
    HAYIR

simdi scotia bank kanadada 3% bile veriyor. elbet vergi ciktiktan sonra 2% oluyor. Kardes o ulkelerdede saving account ya turkcesi mevduat vardir ve para miktara bagli.
    https://www.scotiabank.com/ca/en/per...s-account.html
    Americada golden bank ve ya baskalarida 2.5% veriyor vergi kesintisi var elbet.
    kamu bankalari mesela BOA gibi yada royal bank gibileri tabi asagi veriyor ama oradada burgan dijital alternatif gibi leri var sessiz yuksek veriyor!
    simdi bir arkadasdan da sordum o vergide maasa goredir. yani 3% net alanda vardir sadece vergi dairesine belge teslim edilip ve yaziliyor.ve cok sasirtici degil dedigim gibi. bunlari takip ettigim nedeni de dedigim gibi gelen yil kanadaya doktoraya devam etmem icindir bilgi aliyorum ve elbet ilgileniyorum.
    arkadaslar kaynaklari okumadan ya kesin bir seyi emin olmadan bence konusmak dogru degil.

7.  Alıntı Originally Posted by memorex Yazıyı Oku
    Yıllık NET %3.19 faiz ile 5 kere paraya hiç dokunmadan bağlarsan 5 yıl sonra 10000 usd 11700 usd oluyor.5 yıl vadeye bağlamak bence mantıklı değil.
    sayin memorex puan vermeye izin vermiyor tesekkurler
    o sorudan kastim neden banka bu tur taklifler ediyor ozel olarak. elbet sizin bu 3.2 net daha aciklandi bana (4% brut oluyor aslinda). ama boyle zamanlar bir nedeni olmali ki sayin newstr ve baska arkadaslar bilanco vs gibi seyler dediler.

elbet baska sey bu sigorta gibi calisiyor dediler ve ben dogru durust anlamadim belki BES te sormam gerekiyor

8. Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

Sayfa 646/992 İlkİlk ... 146546596636644645646647648656696746 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •