Bir çok değişken ya da borçlanma araçları fonunda bir sürü tahvil battı, risk her zaman var. Bir fon vardı bis enerji yüzünden %40 gibi oranda erimişti.
bunların hepsi batan tahvil değil ama bir çırpıda aklıma gelenler, arma elektropanç, derindere, Bimeks, dünya göz, aynes, bis enerji, akyürek, analiz faktoring..
Sizin olayda farklı olabilir ama örnek vermek istiyorum bu fonların içeriği hisse vs. olmuş tahvil kalmamış olaydan sonra.
https://www.mkk.com.tr/tr/duyuru/1607
Tpf konusunda dediğiniz doğru fon şirketi içeriği değişiklik yapmadan devam etmiş öyle olursa fonda kalmak lazım zaten bunu söyler ilgili şirket.
Üstteki örnek gibi olursa fondan çıksanız dahi ödeme yapılır görünüyor.
Tabiki bunu garanti olarak görmesin diğer arkadaşlar tahvil sahibi firma batarsa ödeme olmaz örnek bimeks.
Analiz faktoring, TCB fonunda vardı, o ara Tcb aşağı bir merdiven yapmıştı grafikte görünür.
Analiz in sahipleri piyasayı dolandırmış, spk dava açtı ama birşey çıkmaz tabi, adamlar tahvilleri satıp 110 milyon lirayı inşaat şirketine aktarmış.
Analiz olayını da hatırlıyorum dediğiniz gibi bir şey çıkmaz giden gitti, sürekli söylüyorum özel sektör tahvil/bono içeren fonlara mesafeli olun ben tahvil istiyorum diyenler devlet tahvili içeren fonlar alabilir en garanti çözüm.
Konusu açıldığı için yazalım hisse fonlar da tahta kapanırsa sıkıntıya girer onun için fon seçerken mutlaka portföy dağılımında hangi şirket var bakın sonra bir şey olduğunda iş işten geçer.
risk almak getiri için birinci yol, ikinicisi de önögörüde bulunmak. Bu yıl borçlanma araçları getirisine bakarsak tepelerde en çok uzun vadeli devlet borçlanma araçları fonları var.
Faziler düşüyor diyip erken davranan, en düşük riskle, hazine tahviliyle bu getiriyi almış. Ben biste bakmaktan bu tip fırsatları değerlendiremedim, yapabilene hayırlı olsun.
2 yıllık zirvedeyken al faizler düşmeye başlayınca yuksek fiyattan sat sonra tum parayi uzun vadeli fona gir %50 rahat getirirmis aslında.
Yer İmleri